ZIEN | Hier kan je aperitieven én wandelen met alpaca’s

Wanneer ik later groot ben… dan koop ik een grote boerderij met genoeg plek voor een pluchen dierentuin. Een hondje, wat kippen en enkele alpaca’s. Wat heeft een mens in hemelsnaam meer nodig om gelukkig te zijn? In afwachting van de realisatie van mijn grote droom, neem ik voorlopig – noodgewongen – genoegen met het occasioneel entertainen van viervoeters. Wandelen met een hondje uit het asiel doe ik al een hele poos. Ik kwam er recent echter achter dat je ook met een alpaca kan gaan wandelen én zelfs een high tea kan bijwonen in het lieftallige gezelschap van deze diertjes. Heaven is clearly a place on earth.

Dat de alpaca populairder dan ooit is, hoef ik je waarschijnlijk niet te vertellen. De diertjes hebben dan ook een bijzonder hoge aaibaarheidsfactor en zien er met hun funky kapsel uit alsof ze recht uit de jaren ’70 komen. Alpaca’s Zeeland speelt prima in op de newfound fame van deze beestjes en biedt tal van activiteiten aan waarin alpaca’s de hoofdrol spelen. Een romantische strandwandeling maken met een alpaca aan je zij of een heuse alpaca high tea bijwonen? Het kan allemaal. Ik boek alvast een heen-ticket naar Zeeland. Een retourtje hoeft niet.

Belangrijk om weten: om de diertjes niet te overbelasten, is een activiteit steeds op afspraak. Zijn de alpaca’s te vermoeid of regent het pijpenstelen? Dan blijven de vijf vrouwtjes lekker binnen. Meer info vind je op de website.


10 gedachten over “ZIEN | Hier kan je aperitieven én wandelen met alpaca’s

 1. Jouvence.nl Beantwoorden

  Wat lijkt me dit ontzettend leuk om te doen! Helaas niet om de hoek voor mij.

 2. Nadia Beantwoorden

  Wat leuk om te doen! Ik heb er nog nooit eerder van gehoord dat je ermee kon wandelen! Ik zou het zo doen 😉

 3. ingrid Beantwoorden

  wat ontzettend leuk en wat een super schattige beesten zij bet toch

 4. Janet Beantwoorden

  Ik vind dit zulke leuke beesten, te schattig. Ik zou echter persoonlijk niet voor een dergelijke activiteit kiezen waarbij dieren ingezet worden.

 5. Mandy Beantwoorden

  Oh wauw! Dit lijkt me zo geweldig. Ik vind alpaca’s zo schattig om te zien, zou zo graag een keer lekker met zo 1 willen knuffelen haha!

 6. Skincarebynaomi Beantwoorden

  Oh dit lijkt me fantastisch. Ik ben echt dol op deze dieren.

 7. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Ik wist niet dat je met Alpaca’s kon wandelen! Ze zien er inderdaad knuffelig uit zeg. Leuk!

 8. Amy Beantwoorden

  Ik ben ook echt zo gek op alpaca’s en zou liefst mijn hele achtertuin vol zetten, hahaha! Wel fijn om te horen dat de dieren goed verzorgd worden en dat ze niet oververmoeid raken.

 9. Linda Beantwoorden

  Wat zijn ze leuk hé!

  En wat ben ik blij dat je erbij zet dat je een afspraak moet plannen en dieren welzijn voorop gaat. Zelf hebben wij al een aantal jaren alpaca’s en zijn daardoor bekend geworden met de dieren. Het zijn absoluut geen knuffeldieren en er zijn veel alpaca farms waar dieren maagzweren krijgen vanwege de stress, en dat terwijl de dieren dat van nature helemaal niet hebben. En dat vind ik zo jammer, zeker omdat dieren eigenlijk helemaal geen attractie zijn.. daarom ben ik heel erg blij dat er ook adresjes zijn die het dierenwelzijn voorop zetten!

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Absoluut mee eens – had hier anders helemaal geen artikel over geschreven ook. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *