Een vrijdagavond is pas helemaal perfect wanneer je’m afsluit met een flinke portie frietjes vers van de frituur. Omdat een bestelling van enkel een bakje friet een beetje sneu is, durf ik zo af en toe (oke, neen: altijd) ook een lekkere snack uit te kiezen. Mijn voorkeur gaat meestal uit naar bitterballen. Ik werd dan ook he-le-maal enthousiast wanneer ik hoorde van een nieuwe hotspot waar je de gekste variaties kunt proeven. Only in Holland natuurlijk!
[instagram url=https://www.instagram.com/p/BqHn4uxBTNY/ hidecaption=true]
Bitterballen gevuld met smoked pulled pork of kreeft: voor een gefrituurd culinair hoogstandje moet je dezer dagen in de Amsterdamse Utrechtsestraat zijn. Aan de veggies is gelukkig ook gedacht: zo staan er op de kaart ook geitenkaasballetjes of een variant met vierkazen en tomaten. De veggie balletjes worden trouwens in een aparte frietketel gebakken zodat er absoluut geen vlees aan te pas kan komen. Good thinking! Een hongerke gekregen na een dagje shoppen in Amsterdam of dringend nood aan katerfood na een nachtje doorzakken? Bitterballen to the rescue! Voor een portie van 5 balletjes betaal je tussen de 5 à 10 euro. Wanneer je je avontuurlijk voelt, kan je gaan voor een zogeheten platter: 15 bitterballen met een heel scala aan vullingen.
Meer info over ‘Bar Bitterbal’ vind je hier.