REAL TALK | Deze make-upproducten zijn de hype (en centjes) niet waard

make-upproducten

Af en toe durf ik me al eens te laten verleiden door originele reclamecampagnes, glinsterende verpakkingen of de mening van een zogeheten ‘influencer’. Het gebeurt dan ook dat ik spulletjes aanschaf waarvan de verwachtingen op voorhand torenhoog zijn. Een mascara die je in een oogwenk omtovert tot de moeder van Bambi of een highlighter die er echt in slaagt om je te voorzien van die felbegeerde natural glow. Klinkt als muziek in de oren, niet? Jammer genoeg geldt ook hier: if it seems too good to be true, it probably is. In de loop der jaren raakte ik al best vaak teleurgesteld in zogeheten ‘gehypte’ producten, ook al waren de opinies van anderen uitermate lovend. De spulletjes hieronder opgesomd sterven jammer genoeg een eenzame, stoffige dood in mijn make-uplade. Benieuwd over welke ik het heb? Lees dan snel verder.

Belangrijke disclaimer: Dit is – uiteraard – 100% mijn eigen mening. Het is perfect mogelijk dat een product hieronder vermeld jou wél kan bekoren. Iedere huid is anders, ieders verwachtingen zijn anders. Helemaal prima!
HUDA BEAUTY - 3D HIGHLIGHTER PALETTE IN 'PINK SANDS'

De naam van dit doosje laat me ogenblikkelijk dromen van betere tijden. Jammer genoeg doet de inhoud dit een heel stuk minder. Laat me eventjes zeggen dat ik normaliter absoluut fan ben van Huda Beauty. Naast dit highlighter palette, heb ik ook het ‘desert dusk’ oogschaduwpalette in huis gehaald een hele poos geleden. Van deze laatste ben ik heel erg tevreden.

‘Pink Sands’ is bedoeld voor de lichtere huidtinten (donkerdere huidjes opteren beter voor de ‘Gold Sand’ versie) en herbergt in toto vier verschillende highlighters: drie poederachtige, één crème. Deze laatste is bijzonder lastig om te blenden en blijft ook niet lang zichtbaar op de huid. De drie andere doen dan weer van bij aanvang vrij weinig. Ik associeer Huda Beauty met pigmentatie die echt next level is. Groot was de teleurstelling dan ook wanneer ik na drie keer laagjes nog steeds geen fabuleuze gloed waarnam op mijn jukbeenderen. Let wel: het product is min of meer op te bouwen. Alleen vind ik dat er binnen deze prijscategorie heel wat betere opties voorhanden zijn. Denk, bijvoorbeeld, aan de Mary-Lou Manizer van The Balm of de – inmiddels bijna iconische – Champagne Pop van Becca. Minder poespas, meer fonkeling. Is dit product echt slecht? Neen. Had ik er een pak meer van verwacht? Jep.

ANASTASIA BEVERLY HILLS - SOFT GLAM EYESHADOW PALETTE

Ik was meteen verkocht toen ik dit palette zag blinken bij de Madrileense Sephora. Warme, vrij neutrale kleurtjes die perspectief bieden bij om het even welke gelegenheid. Naar ABH maatstaven valt dit palette jammer genoeg eerder tegen, de shimmer kleurtjes zijn immer een pak minder intens dan wat ik gewoon ben van dit merk. Ook jammer: vele kleurtjes heeft ABH gerecycled om dit palette te creëeren. Zo zijn enkele tinten reeds een hele poos verkrijgbaar in het vaste gamma, en maken enkele andere dan weer het mooie weer in het Modern Renaissance palette. ABH is hier uiteraard niet de enige in, vele make-upmerken passen dit trucje toe. Licht teleurstellend wanneer je al heel wat van het merk in huis hebt, denk ik dan.


CHARLOTTE TILBURY - HOLLYWOOD BEAUTY LIGHT WAND HIGHLIGHTER STICK

Een mondje vol de naam van deze highlighter. Hetzelfde als wat ik over Huda Beauty als merk hierboven noteerde, geldt ook hier: Charlotte Tilbury maakt heerlijke producten. Naast enkele lipsticks (‘Very Victory’ is een favoriet ten huize yours truly) bezit ik ook talrijke oogschaduwpalettes van dit merk. Stuk voor stuk lieverdjes die ik vaak gebruik. De highlighter stick verblijft echter inmiddels al enige tijd ergens helemaal onderaan mijn make-upkast, geplet onder talrijke andere spulletjes.

Eerst en vooral bevalt de applicatiemethode me niet erg. Het uiteinde van deze stick is sponsachtig. Om wat product tevoorschijn te toveren, dien je lichtjes in de tube te knijpen. Soms komt er bijna geen product uit het sponsje, een andere keer dan weer veel te veel. Niet bijzonder handig als je’t mij vraagt. Bovendien is de glans van dit product ook heel sober én is het goedje moeilijk blendable.

BENEFIT - HOOLA BRONZER

Enkele jaren terug was deze bronzer echt dé holy grail. Ieder zelf respecterende make-up mogul werd geacht deze aan te schaffen en er daarna he-le-maal weg van te zijn. Probleem: Hoola is best wel heel erg oranje. Benefit kwam een poosje terug met een Light versie op de proppen maar ook deze in naar mijn gevoel behoorlijk onnatuurlijk ogend. Ikzelf gebruik de bronzer soms als oogschaduw, past prima bij de wat warmere kleurtjes waar ik aan verknocht bij wat ooglooks betreft.

Vraag je je af welke make-upproducten wél jouw centjes waard zijn? Hier vind je voldoende inspiratie.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *