MUST VISIT | Gent heeft ein-de-lijk een apérobar (mét zicht op de Leie!)

Niks heerlijker dan na een lange werkweek alle zorgen achter jou te laten en stevig in de drank te vliegen… Grapje! Ik bedoel eerder: op een sprankelende, smakelijke manier het weekend in te duiken. Bij mij staat vrijdag steevast synoniem voor apéro time. Dat ik duidelijk niet de enige ben die wel te vinden is voor een aperitiefje, bewijzen de dames achter ‘Allumette’. Neen hoor, ik heb het niet over een aansteker, wel over een gloednieuwe apérobar in Gent. Een concept waar ik alvast dolenthousiast over ben én je graag wat meer over vertel. Is het intussen al vrijdag?

Het idee om een apérobar op te richten ontstond – hoe kan het ook anders wanneer je uit Gent komt – op een zatte avond tijdens de Gentse Feesten. Een jaartje later is het concept een feit en kan je je quasi de gehele week (uitgenomen dinsdag) tegoed doen aan een heel scala aan hapjes en drankjes. Apérotijd is duidelijk niet enkel weggelegd voor het werkweekeinde. Good to know!

[instagram url=https://www.instagram.com/p/CCTaY5iBLrn/ hidecaption=true]

Op de menukaart? Enerzijds typische snacks als kaasplankjes, charcuterie en kroketjes. Anderzijds speciallekes die je niet overal terugvindt, denk aan geroosterde bietjes met een yoghurtdip of verse artisjok met tartaarsaus. Je dorst lessen kan met verscheidene soorten limonade, bier, cocktails en – uiteraard – wijntjes. Ja, santé!

[instagram url=https://www.instagram.com/p/CDF4jStBXJQ/ hidecaption=true]

Extra leuk: dit tentje heeft uitzicht op de Leie en het Industriemuseum, ideaal dus om op het terras te chillen bij een mooie nazomerdag. Wat denk je, zijn we weg?

Allumette – Nieuwland 1 9000 Gent


2 gedachten over “MUST VISIT | Gent heeft ein-de-lijk een apérobar (mét zicht op de Leie!)

  1. Louise Beantwoorden

    Ja, wanneer gaan we?

    1. Sofie Katelijne Beantwoorden

      Volgende vrijdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *