Travel Essentials

12583696_10208639626130927_927916301_n

Verwacht veel #holidayspam op Instagram de komende week; yours truly zegt immers voor 5 dagen Vlaanderen vaarwel en trekt naar noordelijkere oorden. Vanaf woensdag ga ik me te goed doen aan Zweedse kanelbullar, knäckebröd, dille en vooral; héél veel koffie. Ik heb sowieso een ietwat speciale connectie met Zweden. Aangezien ik een Bachelor Zweeds in de pocket heb, is het voor mij inmiddels vanzelfsprekend geworden om af en toe naar Scandinavië af te zakken en op die manier mijn liefde voor Zweden en de taal wat nieuw leven in te blazen. Vorige keren gebeurde het maar al te vaak dat ik bepaalde spulletjes vergat mee te nemen. Deze keer pak ik het anders aan en stelde ik een lijstje op voor mezelf; meet my travel essentials!

 • Fuji Instax Mini: Toegegeven; ik heb mijn Polaroid nog maar bitter weinig gebruikt. Hoog op mijn to do-lijstje staat dan ook om prachtige Zweedse plaatjes te schieten met dit roze machientje. Hopelijk vind ik ergens een eenzame eland die wil poseren voor mijn Polaroidlens!
 • Notitieboekje: Handig om het adres van je hotel in te noteren, leuke caféetjes die je met een bezoekje wil vereren in neer te pennen of gewoon om random thoughts en indrukken in vast te leggen. Notitieboekjes komen altijd van pas, zeker als je on the go bent!
 • Mini-clutch: Aangezien mijn reispas niet past in mijn gewone portefeuille, neem ik voor op reis vaak een kleine clutch mee. Dit model is van Essentiel en maakt me instant happy.
 • Iphone + Powerbank: Vergt geen verdere uitleg. Not going anywhere without my iPhone.
 • Mini-verzorgingsproducten: De allerkleinste size van Lush-producten is ideaal om mee te nemen op reis. Ook een mini-deodorant en mini-shampoo gaan steevast de koffer in.
 • Concealer: Wanneer je enkele uren vastzit op een vliegtuig heb je over het algemeen niet veel zin om voorafgaand je gezicht te plamuren met een dikke laag foundation. Ik gebruik dan ook vrij weinig make-up wanneer ik op reis vertrek, concealer does the trick. Ook perfect om die wallen weg te werken (hello, 6 AM wakeup call!).
 • Neutrale Lipstick: Ik moet me steeds énorm inhouden om geen twintig lipsticks in mijn reiskoffer te bonjouren (je weet immers nooit wanneer je die dieppaarse kleur nu  écht zal nodig hebben). Ik probeer mezelf echter te beperken tot één neutraal kleurtje dat ik tijdens de gehele trip kan dragen (Oke, dit kan uiteindelijk oplopen tot een vijftal, I tried!). Deze Clinique Plum Pop is een primer en lipstick in één en past prima voor iedere situatie (ook voor wanneer ik Alexander Skarsgård tegen het lijf zou lopen).
 • Juweeltjes: Mijn favoriete roségouden armband, twee ringen én een paar oorbellen et voilà! Ready to take off!

Welke items neem jij steevast mee op reis?

Love

Sofie Katelijne


18 gedachten over “Travel Essentials

 1. robin Beantwoorden

  ik heb de Instax ook te vaak meegenomen en dan vergeet ik hem vaak toch te gebruiken dus ik houd het bij mijn gewone camera haha XD

 2. Ayla Beantwoorden

  Heel tof artikel 😀 En Zweden is zooo mooi! Geniet er van! x

 3. Saar Beantwoorden

  Ik wil ook zo graag zo’n polaroid-ding. Veel plezier alvast gewenst!

 4. peggy Beantwoorden

  Wat leuk! Scandinavië is prachtig, althans Denemarken toch want dat is het enige land dat ik ervan voor een stukje gezien heb. In juni ga ik naar Oslo, daar kijk ik erg naar uit! Geniet ervan!

 5. Vlijtig Liesje Beantwoorden

  Ik ga eigenlijk nooit op reis. Maar zo’n notitieboekje lijkt me zeker handig om bij je te hebben.

 6. Sas Beantwoorden

  wat een leuke items neem je altijd mee! Ik neem altijd boeken mee, notitieboekje… Camera en muziekje.

 7. Esmee Beantwoorden

  Heel handig lijstje. Kan niet wachten om weer op vakantie te gaan!
  XOXO esmee

 8. Galina Beantwoorden

  Ik heb altijd vijf lipsticks just in case in tas zitten om gewoon naar kantoor te gaan 😛 dus ik snap wat je zegt over twintig willen meenemen. Voor mij is de Kindle onmisbaar op reis, moet toch wat te doen hebben tijdens dat wachten en de vlucht 😉

 9. heidi Beantwoorden

  Wat een leuke artikel is het.

 10. Jolet Beantwoorden

  Wat leuk dat je een polaroid camera hebt! ‘Die wil ik ook nog graag.

 11. Kirsty Beantwoorden

  Fijne essentials! Ik neem altijd veel te veel mee haha en dan vergeet ik vaak alsnog iets essentieels als een tandenborstel of tandpasta mee te nemen 😛

 12. Florentine Beantwoorden

  Super leuk artikel!! I love traveling 🙂

 13. Kiss & Make-up Beantwoorden

  Ik heb best veel essentials… Maar een paar van de belangrijkste is mijn fototoestel!

 14. Monique | WritingMonique Beantwoorden

  Hele goede essentials! Iphone is echt onmisbaar inderdaad!

 15. Hilde Beantwoorden

  Wat super leuk dat je 5 dagen naar Zweden gaat!! 😀 Ik wil er ook heel graag weer naartoe <3 🙂
  Die clutch vind ik echt prachtig trouwens 🙂

 16. jeapiebel Beantwoorden

  Een mens leert altijd van fouten. 😉 Als je alles wat je nodig hebt maar bij je hebt deze keer. 😉 Wat leuk dat je de taal weer even kunt opfrissen in combinatie met reizen. Ik gebruik zelf geen make up als ik op reis ga, zeker niet in het vliegtuig, behalve heel veel hydraterende crème.

 17. Mariska Beantwoorden

  Concealer, yes! Gaat altijd mee. Net als eyeliner. Die camera moet je echt vaker gebruiken, hij is ZO gaaf!

 18. Louise Beantwoorden

  Die clutch is supermooi! Je lijstje ziet er goed uit! Ik begin meestal ook een paar dagen voor ik op reis vertrek met dingen neerschrijven die ik anders standaard zou vergeten 🙂 een notitieboekje bij dat lijstje zetten lijkt me inderdaad geen slecht idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *