WOW! | Met deze kleine aanpassingen transformeer je je woning in een permanent vakantiehuis

De vakantie alsook de zalig lange zomermaanden zitten erop. Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik denk nog vaak terug aan het weekje dolce far niente in Spanje en hoe jammer ik het vond terug voet op Belgische bodem te zetten. Wat een vakantie zo fijn maakt, is dat alles plotseling ongedwongen en comfortabel aanvoelt. Deze relaxte sfeer kan je echter ook prima thuis creëeren: met enkele simpele ingrepen tover je je huis in één-twee-drie om tot een heerlijke vakantiewoning en gewoonweg in een aangename plek om te vertoeven. Klaar voor een zalige staycation dit najaar?

VOORZIE VOLDOENDE LICHT

Ikzelf krijg het bijzonder benauwd wanneer een ruimte niet voldoende verlicht is. Licht zorgt voor een open uitstraling en brengt me snel tot rust. Je huis voldoende verlichten kan, uiteraard, op verscheidene manieren. De eenvoudigste en goedkoopste manier is behoorlijk logisch: schaf voldoende lampen aan die bij de stijl van je woning passen. Aangezien ik bijna het ouderlijk nest verlaat, struin ik zo nu en dan enthousiast interieurwebsites af, op zoek naar inspiratie. Ik verslikte me bijna in mijn hazelnoot cappuccino wanneer ik erachter kwam dat er onvoorstelbaar veel soorten verlichting bestaat. Op het wereldwijde web, stootte ik, onder andere, op Lampen 24. Deze webshop heeft leuke plafondverlichting maar ook hanglampen, staanlampen en zelfs vloerverlichting in de aanbieding.

Gezien het praktische karakter, ben ik voornamelijk op zoek naar toffe en originele plafondlampen. Deze nemen geen plaats in beslag en geven je plafond net dat tikkeltje extra. Ik ben zelf erg fan van een mix van warme materialen (zoals, bijvoorbeeld, rotan of hout) en een eerder industriële stijl. Uiteraard kan je opteren voor een materiaal dat het beste bij jouw smaak en interieurstijl aanleunt. Mix and match erop los! Hoe meer lampen, hoe meer licht, hoe gezelliger.

INVESTEER IN EEN DEGELIJK KOFFIEAPPARAAT

Klinkt misschien als een vreemd advies maar wanneer ik naar mezelf kijk, merk ik hoeveel belang ik hecht aan een degelijk bakje koffie. Mijn slaperige ogen en droge mond kikkeren ogenblikkelijk op van een kopje zwart goud. Wanneer ik op vakantie ben, ga ik als de bliksem op zoek naar de fijnste en gezelligste koffietentjes. Koffie betekent gezelligheid, warmte en vooral: me-time. Ikzelf ben ik het bezit van een Bialetti toestel, je weet wel: zo’n ouderwetse, Italiaanse percolator die gloeiend hete koffie tevoorschijn tovert. Zonder goede koffie, heeft het leven een stuk minder zin.

DOE HET MET BLOEMETJES EN BIJTJES

Niks is zo’n groot genot, als een prachtige plant of een vers boeket snijbloemen. Op vakantie rij ik maar al te vaak langs geurende lavendelvelden en struin ik marktjes af waar de kraampjes met bloemen een kleurrijk tapijt vormen. Ook thuis word ik graag herinnerd aan hoe prachtig onze natuur wel niet is. Af en toe een boeket aanschaffen of investeren in een lekker grote kamerplant, maakt van jouw huis een beetje meer thuis. Hier lees je van welke kamerplanten je het meeste genot hebt. Bloemen en planten niet meteen aan jou besteed? Geen erg. Waarom leg je geen klein indoor kruidentuintje aan? Niet alleen zorgen kruiden voor een groene toets in de keuken, je kan er ook lekker mee aan de slag gaan in allerlei gerechten. Twee vliegen in één klap! Het kweken en verzorgen van kruiden vraagt heel weinig voorkennis en inspanning. Ja hoor, ook jij kan dit de baas!

CREËER EEN HOEKJE DAT ENKEL EN ALLEEN VAN JOU IS

Een huishouden betekent veeleer complete chaos. Heb je enkele kinderen rondrennen? Dan ligt er gegarandeerd overal op de vloer speelgoed. Laat manlief alles rondslingeren? Dan is er van een zen-gevoel meestal geen sprake. Door een klein hoekje te voorzien in de living, slaapkamer of een andere plek kan je eventjes op jouw persoonlijke eiland vertoeven. Een comfortabele fauteuil met een klein tafeltje naast waarop je favo boek ligt en een geurkaarsje. Meer heb je niet nodig om (al is het slechts vijf minuutjes) in de zevende hemel te vertoeven. 


Een gedachte over “WOW! | Met deze kleine aanpassingen transformeer je je woning in een permanent vakantiehuis

  1. Louise Beantwoorden

    Leuke tips! Die verlichtingssite ga ik zeker eens checken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *