HIT OR MISS? | Ik leefde een maand lang op Hello Fresh (en betaalde alles zelf)

Naar de supermarkt gaan is sinds de zogeheten lockdown een hele opgave geworden. Vaak eerst een poosje rijtje schuiven, eenmaal binnen met ontsmet winkelmandje en mondkapje in de aanslag zo snel mogelijk jouw boodschappen nemen en alweer huiswaarts keren. Soms behoorlijk stressvol, amai! De perfecte periode dacht ik zo om eindelijk eens een zogeheten maaltijdbox uit te proberen. Bye vervelende supermarktbezoekjes en keuzestress! Of is het toch niet enkel eenhoorns en maneschijn? Ik testte het speciaal voor jou uit. Hieronder vind je dan ook een uitgebreide review van Hello Fresh. Niet gesponsord, gewoon een goudeerlijk relaas. Enjoy!

HOE WERKT HET?

Hello Fresh is volgens mij de bekendste maaltijdboxleverancier (is dat een woord?) van de Benelux. Oké, er zijn enkele concullega’s die je de jongste tijd ook vaker ziet passeren op sociale media maar naar mijn gevoel zijn de meeste mensen voornamelijk bekend met het Nederlandse Hello Fresh. Een vriendin van me was al een poosje geabonneerd en schonk me een kortingscode om te gebruiken bij bestelling van mijn eerste drie boxen. Ja hoor, klinkt als goedkope en doorzichtige marketing én is het in feite ook gewoon. Pas op: niks mis mee. Je verbindt je tot niks en bent helemaal niet verplicht om je te engageren voor langere tijd. Benieuwd als ik ben (en met de lockdownperiode waarin ik me op dat moment bevond), besloot ik de gok te wagen. Hieronder leg ik kort uit in drie stapjes hoe een dergelijke online bestelling werkt.

Hello Fresh review

1. JE KIEST EEN BOX

Hello Fresh biedt in toto 4 verschillende boxen aan. De veggie, family, original en quick and easy box. Hier vind je meer informatie per box (dit overnemen zou maar een beetje saai zijn). Wel handig om hier mee te geven: je betaalt per box (maakt niet uit welke je kiest) €43,95 voor 6 maaltijden (i.e. 3 maaltijden voor 2 personen). De prijs daalt of stijgt afhankelijk of je meer of minder verkiest dan deze aangeduide standaard. Je kan voor maximum 6 personen bestellen. 

2. JE STELT JE EIGEN MENU SAMEN

Op basis van jouw keuze (i.e. box), stelt men een standaardmenu samen. Je kan daarna altijd kiezen uit alle recepten, ook recepten buiten jouw gekozen standaardmenu. Voorbeeldje: ga je voor de veggiebox maar eet je wel vis? Dan kan je ook gewoon een recept met kabeljauw aanvinken. Handig om weten: je kan je het aantal maaltijden en personen wekelijks aanpassen.

3. JE ONTVANGT JE BOX

Je kan zelf aangeven wanneer je jouw box wil ontvangen. De dag die voorafgaat aan jouw bezorging, ontvang je een smsje waarin vermeld wordt om hoe laat jouw box geleverd zal worden. Naast de ingrediënten van de door jouw gekozen gerechten, herbergt de maaltijdbox ook receptkaartjes die je stap voor stap uitleggen hoe je precies aan de slag gaat per gerecht. De maaltijden zitten allemaal gescheiden van elkaar verpakt in de doos (zonder al teveel plastic). Lekker overzichtelijk.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/CDeT0u9JgJ7/ hidecaption=true] 


MIJN ERVARING

Ik verwachtte er initieel niet bijster veel van. De keukenprinsesgave bedeelde God me niet toe, veel vertrouwen in alles wat een combo tussen mij en de keuken betreft, had ik dus ook niet. Het eerste recept waarmee ik dapper aan de slag ging, was direct een serieuze uitdaging: een zogeheten vol-au-vent plaattaart. Ik ben dol op vol-au-vent dus dit recept zou me ook wel moeten bevallen, dacht ik zo. 

Het resultaat vind je hieronder. Visueel al niet slecht, toch? Op de fameuze smaaktest scoorde deze plaattaart alvast met een ruime voldoende. Ik moet eerlijk bekennen dat ik heel erg tevreden was na een eerste succesvolle ervaring. Blij dat iets wat ik in de keuken fabriceerde wel degelijk eetbaar was. 🙂 The game was on!

Hello Fresh review

In de weken hierna, ging ik gestaag verder met koken. Zo toverde ik onder andere een lekkere schelvis alsook een schotel met scampi op tafel.

DE PRO’S

+) Geen ellenlange wachtrijen meer hoeven te trotseren bij je plaatselijke supermarkt. Zeker in tijden van Corona bijzonder welgekomen.

+) Weg keuzestress. Iedere dag opnieuw zélf op de proppen moeten komen met (originele) gerechten? De hel.

+) De recepten zijn erg gevarieerd. Voor ieder wat wils is hier zeker van toepassing. 

+) Minder voedselverspilling aangezien alles wordt afgemeten per persoon. Ik heb echt een hekel aan het weggooien van voedsel. Jammer genoeg durft dit zo nu en dan al eens te gebeuren daar ik soms vergeet dat een bepaald stukje vlees of een bakje tomaten dringend op moet.

+) Vriendelijk personeel. Vind ik persoonlijk een heel belangrijke. Lijkt bijzonder vanzelfsprekend maar is het jammer genoeg niet. Zowel de mensen van de klantenservice als de leveranciers van de boxen zijn steeds behulpzaam, vriendelijk en correct. Zoals het hoort.

+) Wanneer je – net zoals ik – een echte noob bent in de keuken, krijg je door te koken met Hello Fresh echt wel het gevoel dat je iets ‘kan’. Ik zou me spontaan nooit wagen aan bepaalde creaties maar door ze aan de hand van de recepten van Hello Fresh te maken (en dus een beetje ‘verplicht’ te worden) doe ik het gewoon. Het resultaat mag steeds gezien worden en ik voel me dus al iets minder een keukenkluns. 

+) Duidelijke instructies op de receptkaartjes. Ook calorieën en andere voedingswaarden worden vermeld net zoals binnen welke termijn je de maaltijd moet koken (en de ingrediënten dus vers blijven).

DE CONTRA’S

-) Soms hou ik van spontane plannetjes zoals last minute gaan uiteten bij mijn favo Mexicaans tentje. Wanneer je echter nog enkele Hello Fresh maaltijden in jouw koelkast hebt zitten (omdat je erop rekende dat je ze zou gebruiken), is dit niet altijd zo eenvoudig. Plannen is – uiteraard – belangrijk en handig maar heel soms is het gewoon fijn de dag zelf te beslissen wat je op culinair vlak wil uitspoken. 

-) Sommige leveringsmomenten zijn betalend. Best vervelend maar je kan er natuurlijk wel rekening mee houden en eentje uitkiezen dat gratis is.

-) Eenmaal je je eerste box hebt besteld, loopt deze in principe door. Met ‘in principe’ bedoel ik dat je de box indien gewenst zélf actief moet stopzetten, anders blijf je betalen en een volgende ontvangen. Dit klinkt wat raar en sketchy maar het is in feite gewoon iets waar je aan moet denken. Je abonnement stopzetten is heel eenvoudig. Vergeet het gewoon niet. Naast je abonnement stop te zetten, kan je het ook eventjes pauzeren trouwens. 

-) Je krijgt niet alle ingrediënten die je nodig hebt om jouw gerecht klaar te maken bezorgd. Sommige zogeheten ‘voorraadkast items’ dien je zelf in huis te halen. Vaak zijn deze vrij voor de hand liggend (denk aan peper, zout, olijfolie) maar soms zijn ze niet zo eenvoudig te vinden. Ik had voor enkele recepten, bijvoorbeeld, witte balsamico azijn nodig. Ik heb dit niet in de keukenkast staan en vond dit ook niet bij mijn plaatselijke supermarkt. Geen ramp gezien je de meesten wel vrij eenvoudig kan vervangen.

Hello Fresh review

Zoals je kan zien: een pak meer pro’s dan contra’s. Jep, ik ben fan! De maaltijden die ik tevoorschijn toverde waren quasi allemaal om vingers en tenen af te likken en bijzonder makkelijk om maken. In de toekomst, ga ik hier zeker mee verder. Met of zonder Corona.

Jij ook ervaring met Hello Fresh? Laat het gerust weten in de reacties hieronder.


2 gedachten over “HIT OR MISS? | Ik leefde een maand lang op Hello Fresh (en betaalde alles zelf)

  1. Louise Beantwoorden

    Ben ook echt fan geworden van hellofresh tijdens de lockdown! Echt bijna altijd lekker grote nadeel voor mij is dat je inderdaad standaard wél een box krijgt en dit moet afvinken als je dit een week niet wilt, maar je kan dit nooit meer dan een paar weken vooruit doen. Voor de rest ook heel tevreden!

  2. Troy Beantwoorden

    Volgens mijn zijn veel mensen de voorbije maanden op dit soort alternatieven overgestapt. Zelf ben ik sinds mei gebruik gaan maken van Foodbag, de Belgische concurrent van Hello Fresh, en ik ben ook echt enorm fan van het gebruiksgemak van de dienst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *