SAY WHAT? | Tover je huis goedkoop om tot een urban jungle met de ‘kneusjesbox’

Akkoord: we kunnen sinds vandaag opnieuw terecht bij talrijke tuincentra om zo ons groen hartje op te halen. Of dit in praktijk nu zo’n schitterend idee is, beslist iedereen lekker voor zichzelf. Wél staat vast dat je niet per se de deur uit hoeft te gaan om jouw huis (nog meer) om te toveren tot een ware urban jungle. Zo kan je, bijvoorbeeld, een zogeheten ‘kneusjesbox’ bestellen met plantjes die wat extra liefde nodig hebben. Een kneusjesbox, quoi? Ik leg je graag het hoe en wat uit in deze blogpost en deel met plezier mijn enthousiasme omtrent deze box vol groen genot. 

WAT?

Jammer genoeg wordt er in de plantenhandel best veel in de prullenmand gekieperd. Sommige plantjes staan al een heel poosje op de schappen en zien er hierdoor wat minder fris uit, anderen hadden al van bij het prille begin een klein mankementje. Geef toe: zonde om dergelijke lieverdjes aan hun lot over te laten en gewoon bij het afval te werpen. Wanneer je ook maar een klein beetje groene vingers hebt, is het behoorlijk eenvoudig de meeste van deze kneusjes te transformeren in paradepaardjes. Webshop plantje.nl denkt er net zo over als ik en kwam recent op de proppen met de ‘kneusjesbox’, een doos die aan huis wordt geleverd en verscheidene groene vriendjes huisvest.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B5LjlXulMDI/ hidecaption=true]

Een kneusjesbox bevat 8 à 12 planten die wat extra liefde nodig hebben en kost €19,95. Aangezien de planten eigenlijk een totale waarde hebben van rond de €60 is dit een prima deal. De potmaten variëren van ongeveer 8 cm in diameter tot 17 cm in diameter, soms met een enkele uitzondering. Nadeel is dat je op voorhand niet weet welke planten je nu precies zal ontvangen. Aan de andere kant is dit dan ook weer best spannend. Zie het een beetje als een ‘srprsme’ maar dan voor de plant ladies and gentlemen.

Let wel: er kan slechts één box per persoon besteld worden, op die manier wil de webshop het een beetje eerlijk houden aangezien er een enorme vraag is. Verzendkosten zijn best hoog wanneer je bestelt onder de €50. Je kan dit echter makkelijk oplossen door nog enkele plantjes bij te bestellen. Hey, alles voor die urban jungle. Toch? 🙂 

De kneusjesbox shoppen? Hierzo!

Nog meer plantinspiratie nodig? Ik schreef een tijdje terug een blogpost omtrent planten die iédereen in leven kan houden. Ja, ook de grootste kastplant.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *