WEG OCHTENDSTRESS! | Zo geef je je garderobe eenvoudig een flinke oppepper

Je herkent het vast wel: wanneer je ’s ochtends – vol goede moed – voor je kledingkast staat, vind je quasi nooit iets geschikt om aan te doen. Hoe kan het in hemelsnaam dat van die twee dozijn kleedjes, dubbel zoveel topjes en belachelijk veel broeken en rokjes niks passend lijkt? Het antwoord is veeleer simpel. We hebben allemaal de neiging om ons te houden aan één bepaalde stijl waardoor alles in onze garderobe min of meer op elkaar lijkt. Soms is lichtjes out-of-the-box denken echter een bijzonder goed idee. Met enkele kleine én goedkope aanpassingen kan je je garderobe een nodige opfrisbeurt geven. Klaar om jouw ochtend een stuk vlotter (en minder gefrustreerd) te laten verlopen? Lees dan snel verder.

GO VINTAGE

Nieuwe kleren shoppen hoeft niet per se handenvol geld te kosten. Tweedehandswinkels vormen het décor van een stijlvolle doch budgetproof oplossing. Hier vind je immers voor enkele eurootjes een hip nineties jeansvestje dat overal bij past of een kleurrijk sjaaltje dat jouw outfit naar een hoger niveau tilt. Ben je eerder te vinden voor designer merken en vind je bij een doorgaanse vintagewinkel dan ook niet meteen jouw gading? Dan is een winkel als Katastrof misschien wel wat voor jou. Deze boetiek heeft vestigingen in Gent en Sint-Martens-Latem en biedt kledij alsook accessoires van ontwerpers aan aan betaalbare prijzen.

GO ZALON

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bwo8ZQ0HYXt/ hidecaption=true]

Gelukkig hoef je tegenwoordig geen voet meer uit de deur te zetten om nieuwe spulletjes aan je kledingkast toe te voegen. Perfect voor een regenachtige dag die je liever besteedt op de bank met een heerlijk schuimende cappuccino dan met een paraplu en natte voetjes. Een andere fijne manier om je garderobe te upgraden is immers via een zogeheten verrassingsbox van Zalon. Nog nooit van gehoord? Zalon by Zalando is een gratis service waarbij stylisten aan de slag gaan met een door jou opgesteld stylingprofiel en hierop kledingskeuzes- en combinaties voor jou baseren. Ik testte het reeds en vond het een fijne manier om eens andere merken te leren kennen en spulletjes aan te proberen die ik uit mezelf nooit zou uitzoeken. Extra handig: je hoeft pas te betalen eenmaal je beslist welke spulletjes je houdt en welke niet. Geen aankoopverplichting, wel een pak plezier en inspiratie.

SHOPPINGPARTNER IN CRIME

Met iemand winkelen die jou goed kent, is een prima manier om af en toe iets aan te schaffen wat je normaliter niet meteen in je winkelmandje zou gooien. Niet alleen kan deze persoon perfect aangeven of iets jou al dan niet staat, zijn/haar stijl kan voor jou ook een inspiratie vormen. Zou jij nooit jeans op jeans dragen maar denkt jouw shoppingpartner in crime daar anders over en kan hij/zij jou tonen dat dit wel kan? Dan heb je weer iets bijgeleerd en ben je goed op weg om jouw eigen speelveld te verruimen. Double win: een fijn dagje met een vriend(in) én leuke, nieuwe dingetjes om te dragen die soms misschien een beetje buiten jouw comfort zone liggen.

DE KAST VAN (GROOT)MOEDER

Mijn mama en ik delen (min of meer) dezelfde maat. Zo nu en dan durf ik al eens naar haar kledingkast te sluipen en te kijken wat voor moois zij heeft hangen. Een bijzonder handige (en goedkope ;-)) manier om een nieuw kledingstuk uit te proberen of een kleurrijk accent te geven aan een all black outfit. Is jouw mama (of oma) ook zo’n hippe vogel? Sharing is caring! Zeg maar dat ik het gezegd heb.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *