Hema Makeup: Hit or Miss?!

Hema is één van de winkels waar je simpelweg niet buitenstapt zònder een goedgevuld plastic tasje. Toffe notitieboekjes, kleurrijke geurkaarsen met een fijne quote of lekkere Nederlandse snoep: Hema heeft boordevol leuks in zijn gamma. Wist je dat de Nederlandse winkelketen echter ook make-up verkoopt? Enkele jaren terug kocht ik al eens een Hema nagellakje: énorm tevreden over de kwaliteit was ik toenertijd niet. De laatste jaren lijkt de winkel echter een stevige inhaalbeweging te hebben gedaan en zien de make-up spulletjes er alvast een pak aantrekkelijker uit. Of de kwaliteit navenant is? Ik testte het!

Soft Matt Lipbalm in 13- €4

(boven: Soft Matte Lipbalm, onder: Baked Blush)

Wanneer Hema de Soft Matt Lipbalm-collectie uitbracht, was ik meteen verkocht. Deze lijn bestond initieel uit eight shades of pink maar gezien het succes van dit product besloot Hema deze lijn al snel uit te breiden. De Soft Matte Lipbalms doen niet zo heel stiekem denken aan de alombekende chubby sticks van Clinique en zijn, wat mij betreft, even fijn: een lekker hydraterende formule met genoeg pigment zorgt voor prachtig gestifte lippen. Nummertje 13 (wat jammer dat deze potloodjes geen guitige namen hebben) is een koraalrood kleurtje met rode en bruine accenten, very chique, very me!

Baked Blush in 52 – €4,50

(Boven: Soft Matte Lipbalm, Onder: Blush)

Hoe prachtig ziet deze blush eruit?! Hoewel de verpakking niet enorm spannend is, maakt de blush zelf véél goed: een prachtig oudroze kleurtje met de nodige glans. Volgens Hema kan je deze knapperd zowel droog als nat gebruiken. Ik ging, echter, voor de veilige optie en gebruikte deze droog. Gezien deze blush kleine zilveren en roze glinstertjes bevat, bezorgt hij je in no time een glamoureus kleurtje. Ik ben echt onder de indruk!

Eyeshadow Mono Wet and Dry – €5

Net als de blush is ook dit product zowel nat als droog te gebruiken. Nat zouden ze nog intenser zijn en nog meer pigment bevatten. Echt nodig vind ik dit echter niet: wanneer je deze kleurtjes op de traditionele manier gebruikt, bevatten ze best genoeg pigment om een degelijke look mee te maken. Ook handig: de drie kleurtjes zijn perfect op elkaar afgestemd, je hebt dus in principe enkel dit kleine, ronde doosje nodig bij het creëren van je ooglook. Ik ben hier alvast best blij mee.

Concealer Palette in Light – €6

Deze palettes zijn er in totaal in twee verscheidene uitgaves: voor de lichte huid en voor de donkere, ik opteerde uiteraard voor de lichte variant. De koraalkleur  is, volgens Hema, de perfecte tint om die verdraaide donkere kringen onder je ogen weg te werken. De andere drie kleurtjes zijn er om andere oneffenheden weg te werken. De lichtste kleur is lekker licht en is een prima match voor de echt lichte huidjes onder jullie. Hoewel ik best benieuwd was naar dit product en ook lichtjes euforisch werd toen ik de swatches zag (degelijke pigmentatie!), veranderde dit traag maar zeker in een iets minder euforisch gevoel. De koraaltint onder de ogen kruipt snel in de lijntjes waardoor er een soort van rimpeleffect ontstaat, wat jammer! De drie andere kleurtjes (voor oneffenheden) werken wel prima. De substantie is lekker romig en blijft (mits het gebruik van een goed poeder) mooi zitten.

Foundation in 02 – €3,25

Hema belooft, zoals je op de verpakking kunt lezen, een foundation met een lichte tot medium dekking die voor alle huidtypes geschikt zou zijn. Benieuwd! Super dekkend is dit product inderdaad niet maar dat hoeft ook niet altijd. De substantie is iets tussen ‘vloeibaar’ en ‘dik’ en werkt best lekker. Ook is dit product op te bouwen: handig! Deze foundation zou ik aanraden op dagen waarop je niet al teveel te maskeren hebt en een natuurlijke, frisse finish wilt. Voor de echte probleemhuidjes is deze niet geschikt.

Probeerde jij al eens makeup van Hema?

 

 

 


27 gedachten over “Hema Makeup: Hit or Miss?!

 1. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Mijn dochters kopen wel regelmatig makeup bij de Hema. Ik zelf niet, maar ik gebruik hoe dan ook nooit makeup. Dus dat zegt niet veel : )

 2. Vlijtig Liesje Beantwoorden

  goed om te weten dat de make-up van de Hema best een goede koop is! Ik kom daar best regelmatig namelijk.

 3. Eva Beantwoorden

  Vroeger kocht ik er wel eens wat make-up, maar dat is ook alweer een hele tijd geleden. Ik ga die Lipbalms toch maar eens bekijken! 🙂

 4. Marlies Beantwoorden

  Ik hou ook zoveel van de Hema! haha
  Ik heb alleen nog nooit make up geprobeerd. Misschien toch maar eens aan wagen 🙂
  Bedankt om het uit te testen!

 5. R&R Beantwoorden

  Leuk artikel! De blush ziet er heel goed uit, mooie kleurtjes ook.

 6. Kirsty Beantwoorden

  De blush lijkt mij wel fijn! Verder ben ik trouwens erg te spreken over de liquid lipsticks van Hema! Vind dat misschien wel de fijnste die ik tot nu toe heb geprobeerd en ze zijn ook nog eens niet duur.

 7. Sheila Beantwoorden

  Ik ben sowieso fan van de Hema. In onze woonwijk staan 2 winkels. Een supermarkt en de Hema. Meer heb je niet nodig :). Ik heb ook make-up van de Hema. De eyeliner stift vind ik heel fijn van ze. Mijn make-up is van de Hema, H&M en Essence. Allemaal goedkoop, maar ik ben er wel tevreden over.

 8. A Fashion Taste Beantwoorden

  Ik moet toegeven dat ik weinig beauty producten koop bij Hema omdat ik zo mijn favoriete merken heb. Maar ziet er inderdaad goede producten uit.

 9. Celine Beantwoorden

  Tof! Ik heb vaak een eyeliner van Hema. Die vind ik zo fijn! Een soort van stiftje is dat.

 10. Isa Beantwoorden

  Ik heb dezelfde oogschaduw gekocht, maar krijg amper kleur, en gebruik hem dus niet zo vaak. Vroeger heb ik ook nog wel eens gereageerd op hun make-up, dat zou kunnen omdat ik allergisch ben aan nickel en dit blijkbaar wel vaker voorkomt in goedkopere make-up. Ik ben dus niet 100% overtuigd van Hema’s make up (maar wel van zo veel andere producten).

 11. kim Beantwoorden

  Mooie foto’s!! Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden naar de Blush! Die ziet er echt fenomenaal uit!

 12. Margon Beantwoorden

  Ik gebruik eigenlijk nooit make-up, dus kan niet oordelen over de kwaliteit 😉 Ik gebruik alleen de nagellak, en die is top! Ze hebben zoveel verschillende kleurtjes, dat er altijd wel iets leuks tussen zit. Ik je foto’s echt heel leuk en duidelijk gedaan! Voegt zeker iets toe aan je blog.

 13. Eline Beantwoorden

  Tof artikel! Volgende keer ga ik op zoek naar een van die mooie lipbalms.

 14. Kim - Favourkids Beantwoorden

  Ik ben ook dol op de make-up van de Hema. Vooral de lippenstiften en nagellak!

 15. Carlijn Beantwoorden

  Leuk artikel en mooie foto’s! Ik ben ook een Hema-fan, haha. Kom er toevallig net vandaan. Had alleen wat wattenschijfjes nodig, maar toch met meer naar buiten gelopen dan dat ik in eerste instantie van plan was! Ik vind vooral de nagellak die ze verkopen erg mooi én misschien wel belangrijker: het blijft heel lang goed zitten!

 16. Johanne Beantwoorden

  Vroeger kocht ik echt al mijn make up bij de Hema. Toen een hele tijd niet meer, maar omdat de collectie zo is uitgebreid en verbeterd ben ik toch weer overstag. Heb laatst een lading longlasting nagellakjes gekocht en die doen het echt zoveel beter dan alle andere nagellakken die ooit heb geprobeerd. Heel fijn. Ik ben vooral heel benieuwd naar die lipbalms! Dat wordt weer een volgende missie 🙂

 17. hillybillybeauty Beantwoorden

  Ik vind Hema make-up prima voor de prijs die je ervoor betaald. Mijn moeder had vroeger altijd Hema make-up, en die was toen ook al enthousiast! Ik wil binnenkort eens bij de foundations kijken, ik zoek nog steeds de perfecte foundation. 😉
  De nagellakjes zijn ook super goed!

 18. Martiena Beantwoorden

  Zelf gebruik ik altijd de eye liner stift van de hema. Bij veel geprobeert, maar bij de hema het fijnst. Verder woon ik niet dicht bij een hem vandaar! K vind de hema wel een super handige winkel die heel divers zijn wat zij verkopen

 19. Astrid Beantwoorden

  Hema heeft heek fijne dingen. De nieuwe nagellakjes vind ik echt heel fijn! En sommige make-up kwasten zijn ook echt top.

 20. Elma Beantwoorden

  Ik heb dus al een hele tijd geen make up bij de HEMA gekocht, omdat ik een aantal jaren geleden niet tevreden was, maar na het lezen van deze blog is het toch weer de moeite van het proberen waard. Blijft de make up ook een beetje goed zitten of is het er na een paar uurtjes weer weg?

 21. Ana Rita Beantwoorden

  Wat een leuk blog!
  Mijn allereerste make-up van toen ik een jaar of 11 was kwam van allemaal van de Hema haha.. Van die glittergloss met mierzoete smaakjes 😛
  Zo af en toe koop ik er iets voor gezichtsverzorging, maar make-up haal ik er al jaren niet meer.. Wellicht wel weer een keer doen als ik dit zo lees! 🙂

 22. Esra Beantwoorden

  Die matte lippenstift heb ik in het roze kleur. Echt heel fijn product!

 23. Sammy Meinderts Beantwoorden

  Ik vind de Hema producten vooral fijn omdat ze dierproefvrij zijn!ikzelf koop hier altijd mijn mascara en wenkbrauwpotlood!

 24. Ilse van Kreanimo Beantwoorden

  De foundation kan ik echt niets mee…
  Maar ik heb wel de blush en daar ben ik super tevreden over.

 25. jeapiebel Beantwoorden

  Hema is misschien niet echt spannend, maar er zit wel ontzettend goede cosmetica tussen. Ik heb er een aantal als mijn favoriet!

 26. Louise Beantwoorden

  Ik kocht ooit jaren geleden al eens enkele Hema makeup-producten maar was hier niet bepaald tevreden over; deze zien er echter inderdaad stukken beter uit! Sounds like they’re worth a try!

 27. Lieke Beantwoorden

  Ik vind dat de Hema makeup producten er echt op vooruit zijn gegaan. Kijk hoe mooi gepigmenteerd ze zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *