YIHA! | Petit Beurre doet het met Ruby Chocolade

Geen betere manier om de internationale dag van het roze (ja hoor, bestaat echt!) te vieren als met een overdosis aan roze, ruby chocolade. Toch? Koekjesfabrikant Bahlsen is het alvast roerend eens met mij en brengt de klassieke petit beurre koekjes uit met een heerlijk ruby omhulsel. What’s not to like?

Ikzelf heb levende herinneringen aan petit beurrekes. Wanneer we op zondag langsgingen bij oma, stond er steevast een grote doos klaar. Inhoud: een rijke mélange aan knapperige koekjes. Ik greep meestal naar de petit beurrekes en peuzelde – zoals het hoort – eerst het chocolade omhulsel op om vervolgens mijn tanden te zetten in het eigenlijke koekje. Keer op keer feest.

Met de intrede van een nieuwe chocolade variant – ruby – dachten de zoetebekjes bij Bahlsen dat het zo langzamerhand tijd werd om het klassieke koekje wat te pimpen. Het Duitse merk sloeg de handen in elkaar met – hoe kan het ook anders – het Belgische Callebaut en gaf het koekje a serious touch of pink.

De roze petit beurrekes zijn vervaardigd uit de natuurlijke Ruby cacaoboon en bevatten geen toegevoegde kleurstoffen én geen bewaarmiddelen of smaakstoffen. Bovendien zien de koekjes er volledig uit zoals we gewend zijn van bij oma: meer chocolade dan koekje en met de typische ‘postzegelvorm’. Ook eens proeven? Rep je naar je dichtstbijzijnde supermarkt: gezien het om een limited edition gaat, liggen de koekjes slechts tot en met juni in de winkelrekken. Een pakje met roze, zoete koekjes is trouwens ook een prima moederdagsgeschenkje. Puntjes pakken bij je mama verzekerd!

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bv7IoZ5lG4v/ hidecaption=true]

Een pakje Ruby Petite Beurre koekjes (125gr) koop je voor om en bij de €3 bij de meeste supermarkten (Colruyt, Delhaize,..). Bon appétit!


9 gedachten over “YIHA! | Petit Beurre doet het met Ruby Chocolade

 1. Frederique Beantwoorden

  Ze zien er leuk uit, zo roze. Toen ik klein was kreeg ik als tussendoortjes vaak petit beurres (die Franse, van Lu) en ik was er gek op. Lekker dopen in de chocolademelk 🙂

 2. kiki hasselton Beantwoorden

  ik wist ook niet dat dit bestond, maar ik dnek dat ik het te zoet ga vinden

  1. Verena Beantwoorden

   Wat leuk overal die Ruby chocolade! Heb het nog steeds niet op, maar wil het wel eens proberen…

 3. Linda Meester Beantwoorden

  Oh wat een goede tip voor deze moeder van 3 dochtertjes, arme papa, roze koek bij de koffie

 4. Linda Beantwoorden

  Een roze dag.. dan denk ik toch eerder aan de mooie bloesem die nu volop in bloei staat haha! Zelf eet ik geen chocolade maar mijn moeder kan ik er zeker blij mee maken!

 5. Eliane Beantwoorden

  Ooh la la, kan je niet een pakje opsturen, deze hebben ze niet in Nederland!

 6. charlotte Beantwoorden

  Ik wist niet dat het bestond maar ga ze zeker een keer in huis halen!

 7. Sabine (so far so Sabine) Beantwoorden

  Wie houdt er nu niet van roze? En koekjes, daar ben ik gek op! Leuk artikel, ik ga deze koekjes zeker eens proberen 🙂 m’n zoontje is er ook vast gek op.

 8. Amelie van Writings by Amelie Beantwoorden

  Ik wist niet dar het bestond! Ik ga er zeker eens naar op zoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *