IS HET DAN AL LENTE? | Zo maak je je huis (en tuin) volledig lenteproof

De lente gaat ten huize yours truly steevast gepaard met een flinke poetsbeurt en het inslaan van nieuwe spulletjes die me een waar voorjaarsgevoel bezorgen. Kaarsjes die nog naar kerst geuren of vrij donkere accessoires berg ik opnieuw op in de kast. Enter luchtige, vrolijke spulletjes die de vogeltjes doen fluiten van plezier. Krijg jij langzaam maar zeker ook lentekriebels? Met onderstaande tips maak je je huis én tuin in een handomdraai he-le-maal lenteproof!

  • OUT WITH THE OLD

Een cliché van jewelste maar niet geheel zonder reden: een flinke schoonmaak hoort nu eenmaal ook bij de lente. Ikzelf ben een ware hoarder te noemen. Ik vind het niet alleen bijzonder lastig om afstand te doen van bepaalde spulletjes (ja hoor, ik heb nog steeds enkele vriendenboeken van in de lagere school liggen alsook een dikke map met allemaal Diddl-blaadjes), ik hou stiekem eigenlijk ook gewoon van ‘veel gerief’. Soit, aangezien een opgeruimd huis een opgeruimd hoofd schijnt te zijn, moet een mens zo nu en dan toch écht eens declutteren. De start van de lente is het moment bij uitstek om jouw inner Marie Kondo te channellen en die stokoude, soms versleten spullen zonder pardon de deur te wijzen. Niks mis met ‘veel’ gerief hebben, geen afstand kunnen nemen van spullen die je écht nooit meer gaat gebruiken (én waar je anderen misschien een plezier mee kan doen) is natuurlijk een andere zaak. Bye, Diddlmap. It was nice knowing you!

  • IN WITH THE NEW

Eenmaal verlost van oude spullen heb je stiekem ook gewoon weer meer plaats om nieuwe zaken in huis te halen. Zie je nu waarom de eerste tip meteen een hele goede was? 😉 Kleurrijke decoratieve items alsook natuurlijke materialen bezorgen me instant lentekriebels. Momenteel ben ik erg fan van het Nederlandse merk &Klevering. Wanneer je het merk intikt op Google of opzoekt via Instagram, krijg je volgens mij al heel snel een echt lentegevoel. Fleurige decoratie items met een knipoog, écht helemaal mijn dada.

  • BYE ONKRUID

Bij mooi lenteweer trekt iedereen weer meer de buitenlucht in. Terrasjes worden opnieuw ware trekpleisters maar ook de tuin is een populair plekje om tijdens die werkpauze van een koffietje te genieten. Jammer genoeg is er een spelbreker die mijn lentekriebels langzaam maar zeker teniet wil doen: meneer onkruid. Ik merk het de laatste weken jammer genoeg bijzonder hard: onkruid begint terug snel te woekeren in mijn tuin. Om jezelf werk te besparen en om je tuin er het gehele jaar door netjes te laten uitzien, kan je het best enkele worteldoeken in huis halen. Deze kun je, bijvoorbeeld, bij Amagard, goedkoop bestellen. Worteldoeken, quoi?! Dit zijn lucht-en waterdoorlatende doeken waar onkruid niet doorheen kan groeien. Niet alleen zal je tuin er een stuk netter uitzien, hij wordt ook een stuk onderhoudsvriendelijker. Niks zo akelig dan uren op je knieën onkruid te zitten uittrekken.

DOE HET MET BLOEMETJES

Altijd een voltreffer: verse bloemen in huis. Ik koop tijdens mijn wekelijks bezoekje aan Albert Heijn steeds een verse ruiker. Misschien associeer jij je lokale supermarkt niet meteen met bloemen maar die van Appie zijn écht top. Niet alleen hebben ze een breed assortiment, ze blijven ook lang vers én kosten een stuk minder dan bij de bloemenwinkel. Alsjeblieft, graag gedaan!

Wat doe jij om dat lentegevoel nog extra aan te wakkeren?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *