Wellness Academie: Cursus Visagie (Basis)

Als klein meisje was ik reeds dol op prachtige flacons, geurige lippenbalsems en poederroze blushes. Mama’s rode lipstick stelen of subtiel enkele keren sprayen met het flesje Chanel n°5 van mijn oma, been there done that. De stijgende populariteit van YouTube de laatste jaren, zorgde ervoor dat ik meer en meer in contact kwam met verscheidene producten alsook correcte technieken beter leerde kennen. Volleerd ben je uiteraard nooit. Wanneer Wellness Academie me eind vorig jaar een mailtje stuurde met de vraag een cursus visagie bij te wonen, kon ik simpelweg niet weigeren. Youtube-filmpjes van pakweg NikkieTutorials of Beautygloss; allemaal prima. Niks gaat echter boven een tutorial in levende lijve.

Gepakt en gezakt vertrok ik afgelopen zaterdag vol goede moed voor wat toch een tikkeltje voelde als een eerste schooldag. In totaal bezit Wellness Academie maar liefst zes campussen, verspreid over Vlaanderen en Nederland. Ik volgde de cursus te Drongen, bij Gent.

Om 10 uur stipt verwelkomde docente van dienst Nathalie Dessers ons hartelijk en gingen we gelijk aan de slag. Na een spoedcursus huidverzorging gingen we over naar het échte werk: le maquillage. Van highlighten tot concealen tot het correcte gebruik van foundation. Nathalie toonde het voor en liet ons hierna oefenen op eigen houtje. Het handige aan een fysieke cursus? Instant feedback. Nathalie stuurt meteen bij waar nodig. De eerste dag zat er bijzonder snel op. ’s Avonds nam ik nog snel een kijkje in de syllabus die Wellness Academie voorziet. Handig! Zo kan je ook wanneer de tweedaagse cursus afgelopen is, alles op het gemakje thuis overlopen.

De tweede dag herhaalden we alles wat we de dag ervoor hadden geleerd. Enerzijds een tikkeltje confronterend aangezien je sowieso een heleboel vergeten bent, anderzijds enorm leerrijk. Door fouten te maken leer je immers des te beter. Na deze herhaling, leerden we de juiste techniek om een smokey eye te creëeren. Niet meteen iets waarmee ik dagelijks de stad onveilig zou maken, wel een iconische look die af en toe zeker van pas kan komen. Op het einde van dag twee hadden we het nog over eyeliner, lippotlood en mascara. Alles dus om een dagelijkse makeup look tevoorschijn te toveren.

De opleiding Visagie was wat mij betreft absoluut een voltreffer te noemen. Zo kwam ik, bijvoorbeeld, tot de pijnlijke constatatie dat ik al jaren blush op de verkeerde plaats aanbreng. Ook leerde ik een heleboel aangename mensen kennen, allemaal gepassioneerd door visagie. Score! 

Wil je je net als ik wat meer verdiepen in de wonderlijke wereld van de visagie en heb je slechts een beperkt budget? Bij Wellness Academie ben je gegarandeerd aan het juiste adres. Een hele resem aan cosmeticaproducten alsook kwasten zijn voorhanden in het lokaal, zelf speciale spulletjes aanschaffen is dus niet nodig. Wel word je geacht enkele basis items mee te nemen (denk aan wattenstaafjes, reinigingslotion, enzovoort).

Wil je meer weten? Lees dan alles over de cursus visagie bij Wellness Academie

Love


13 gedachten over “Wellness Academie: Cursus Visagie (Basis)

 1. Louise Beantwoorden

  Het klinkt en ziet eruit alsof je een leuke twee dagen achter de rug hebt! Inderdaad handig dat je onmiddellijk feedback kan krijgen in tegenstelling tot bij al die Youtube-filmpjes 😀

 2. sherry Beantwoorden

  Ziet er uit als een leuke ervaring meid.

 3. Kirsty Beantwoorden

  Dit klinkt heel leuk zeg! Ik heb zelf nog nooit iets soortgelijks gedaan eigenlijk.

 4. jeapiebel Beantwoorden

  Wat een leuke ervaring voor jou is dit en wat goed zeg dat je hier deel van mag uitmaken. Ik denk dat make up les altijd handig is. Ik heb vorig jaar een maand lang ook een make-up les bijgewoond in Thailand. Heel leuk, maar merk toch dat ervaring en veel oefenen is de beste leerschool alleen veel kennis is niet genoeg. 😉

 5. Angelique Beantwoorden

  Leuk dat er zoiets is! Klinkt goed!

 6. Florentine Beantwoorden

  Super leuk dat je hierover schrijft! Ik zou ook heel graag zo’n opleiding willen doen, maar ik wist niet dat er ook zulke low-budget varianten van waren.
  Klinkt echt onwijs gaaf! Ook super leuk als je veel over make-up schrijft voor je blog;-)
  Liefs, Florentine

 7. Elisa Beantwoorden

  De Wellness Academie had mij hier ook voor gecontacteerd maar het is er (van mijn kant) helaas nog niet van gekomen! Nu ik jouw blogpost lees begint het wel te kriebelen – ziet er een erg leerrijke en professionele tweedaagse uit! Al weet ik niet of ik er klaar voor ben om te ontdekken dat ik mijn blush verkeerd aanbreng, haha 😀

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Doen! Echt een leuke kans die je gewoon moet grijpen! 🙂

 8. femcetera Beantwoorden

  Ziet er super interessant uit. Wil ik ook graag nog eens volgen!

 9. Ellenismyname Beantwoorden

  Ik heb onlangs ook een cursus visagie gevolgd bij de Wellness Academie, maar dan in Hasselt! Ik ben er ook tevreden van!

 10. Joyce rdt Beantwoorden

  Wat leuk om dit mee te maken met mensen die dezelfde interesses en passie hebben voor visagie. Waarschijnlijk breng ik mijn make up ook grotendeels verkeerd aan, ik heb soms het idee dat ik maar wat doe haha. Liefs.x

 11. Nele | Pizzapartyfridaynight Beantwoorden

  Amaai, dat vind ik echt iets heel interessant! Ik ga toch eens een kijkje nemen op de website! x

 12. Sheila Beantwoorden

  Wat leuk om dit zo ervaren te hebben, als je gek bent op visagie! Het is altijd leuk om nieuwe dingen te leren, maar nog leuker om mensen te ontmoeten die dezelfde hobby of passie hebben. Dat laatste maakt de dag volgens mij extra leuk. Voor mezelf zou het niets zijn. Ik heb weinig make-up artikelen in huis (en wat ik heb, is goedkoop spul). Ik maak wel elke dag mijn ogen op, maar gebruik nooit een foundation ofzo. Dat vind ik al teveel werk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *