NIGHTY NIGHT! | Met deze tips transformeer je jouw slaapkamer in een paradijsje

Ieder z’n bezigheidstherapie. Ik vind het bijzonder fijn om van lockdown 2.0 gebruik te maken om die ellenlange klusjeslijst wat in te korten. Eindelijk die kader eens ophangen of na maanden die IKEA-kast in elkaar vijzen. Heerlijk toch als je karweitjes kan schrappen en merkt dat jouw huisje meer en meer aanvoelt als jouw eigen plekje? Wanneer het op inrichten en interieur aankomt, hebben de meesten onder ons vaak veel aandacht voor de woonkamer en keuken. De slaapkamer bengelt jammer genoeg ergens onderaan het to-dolijstje. Best jammer! Deze ruimte is immers de plek bij uitstek waar je na een drukke werkdag tot rust komt maar fungeert stiekem vaak ook als schuilplaats wanneer jouw kinderen je gillend achterna lopen. Dringend tijd om ook deze kamer de toewijding te geven die ze verdient. Toch? Aan de hand van onderstaande kleine toevoegingen wordt jouw slaapkamer in no time een smaakvol paradijs.

BEDDENGOED

Sowieso de snelste en makkelijkste manier om de sfeer in jouw slaapkamer naar een hoger niveau te tillen. Qua beddengoed kan je helemaal losgaan, bij Smulders Textiel vind je gegarandeerd jouw gading. Ga voor dekbedovertrekken die passen bij jou en voornamelijk bij de sfeer die je jouw slaapkamer wil laten uitstralen. Heb je het graag rustig en minimalistisch? Vermijd drukke prints en ga voor een zacht ruitenpatroontje of een monotoon kleurtje. Mag het er voor jou in de slaapkamer wat wilder aan toegaan? Opteer voor een fel kleurtje of een dierenprintje. A little hint of leopard print never killed nobody.

Jouw dekbedden aanpassen aan de seizoenen, is sowieso een must. Ik denk hierbij niet enkel aan de overtrek maar ook gewoon aan de dekbedden zelf. Met een vier-seizoenendekbed zit je altijd goed. 

Naast dekbedden en bijpassende overtrekken, kan je ook prima aan de slag met een extra sprei of enkele kussentjes om de boel nog extra op te leuken. De opties zijn eindeloos en toegankelijk voor ieders budget.

DROOGBLOEMEN

Toegegeven: hoeveel ik ook van planten en ander groen hou, ik slaag er niet altijd in ze goed te verzorgen. Voldoende water voorzien, bekijken hoeveel (direct) licht er nodig is. Amai, niet eenvoudig! Er vielen jammer genoeg al redelijk wat groene slachtoffertjes door mijn toedoen, zo ook in m’n slaapkamer. Op de één of andere manier vind ik het een stuk moeilijker om in deze ruimte planten en bloemen in leven te houden. Je denkt er minder snel aan ze water te geven én het licht is vaak een stuk beperkter. Een simpele oplossing om toch wat natuur binnen te brengen in je slaapkamer (zonder dat er slachtoffers vallen): droogbloemen! Deze zijn alomtegenwoordig, in alle kleuren, maten en vormen. Ziezo, another crisis averted.

WANDDECORATIE

Ook hier kan je belachelijk veel kanten mee uit. Neen hoor, bij wanddeco hoef je niet per se enkel en alleen te denken aan posters en prints. Je kan ook prima opteren voor spiegeltjes, slingers, dierenhoofden, rieten mandjes, enzovoort. Ga voor iets wat past bij jouw smaak en een mooie, passende aanvulling is bij het geheel. Ook wandplankjes waarop je jouw favo spulletjes kan etaleren zijn een mogelijkheid. Ga helemaal wild en denk out-of-the-box: van welke spulletjes en materialen word jij blij?

KLEDINGREKJE

Sommige kledingstuks en accessoires zijn zodanig mooi dat het zonde is ze weg te steken in een stoffige kast. Het is dan ook fijn om een kledingrekje aan te schaffen en jouw slaapkamer om te toveren tot jouw persoonlijk winkeltje. Haal je favo stuks uit jouw grote kledingkast en etaleer ze aan dit rekje. Niet allee kunnen deze bijdragen aan de uitstraling van jouw ruimte, je wordt ook nog eens dagelijks herinnerd aan dat prachtige kleedje dat je veel te weinig draagt. Win-win! Ook dit kan je prima aanpassen naargelang de seizoenen. Verander de inhoud aan het jaargetij, zo ben je steeds up-to-date en ziet het geheel er fris en doordacht uit.

Kan je ook op kledinggebied wel wat tips en inspiratie gebruiken? Hier geef ik tips over hoe je je garderobe een oppepper geeft.

Ga jij de komende periode lekker aan het klussen om ook van jouw slaapkamer een paradijsje te maken? Aarzel dan niet me enkele foto’s te bezorgen van het eindresultaat. Ik ben reuzebenieuwd!


2 gedachten over “NIGHTY NIGHT! | Met deze tips transformeer je jouw slaapkamer in een paradijsje

  1. LOLA♥CHAMPAGNE Beantwoorden

    Heb je effectief beddengoed van smulders textiel en ben je tevreden over de kwaliteit? Ik heb de naam al vaak zien passeren en het is erg tempting maar ik twijfel nog

    1. Sofie Katelijne Beantwoorden

      Zeker! Ik kocht recent een flanellen dekbedovertrek, ware koukleum hierzo. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *