Interior Inspiration #2: Foto’s printen bij Hema

11998485_10207754188235533_797157003_n

Afgelopen zomer maakte ik ontelbaar veel foto’s; niet enkel mijn vrienden maar ook mijn favoriete drankje of een prachtig stuk natuur moesten verplicht poseren voor mijn lens. Vroeger plaatste ik alles in een vrij random album op Facebook of liet ik dergelijke foto’s simpelweg gewoon op mijn laptop staan – heel oncreatief, I know. Deze keer wou ik het een tikkeltje anders aanpakken!

Eind maart kwam ik op het idee om voor mijn grootmoeders verjaardag een soort van fotoalbum te maken, gevuld met nostalgische foto’s van onder andere yours sincerely als kleuter (heel narcistisch, I know²). Eenmaal aangekomen op de Hema website, zag ik dat er ook een mogelijkheid bestaat om je Instagram- of Facebookfoto’s af te drukken, en dit op verscheidene formaten. Naast het klassieke fotoformaat kan je ook opteren voor bijvoorbeeld een Polaroidformaat, superleuk! Alhoewel ik reeds een polaroidtoestel in mijn bezit heb, vond ik deze feature van Hema enorm handig; een polaroidfoto heb je helemaal niet in de hand en kan al eens compleet overbelicht of bewogen uit het toestelletje springen. Neem hier nog eens bij dat de foto’s van een authentieke polaroid enorm duur zijn en de conclusie is snel gemaakt: Hema for the winning!

Voor een setje van 20 foto’s betaal je ongeveer €6.50; dit is peanuts vergeleken met echte polaroids die €1/stuk kosten. Ook kan je bij Hema de foto’s afhalen en ter plaatse betalen, lekker gemakkelijk voor mensen zoals mij die geen betaalkaart hebben (of op het moment van bestelling gewoon niet genoeg geld op hun rekening hebben staan). Naast een polaroidformaat zijn er, zoals reeds aangehaald en ook zichtbaar op de eerste foto, ook tal van andere formaten en printmogelijkheden; mat of glanzend, whatever you want!

11997368_10207754191035603_2059133965_n

Eenmaal geprint, zijn de mogelijkheden eindeloos: hang ze aan je muur met washi tape of bevestig ze aan je prikbord met deze toffe koperen punaises et voilà, visuele herinneringen om elke dag bij weg te dromen!

11931673_10207754188275534_777795071_n

Koperen Punaises: Hema, €2

Washi Tape: Hema, €0.75 (voor twee rolletjes)

11997042_10207754188195532_1616255732_n

Klik hier om naar de fotoservice van Hema te gaan!

Op welke manier zetten jullie zomerherinneringen om in iets tastbaars?

Love,

 

Sofie Katelijne


21 gedachten over “Interior Inspiration #2: Foto’s printen bij Hema

 1. Malies Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Wij bestellen altijd bij de Hema, mama is nu een scrapbook aan het maken voor haar kleinkinderen, maar deze functie heb ik nog nooit gezien! Ik ga hier zeker gebruik van maken en inderdaad een stuk goedkoper en handiger!

  Wat maak je trouwens leuke foto’s!

  Marlies

 2. Denise Beantwoorden

  Wat leuk! Ik ga dit zeker een keer uitproberen 😀

 3. Sheila Beantwoorden

  Ik heb dat ook gedaan. Ik heb mijn instagram foto’s laten afdrukken via de Hema en dan ook in die vierkantjes. Super leuk! Nog een tip. Bij de Hema verkopen ze een lijstje voor €6 met 2 touwtjes eraan met knijpers. Daar kan je ook leuk deze foto’s in kwijt.

 4. Stephanie Beantwoorden

  Ah dit is echt superleuk! Polaroid geeft meteen zo’n gaaf effect!

 5. sherry Beantwoorden

  Erg leuk en creatief.

 6. Versatile Eva Beantwoorden

  Wat leuk! Ik wist niet dat dit kon bij Hema. Ik ga het zeker eens doen! De echte Polaroid kosten inderdaad erg veel, dit is een leuk, goedkoper initiatief! (:

 7. Sax and the Pretty Beantwoorden

  Looking good! Ik wil ook weer eens aan de echte foto’s. Alles staat maar op mijn iPhone, wil back to basic! x

 8. Kirsty Beantwoorden

  Wat een gaaf resultaat! Heel leuk om zo wat met de foto’s te doen die je hebt gemaakt!

 9. Saskia Beantwoorden

  Wat leuk, ziet er ontzettend gezellig uit.

 10. Naomi in Wonderland Beantwoorden

  He wat leuk! Ik moet eerlijk toegeven dat ik zelden tot nooit foto’s uitprint. Ik zie het nut er niet meer van in, omdat ik ze “toch allemaal op m’n computer heb staan” maar dan vind ik het zo’n zonde omdat een fysieke foto zo veel leuker is.

 11. Vlijtig Liesje Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Polaroid foto’s vind ik altijd net iets extra’s hebben dan gewone foto’s. En ze ophangen met washitape vind ik briljant. Bedankt voor de tip!

 12. Bibiane Beantwoorden

  Ik ben superfan van de fotoboeken ook. Heb voor mijn grootmoeder een Instagram formaat boekje gemaakt en dat was prachtig. Ik heb zelf ook vierkante foto’s af laten printen en die hangen aan een waslijntje met wasspeldjes

 13. Celine Beantwoorden

  Wat een leuke en originele manier! Ik neem gauw een kijkje bij de Hema.
  Liefs, Celine

 14. Hannelore Beantwoorden

  Leuke duimspijkers!

 15. Natiza Beantwoorden

  Wat een leuk idee zeg!

 16. Louise Beantwoorden

  Echt een supergoed idee! Ik moet dringend eens mijn veel te groot mapje met foto’s op mijn laptop doorploegen en een bezoekje brengen aan de Hema-site 😀

 17. Romy Morgan Beantwoorden

  Ahh wauw dit wil ik, die polaroid! Thanks voor die tip hier ga ik morgen meteen mee aan de slag haha

 18. Laura Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Wist niet dat dit bij de HEMA kon. Ik heb leuke hangertjes en daar wil ik graag foto’s aan dus dit is ideaal!

 19. Aelissia Beantwoorden

  Super idee!
  Ga ik zeker uitproberen.

 20. Heline Beantwoorden

  Wat een superleuk idee!!

 21. Monique | WritingMonique Beantwoorden

  Je hebt prachtige foto’s gekozen, en het resultaat is supermooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *