TREND ALERT: Wereldkaarten in alle soorten en maten

Naast dappere pogingen te ondernemen om mezelf er fatsoenlijk te laten uitzien aan de hand van talrijke potions and lotions, hou ik er ook van om mijn interieur zo fris en fruitig mogelijk te houden. Oké: ik volg interieurtrends niet op de voet maar ik durf zo nu en dan al eens door enkele bekende interieurboekjes te bladeren. Wanneer ik iets zie wat me aanspreekt, ga ik op Pinterest verder op zoek naar inspiratie om een dergelijk item te combineren. Wat me momenteel erg opvalt, zijn wereldkaarten als wanddecoratie. Aangezien ze in superveel vormen, maten alsook stijlen voorkomen, is er voor iedere inrichting gegarandeerd een bijpassende kaart te vinden. Klaar om jouw interieur lichtjes te pimpen aan de hand van een voor jou geschikte wereldkaart?

De verschillende materialen

Een wereldkaart kan op verschillende materialen afgedrukt worden. Denk bijvoorbeeld aan canvas, hout, poster, aluminium of glas. Elk van deze materialen heeft een eigen karakter. Glas is bijvoorbeeld modern en strak, terwijl hout een landelijke uitstraling heeft. Een wereldkaart op aluminium is daarentegen industrieel. Door het materiaal te kiezen dat bij jouw stijl past, zorg je ervoor dat een wereldkaart perfect blend in jouw eigen interieur.

Unieke wereldkaarten

Naast verschillende materialen zijn er ook veel verschillende soorten wereldkaarten waaruit je kunt kiezen. Een van die soorten is de historische wereldkaart. Deze kaart heeft een uniek vintage uiterlijk. Een originele decoratie voor elke muur! Daarnaast kun je kiezen voor een trendy wereldkaart. Bij een trendy wereldkaart kun je aparte designs verwachten. Een kaart met stippenpatroon of een waterverf wereldkaart bijvoorbeeld. Bij trendy wereldkaarten gaat het om het ontwerp, niet om de informatie. Lijkt het jou toch leuker om een geografische kaart aan de muur te hebben waarop de ligging van elk land duidelijk is weergegeven? Kies dan voor een normale wereldkaart met landnamen en hoofdsteden.

Grote wereldkaarten

Voor iedereen die op zoek is naar een echt opvallende muurdecoratie is een grote wereldkaart perfect. Zo’n grote wereldkaart kan een complete muur vullen. Een mooie manier om een grote wereldkaart toe te voegen aan je interieur is door middel van wereldkaart fotobehang. Een complete muur bedekt met kaart klinkt misschien heftig, maar het resultaat kan heel mooi zijn! Vooral wanneer je kiest voor een wereldkaart met rustige kleuren, zoals zwart en wit.

Net als ik helemaal weg van deze interieurtrend? Today’s your lucky day! Ik mag namelijk een textielposter met afmetingen 60x40cm weggeven aan één van jullie! Enige wat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar info@sofiekatelijne.be met als titel ‘Textielposter Winactie’. Deze loopt t.e.m. 21/08. Good luck!

P.S.: Door deze blogpost zin gekregen om ook de muren van jouw tuin een flinke oppepper te geven? Je kan ook prima opteren voor een foto op doek voor buiten.

Deze post kwam tot stand in samenwerking met Foto Cadeau.


12 gedachten over “TREND ALERT: Wereldkaarten in alle soorten en maten

 1. Liset - Beautydagboek Beantwoorden

  Heel erg leuk! Die zou het ook goed doen op de kamer van mijn zoon.

 2. Louise Beantwoorden

  Mooi! Mijn mailtje is verstuurd 😀 *fingers crossed*

 3. Karlien Beantwoorden

  Ik vind ze echt fantastisch. Leukt n saaie muur ineens op

 4. Amanda Beantwoorden

  De wereldkaart ziet er heel gaaf uit! Als ik een wereldkaart in een kamer zie hangen, wordt mijn aandacht er altijd direct door getrokken.

 5. Mieke | mieksmind Beantwoorden

  Ik heb er toevallig nog eentje liggen waarbij je het land open kunt krassen als je er bent geweest. die moet ik nog steeds ophangen!

 6. Anja Beantwoorden

  Hier thuis hangt al jaren ook altijd een wereldkaart omhoog, wel gewoon een geografische, zodat er ook dingen opgezocht kunnen worden. Als de kinderen wat groter zijn, wil ik ook op zoek naar een hele mooie!

 7. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Ik vind wereldkaarten aan de muur altijd erg mooi. En het is nog leerzaam ook!

 8. nadia Beantwoorden

  Zooow gaaf! Ik heb zelf een hele grote met een vingerafdruk motief. Om me er aan te herinneren dat ik mijn eigen vingerafdruk op de wereld achter mag laten.

 9. Hannelore Beantwoorden

  Ik heb al vaker op deze website gekeken. Er zijn zoveel mooie kaarten

 10. janssens anne marie Beantwoorden

  Mooi, zeer mooi!

 11. Lodi Beantwoorden

  Ik vind een wereldkaart altijd heel erg leuk, ik heb veel gereisd en in vele holtes zag je deze hangen. het heeft altijd wel wat vind ik.

 12. Mira Beantwoorden

  Een wereldkaart aan de muur vind ik zo mooi:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *