Throwback Thursday met Søstrene Grene (WIN!)

The most wonderful time (na Kerst althans) is almost upon us! Søstrene Grene lanceert immers haar jaarlijkse najaarscollectie. Het is inmiddels een gewoonte geworden: sinds 2014 laat Søstrene Grene maar liefst twee interieurcollecties op ons los: ééntje in het voorjaar en de andere in het najaar. Dé eyecatcher van de collectie is zonder enige twijfel een speciale stoel die bulkt van warme en fijne schoolherinneringen. Klaar om een tripje te maken down memory lane én zelf kans te maken op een prachtige designstoel?

Wat?

Voor één specifiek item in de najaarscollectie hebben de zusjes Grene gegraven in hun eigen verleden. Al snel kwamen ze uit bij een periode waaraan ze warme herinneringen koesteren: hun tijd achter de schoolbanken! De stoel voor de nieuwe interieurcollectie is geïnspireerd op de klassieke schoolstoelen waar de meeste klaslokalen in Denemarken vol mee stonden. Met een licht en open frame, matmetalen poten en gemodelleerd fineerhout is de stoel een item dat in eender welk interieur tot z’n recht zal komen. Het ontwerp een tikkeltje te minimalistisch naar jouw smaak? Een leuk kussentje of likje verf zorgt ervoor dat ook jouw designerhart een sprongetje zal maken.

Challenge!

De zusjes Grene daagden me uit om de stoel te integreren in mijn eigen interieur en om tegelijkertijd  een fijne schoolherinnering met jullie te delen. Challenge accepted! 

Voor mij was mijn schooltijd, net als die van Anna en Clara, een bijzonder aangename periode. Ik wist op jonge leeftijd reeds dat ik ooit niet achter maar vóór de schoolbanken zou staan. Op mijn vijfentwintigste kan ik dan ook (met een tikkeltje trots) vertellen dat ik in mijn opzet geslaagd ben. Momenteel geef ik immers Engelse les in een school bij me in de buurt. Een superleuke opdracht die bewijst dat ik destijds het juiste pad gekozen heb.

Wat me fascineerde in de tijd waarin ik me nog achter de lessenaar bevond, waren de prachtige landkaarten in het aardrijkskundelokaal. In die periode was internet nog helemaal niet zo groot als nu en werden computers slechts heel schaars gebruikt. De lerares aardrijkskunde moest noodgedwongen dan ook haar toevlucht zoeken tot andere methodes om ons een illustratief beeld van de lesinhoud te geven. Telkens wanneer ik een dergelijke kaart in een winkeltje (of klaslokaal) zie hangen, smaak ik een vleugje nostalgie. Zo prachtig vond ik deze posters dat ik besloot er enkele aan de muur vlak voor mijn werktafel te hangen. Eentje bezaaid met kevertjes, een andere zoals vroeger in de lessen aardrijkskunde. Telkens wanneer ik druk aan het tikken ben op mijn MacBook en eventjes naar de kaarten staar, denk ik aan die onbevangen tijd van weleer waarin heel veel mocht (en weinig moest).

Winnen!

Helemaal holderdebolder geworden op de stoel en zin om zelf ook eentje in huis te halen? Goed nieuws want ik geef er eentje weg! Het enige wat je hoeft te doen is een reactie plaatsen onder deze blogpost waarin jij een lieve, grappige of plezierige herinnering deelt over jouw schooljaren. Let wel: je dient de stoel zelf te gaan ophalen in de winkel in Antwerpen tussen donderdag 20 september en donderdag 4 oktober indien je uitgekozen wordt tot winnaar. De winactie loopt tot maandag 17/9. Succes!

De stoel is verkrijgbaar vanaf 20 september en kost €54,98. Wat kleurtjes van de poten betreft is er keuzen uit zwart, groen en blauw.


14 gedachten over “Throwback Thursday met Søstrene Grene (WIN!)

 1. Louise Beantwoorden

  Ik hou echt van de stijl van de zusjes Grene! En nu ook deze stoel weer, echt mooi!
  Mijn dierbaarste herinneringen aan mijn lagere schooltijd zijn er echter, misschien zoals bij veel kindjes, eerder van op de speelplaats dan van achter de schoolbanken
  Ik herinner me nog hoe we tijdens de speeltijd diddl-blaadjes met elkaar ruilden, knikkerden, politie en boef speelden, en zoveel meer. Het leven was nog zo simpel toen! Deze stoel zorgt inderdaad een heel leuke nostalgische flashback naar die zorgeloze tijden, ik zou zooooo superblij zijn moest ik hem mogen verwelkomen in mijn interieur ☺️ Echt leuk dat Søstrene Grene dit gevoel probeert terug te brengen in een leuk interieur-item!

 2. Darja Netjaeva Beantwoorden

  Wat een geweldige winactie! Sinds Sostrene Grene in Antwerpen is ben ik er bijna wekelijks langs aan het gaan om interieurinspiratie op te doen!

  Mijn grappige herinnering van de basisschool: in het 3e leerjaar heb ik een tijdje in het gips gelegen. Nu had onze school enorm veel trappen! Ik had de allerliefste juf: zo gaf ze me extra aandacht en mocht ik altijd als eerste van de trap zittend ‘kruipen’. En als we naar boven gingen, mocht ik zelfs op haar rug. Ook op een schoolreisje nam ze me op haar rug! Die juf Ilse gaf me echt de beste tijd op de basisschool en ik vind het altijd zo grappig als ik er weer op terugkijk. De stoel van Sostrene zou een mooie manier zijn om regelmatig eens terug aan haar te denken en om m’n interieur af te maken! 🙂

 3. An Beantwoorden

  Een herinnering aan mijn middelbare schooltijd: die mix van deogeuren na de les gymnastiek 😉

 4. Katrijn Beantwoorden

  Ooooooh wat een mooie stoel! Helemaal verliefd op!

  De jaren in de kleuterschool… iedereen herinnert zich er bitter weinig van maar de dingen die men zich wél herinnert zijn zó levendig dat ze precies gisteren zijn gebeurd. Zo zal ik de poppenkastnamiddagen nooit vergeten. Alle kinderen zaten steeds op het puntje van de bank vol verwondering te kijken. En ja… ik dus ook. Zeker omdat Jan Klaassen én Katrijn mee speelden. Een naamgenoot! Nog meer verwondering en nog meer plezier…

 5. Laure G. Beantwoorden

  Mmmm, mijn fijnste herinnering over school.. Volgens mij waren dat toch echt de speeltijden, haha 😀

 6. Lies Mertens Beantwoorden

  Net afgestudeerd van het middelbaar en toch wel het feit dat ik na veel vallen en weer opstaan mijn diploma in handen heb!

 7. Virginie De Brabander Beantwoorden

  Oh, wat een prachtige stoel! Mijn fijnste ‘school’ herinnering is het feit dat ik mijn eerste vriend (die nu mijn man is) heb leren kennen. Ook leuk, toch? 🙂

 8. Dhini Beantwoorden

  Wat mooi en leuk spullen. Leuk dat je weggeeft. Ik sla dit over. Ik gun andere deelnemers

 9. Gea Beantwoorden

  Wat een mooie collectie, ik kende het zelf niet

 10. Lianne Beantwoorden

  Oh, ik had zo’n hekel aan school! Zelf denk ik er niet graag aan terug. Ik hoef niet mee te doen aan de winactie (want ik kan niet naar Antwerpen) maar een mooie stoel is het zeker!

 11. ingrid Beantwoorden

  wauw wat super gaaf he zo n nieuwe collectie weer. word er hebberig van

 12. Balou Beantwoorden

  Ik ken dit merk nog verder helemaal niet, je hebt me nieuwschierig gemaakt!

 13. Mademoiselle Fresita Beantwoorden

  Waw, die wil ik wel! Een fijne herinnering aan mijn schooltijd? Ik zat in de jaren ’80 in de basisschool, en ik herinner me de portretten van koning Boudewijn en koningin Fabiola nog zo goed, boven het schoolbord. Ook in de kleuterklas hingen ze er al. Ik vond het gek dat die koning een saai pak droeg, en geen rode mantel met hermelijnbont afgezet. Hij droeg niet eens een kroon!

 14. Kaneesha Beantwoorden

  Allereerst hoe geweldig is het eigenlijk dat Søstrene Grene in Antwerpen zit! Zo’n leuke winkel en uiteraard is de stoel prachtig. Mijn mooiste herinnering is aan Juf Sarah, een super creatieve en sportieve juf. Door haar ben ik geïnspireerd geraakt om zelf leerkracht lager onderwijs te worden. Je had nooit het gevoel dat je in de klas zat, en deed precies enkel maar leuke dingen. Dat gevoel wil ik mijn kids later ook geven, en hopelijk herinneren ze mij dan ook zo 😉 !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *