SAY CHEESE | Le Fromage de Margot is de perfecte snack bij een herfstige picknick

Toegegeven: elk excuus is prima om een stukje kaas binnen te smikkelen. Als klein meisje droeg Babybel mijn voorkeur weg, nu ik wat ouder én wijzer ben, durf ik pittigere en gedurfdere kazen de baas. Wanneer er deze ochtend een grote verwenmand op me stond te wachten om de intrede van het biologische kaasmerk ‘Le Fromage de Margot’ bij Delhaize te vieren, wist ik dan ook wat me te doen stond. Jas uit, tas op de grond én proeven maar! Kleine spoiler: de kaas is meer dan goedgekeurd en is de prima metgezel bij een herfstige picknick.

Leef je net als ik onder het motto ‘Cheese is life!’? Dan kan ook jij niet anders dan blij zijn dat dit biologische merk nu ook in onze supermarkten verkocht wordt. Nog nooit van’le Fromage de Margot’ gehoord? Ik stel je graag voor aan de dame die van lekkere kaas maken… kaas heeft gegeten (pun intended). Margot is een trotse kaasmaakster in hart en nieren en houdt van lekkere dingen. De koeien die de zuivelingrediënten voor le Fromage de Margot voortbrengen, krijgen voedsel die voor 90% bestaat uit zaken die van de boerderij komen. Voor haar is het vanzelfsprekend: haar kazen zijn biologisch, vervaardigd in Frankrijk, maar vooral… ze zijn onweerstaanbaar. Ook belangrijk: om haar kaas te produceren, doet Margot niet aan toegevingen. Ze werkt met lokale veehouders in de buurt van de productieplaats die oog hebben voor eerlijke en duurzame handel en het welzijn van de dieren

Prima dat er bedrijven bestaan die zich actief willen inzetten om onze planeet een stukje mooier te maken. Per verkochte verpakking, stort Margot €0,05 aan een fonds dat veehouders moet helpen om over te schakelen op bio. Nog meer reden om dringend een stukje van Margot’s kaas te verorberen (als je er al eentje nodig had).

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B4K1u-DFVPf/ hidecaption=true]    

Al deze info: allemaal goed en wel, hoor ik je nu denken. Dé belangrijkste vraag die je jezelf nu waarschijnlijk stelt is hoe je deze kaas nu eindelijk eens kan proeven. Goed nieuws! Twee van Margot’s producten vind je vanaf nu immers bij je eigenste Delhaize filiaal. Enerzijds kan je opteren voor de smeerkaas ‘le Fromage Nature’. Perfect als topping van een bagel of gewoon om rauwe groentjes in te doppen. Anderzijds kan je ook gaan voor een écht stuk kaas, ‘le petit Saint Paulin’. Prima bij een kaasschotel of om een broodje te beleggen. Ik weet niet hoe het bij jou zit maar bij mij begint het enorm te kriebelen om komende week een picknick te organiseren met een paar vrienden. Goed flesje roséwijn en enkele stukjes kaas. Meer moet dat niet zijn, toch? 

Meer weten over dit merk? Hierzo!


Een gedachte over “SAY CHEESE | Le Fromage de Margot is de perfecte snack bij een herfstige picknick

  1. Heidi Beantwoorden

    Lijk me heerlijk te zijn. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *