MUST DO | Een dagje heerlijk ontspannen bij Thermae 2000

Een dagje heerlijk ontspannen in goed gezelschap is voor iedereen noodzakelijk zo nu en dan. Meer tijd spenderen met vrienden en familie staat ieder jaar dan ook steevast op mijn lijstje van goede voornemens. Jammer genoeg hebben deze  goede voornemens de vervelende neiging om na een poosje lichtjes te verwateren. Ik besloot dan ook actie te ondernemen en er op vriendinnendag op uit te trekken naar kuuroord ‘Thermae 2000’ met – niet geheel verrassend – mijn beste vriendin. Samen genoten we van al het rustgevende dat deze thermen in Valkenburg te bieden hebben. Een echte aanrader!

WAT?

Thermae 2000 is een kuuroord gelegen op de Cauberg in Valkenburg – vlakbij Maastricht. Prima bereikbaar dus voor zowel Vlamingen, Nederlanders als Duitsers. Naast verscheidene (stoom)baden en sauna’s, kan je hier ook tal van relaxerende behandelingen ondergaan alsook je buikje rond eten. Een dagje (of weekendje) doorbrengen bij Thermae 2000 staat garant voor rust, genot en plezier. Hieronder lees je 3 must do’s tijdens je bezoekje aan dit wellnesscentrum.

baden

MUST DO'S
  • Onderga een relaxerende facial

Ik en mijn BFF kregen een half uur durende gezichtsbehandeling waarna we ons 10 jaar jonger voelden. Deze facial – de ‘Thermae For Me Classic’ – is speciaal gericht op het verfijnen en versterken van de huid.  Hierbij wordt er gebruik gemaakt van verscheidene producten uit de eigen productlijn van dit kuuroord (jawel, hebben ze gewoon!). Onze huid kreeg een stevige dieptereiniging alsook een enzyme peeling. Hierna werd ze gevoed aan de hand van serums, oogcrème én een dagcrème. Het was de eerste keer dat ik een gezichtsbehandeling kreeg en ik moet zeggen dat ik oprecht aangenaam verrast was. We kwamen al sloffend met onze badslippers in een roes het beautysalon buiten. Zijn 25 minuutjes niet lang genoeg voor jou? Een behandeling van 50 minuten is ook prima mogelijk! De behandeling wordt dan uitgebreid met, onder andere, een gelmaskertje, het epileren van de wenkbrauwen en verwijderen van onzuiverheden. Sounds like heaven!

  • Ga een hapje eten bij restaurant ‘Senses’

 Geen dagje ontspannen zonder lekker eten! Tijdens je verblijf in dit kuuroord kan je maar liefst kiezen uit 4 plekjes om je buikje te vullen. Wij kozen voor ‘Senses’, het resto vlak boven het saunalandschap. Dit stekje heeft een heerlijke open haard waaraan je kan bijkletsen en genieten van een verse fruitcocktail of een glaasje wijn. Om te eten heb je ruime keuze uit frisse salades, hoofdmaaltijden en lekkere dessertjes. Ik opteerde voor de quinoa salad bowl: eentje met gerookte zalm, endamame boontjes, venkel en rode bietencrème. Mijn vriendin ging voor de klassieke ceasar salade. Bonus: vele slaatjes zijn trouwens vegetarisch of zelfs veganistisch

Salad Bowl

  • Zweet je te pletter in één van de 9(!) sauna’s

Een saunaatje doen is goed voor lichaam én geest. Met dit ruime aanbod aan sauna’s kan er niet anders dan iets tussen zitten naar jouw smaak. Wat denk je, bijvoorbeeld, van een eucalyptus of een Finse Ruussu sauna? Naast lekker zweten kan je ook genieten van het Romeins of Turks stoombad. Hou er wel rekening mee dat er tijdens bepaalde dagen badkleding vereist is in het saunagedeelte. Hier vind je meer informatie omtrent (on)geklede dagen.

sauna

Zin om tijdens de zomermaanden eventjes he-le-maal zen te worden en een dagje heerlijk te ontspannen? Surf naar de website van Thermae 2000 en trek erop uit. Te ver rijden om op één dag over en weer te rijden? Boek dan een overnachting in het wellness hotel.


Een gedachte over “MUST DO | Een dagje heerlijk ontspannen bij Thermae 2000

  1. Louise Beantwoorden

    Heb zo hard genoten van dit weekendje samen met jou inderdaad een echte aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *