EASY AS CAKE | Met deze tips wordt je make-up aanbrengen een eitje

Als klein meisje was ik reeds dol op prachtige flacons, geurige lippenbalsems en poederroze blushes. Mama’s rode lipstick stelen of subtiel enkele keren sprayen met het flesje Chanel n°5 van mijn oma, been there –  done that. De stijgende populariteit van YouTube de laatste jaren, zorgde ervoor dat ik meer en meer in contact kwam met verscheidene producten alsook correcte technieken beter leerde kennen. Internet en YouTube in particular kan tegenwoordig gerust gezien worden als een soort van beautybijbel. Maar al te graag deel ik de 5 belangrijkste geboden uit deze nieuwbakken bijbel.

1. Foundation: Beautyblender, geen buffing brush

Hoewel menig beauty liefhebber zweert bij de buffing brush van Real Techniques, bekom je een veel natuurlijker effect wanneer je een beauty blender gebruikt. Het woordje buffingkomt van het werkwoord ‘to buff’ en betekent zoveel als cirkelvormige bewegingen maken met je kwast, dit om een zo geblendmogelijk resultaat na te streven. Door deze techniek te hanteren, leg je echter al te vaak de nadruk op de droge en oneffen plekjes van je huid. Bovendien zorgt het al te vaak voor oneven dekking én lichte irritatie. Solution?De alombekende beauty blender. Hoeft uiteraard niet de originele te zijn, primark of H&M verkopen dezer dagen prima dupes. Met behulp van een beauty blender creëer je aan de hand van een zachte drukbeweging een soort airbrush effect en ziet je foundation eruit als een tweede laagje huid.

2. Highlighter: niet alleen voor je jukbeenderen

Stiekem zijn we allen op zoek naar dat tikkeltje fonkeling in ons leven. Enter highlighter. Het product dat je voorziet van een gezonde, doch glamoureuze gloed. Higlighter is niet enkel een must op je jukbeenderen maar ook onder je wenkbrauwbot én op je binnenste ooghoeken. Door het net onder het buitenste stukje van je wenkbrauw te plaatsen, zorg je voor een liftend effect. In je binnenste ooghoeken zorgt highlighter dan weer voor een fris en fruitige look (én het laat bovendien je ogen wat groter lijken: score!). 

3. Blush: niet enkel op de appeltjes van je wangen

Blush dient voornamelijk om je wangetjes er jeugdig uit te laten zien en wordt doorgaans  net onder je highlighteraangebracht. Door dit product enkel op de appeltjes van je wangen aan te brengen, creëer je echter het tegenovergestelde effect en gaat je gezicht een beetje hangen. Belangrijk om te onthouden bij het aanbrengen: start bij het bovenste deel van je oor en werk zachtjes je weg naar het onderste gedeelte van je neus. Op die manier krijg je, net zoals bij het correcte gebruik van highlighter,een liftend en verjongend effect. 

4. Mascara: al zig-zag-end van beneden naar boven

Mascara kan op belachelijk veel manieren worden aangebracht. Maar al te vaak zie je meisjes hun wimpers van een laagje mascara voorzien door hun ogen snel open en toe te doen, dit terwijl ze het mascaraborsteltje vlak voor hun oog houden. Niet doen! Niet alleen zullen enkel de tipjes van je wimpers iet of wat van de mascara geproefd hebben, je creëert ook geen volumineus effect. Hoe wél? Begin bij het onderste gedeelte van je wimper and slowly work your way up, dit mét zigzag-bewegingen. 

Tip: Breng ook wat mascara aan op de buitenkant van je wimpers. Klinkt misschien een tikkeltje raar maarop die manier ben je er zeker van dat steeds je gehele wimper meehebt.

5. Lipstick: gebruik een lippenseel

Door gebruik te maken van een speciaal lippenseeltje zorg je voor een veel preciezer en netter resultaat. Geen lippenseel in de buurt? Geen probleem: een schoon eyelinerkwastje will do the trick as well.

Tip: Zorg er steeds voor dat je lippen schoon zijn voor je lipstick opdoet. Maak gebruik van een vochtig doekje om eventuele foundation die op je lippen terecht is gekomen weg te werken en scrub er hierna op los met een speciale lipscrub. Popcorn of Bubblegum van Lush zijn ware aanraders. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *