LAST MINUTE GESCHENKTIP | Geef gewoon de stad cadeau!

De feestdagen komen met rasse schreden dichterbij. Al jaren heb ik rond deze tijd van het jaar knikkende knieën en plots een pak extra grijze haren. Ik steek het op één enkele schuldige: de hopeloze zoektocht naar cadeautjes. Ik schreef het eerder al;  mijn familie is absoluut niet eenvoudig wanneer het op geschenkjes aankomt. Ik sla de bal dan ook bijzonder vaak mis en kwam in het verleden al eens aanzetten met iets wat de uitverkorene al had of maar niks vond. Deze Kerst pak ik het anders aan en kom ik aanzetten met een origineel cadeau: een hele stad! Huh, wat zeg je nou weer?! Lees snel verder en bezorg vrienden of familie een onvergetelijk kerstgeschenkje!

Wat?

Deze blogpost staat volledig in het teken van ‘Cadeaubon Antwerpen’. Met deze bon kan je naar hartelust genieten in hartje Antwerpen. Het bedrag van de cadeaubon kan je zelf kiezen bij aankoop en varieert tussen de €10-€400. De ontvanger van de bon kan dit bedrag gespreid gebruiken bij een hele reeks handelaars uit verscheidene categorieën: denk, bijvoorbeeld, aan ‘eten en drinken’, ‘mode-accessoires’ maar ook ‘hotels en B&B’s’. Klinkt als het perfecte kerstcadeautje, niet?

Ik trok afgelopen weekend, in het gezelschap van mijn lieftallige beste vriendin, op onderzoek uit in de Koekenstad en bezocht enkele adresjes die samenwerken met ‘Cadeaubon Antwerpen’. Hieronder vind je een overzicht van mijn favo stekjes. 

 • Sincerely Valentine

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BpwdT7VBTyc/ hidecaption=true]

Een winkel met een panter in het logo weet mijn aandacht ogenblikkelijk te trekken. Dit boetiekje was voor mij een nieuwe ontdekking in Antwerpen en wist me zeker en vast te bekoren. Leuke interieur spulletjes, stijlvolle kledij en kwalitatieve juweeltjes: Sincerely Valentine heeft het allemaal in de aanbieding. Absoluut een bezoekje waard wanneer je in vertoeft in de modehoofdstad van ons Belgenlandje.

Sint-Antoniusstraat 1

 

 • Chez Claire 

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BpbWQyAHYKL hidecaption=true]

Na een geslaagde shopervaring bij Sincerely Valentine, smeekten onze maagjes om een smakelijke afternoon snack. Chez Claire leek ons een prima optie. In deze instagramproof (hello, neon verlichting en prachtige vloertegeltjes!) plek kan je smullen van zogeheten ‘haute-éclairs’ wat zoveel betekent als een fancy variant op de pateekes die je krijgt bij oma op zondag. Keuzestress gegarandeerd bij Chez Claire: in toto zijn er 13 verschillende smaakjes voorhanden. Wij gingen voor de salted caramel crisp en triple dark chocolate éclairs. Om het thuisfront ook gunstig te stemmen kocht ik een doosje om mee huiswaarts te nemen. De 8 mini-éclairs waren in één, twee, drie verorbert ’s anderendaags. Double win!

Schrijnwerkersstraat 15

 

 • Espoo

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bp1NTEkHt_h hidecaption=true]

Net als ik dol op minimalistisch design? Dan is deze winkel zeker en vast jouw ding. In het begin koos Espoo uitsluitend voor Scandinavisch design, maar intussen is het assortiment veel breder geworden. Centraal in de selectie staan puurheid, natuurlijke materialen, mooie details, craftsmanship en vooral ook lichte ontwerpen, aansluitend bij de tendens om steeds compacter te gaan wonen. Wooninspiratie troef hier: de creative minds achter Espoo willen in de eerste plek je zintuigen prikkelen.

Kloosterstraat 75/77

 

 •  WASBAR

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bod5qC9Aogr hidecaption=true]

 WASBAR is inmiddels geen onbekende meer voor de meesten. Het concept is simpel maar briljant: je kledij in de wasmachine proppen en terwijl je wacht slurpen van een stomende speculoos latte of van een hartige snack. Ons vuil wasgoed namen we niet mee naar de Koekenstad, wél een licht hongergevoel. We lieten ons verleiden tot een nieuwigheid op de kaart: bagelburgers vergezeld van aardappelwafeltjes en truffelmayonaise. Héérlijk.

Melkmarkt 17

Concreet?

Geïntrigeerd geraakt door het originele concept? Hier kan je een cadeaubon aanschaffen en scoren met Kerst! Interessant om weten: een dergelijke cadeaubon bestaat ook voor de KustGent, BruggeKortrijk, telkens aangepast aan de leukste adresjes ter plekke.


16 gedachten over “LAST MINUTE GESCHENKTIP | Geef gewoon de stad cadeau!

 1. Nadia Beantwoorden

  Wat een origineel cadeau idee! Lijkt me erg leuk om te krijgen, want volgens mij is het een mooie stad!

 2. MC Kleuver Beantwoorden

  Superleuk dat je nu een ‘stad’ cadeau kan doen. Het is heel tof om ervaringen te mogen krijgen tijdens de feestdagen. Lekker erop uit!

 3. hippiemeisje Beantwoorden

  de wasbar lijkt me echt een leuk concept!

 4. Tamara Beantwoorden

  Wat een leuk idee zeg en origineel ook

 5. Mira Beantwoorden

  Ah zo leuk! Antwerpen blijft toch mijn favoriete stad van alle!

 6. Silke De Backer Beantwoorden

  Zo’n leuk idee, he! Ik zou zo’n bon zeker willen krijgen 😀

 7. kiki hasselton Beantwoorden

  mijn vriend heeft nog geen cadeau voor de kerst, ik ga dit eens subtiel bij hem neerleggen 😉

 8. Deborah Beantwoorden

  Super leuk zo’n ” geef de stad cadeau kaart”. Daar kan iedereen mee slagen!!

 9. Kimberley Beantwoorden

  Super leuk! Toevallig had ik het er net over om wat sfeer te gaan proeven in Antwerpen.

 10. Renata Feyen Beantwoorden

  Wat een leuk idee voor een geschenkje – dat ga ik onthouden voor volgend jaar 🙂

 11. alexa Beantwoorden

  ah echt heel erg leuk en antwerpen is inderdaad zo’n leuke stad!

 12. Joanne Beantwoorden

  Ik ben nog nooit in Antwerpen geweest, maar het lijkt me een hele leuke stad!

 13. Sherry Beantwoorden

  Ik hoop zelf deze cadeaubon te krijgen. Wat een origineel idee zeg.

 14. Sherry Beantwoorden

  Ik hoop zelf deze cadeaubon te krijgen. Wat een origineel idee zeg.

 15. nicole orriens Beantwoorden

  Ik vind dit zeker een origineel idee om cadeau te doen. Op basis van de plaatjes lijkt het me een heel leuke stad.

 16. Girls-Things Beantwoorden

  Wat leuk zeg! Mooie foto’s ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *