DIT ZIJN ZE | De lekkerste adresjes in Madrid om vingers en tenen bij af te likken

Madrid staat traditioneel enkele plaatsen lager dan Barcelona op de travel wishlist van menig toerist. Toch heeft de Spaanse hoofdstad werkelijk alles in huis om van je citytrip eentje te maken om nooit meer te vergeten. Ik stapte afgelopen zomer het vliegtuig op richting de zogetehen Aeropuerto Adolfo Suárez Madrid-Barajas en werd op slag verliefd. De magnifieke architectuur, de immer stijlvolle (én goedkope) modeboetiekjes én het heerlijke eten. Madrid, volveré pronto! (oftwel: ‘Madrid, I will be back soon.’) Hopelijk laat Google Translate me hier niet in de steek. Dit zijn de lekkerste adresjes in Madrid!

 • Cereal Hunters Café

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Be3bMIzB9LE hidecaption=true]

Met ruim 160 soorten ontbijtgranen, 25 soorten melk (inclusief gekleurde) en 45 toppings, kan iedere ontbijt minnende toerist (of local) hier z’n hartje ophalen. De mosterd haalden de oprichters in London en meer bepaald bij  het beroemde “Cereal Killers Cafe”, gelegen aan de hipster Brick Lane. De populariteit van het Cereal Cafe is duidelijk zichtbaar: er staat quasi altijd een vrij lange wachtrij. No need for despair: je kan je ontbijt ook gewoon bestellen als to go en opeten in een pittoresk Madrileens parkje. Sounds like the perfect breakfast date. Niet?

Calle Reina 1

 • Los Porfiados

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BlL-WmjgNOK hidecaption=true]

Los Porfiados focust zich op de Argentijnse keuken en is bijzonder budgetvriendelijk. Ik kwam het als bij toeval tegen bij het kuieren door de straten rondom mijn hotel. De inrichting is modern maar toch knus, het eten van een hoogstaand niveau maar toch betaalbaar. Een echte aanrader!

Calle Buenavista 18

 • Federal Cafe

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Blc-ee1Fzox hidecaption=true]

Net als ik een ware brunchkoningin? Dan is Federal Cafe je op het lijf geschreven. De brunchbar zou zo gelokaliseerd kunnen zijn in New York of Londen. Een klassieke avocado toast (gepocheerd eitje incluis) of een kleurrijk bordje met hete American Pancakes? Dit stekje wéét wat brunchen is. Handig weetje: er zijn inmiddels reeds 2 vestigingen van dit cafe geopend in Madrid, altijd eentje binnen je bereik dus!

Plaza de las Comendadoras 9 & Plaza del Conde de Barajas 3

 • Giolatto

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BgY7PLbAy1Y hidecaption=true]

Dit ijssalon is in één woord goddelijk te noemen. Grote man achter deze zaak is Fausto Pellegrinetti, hij is reeds de vierde generatie die Madrid voorziet van de lekkerste ijsjes. Specialiteit van het huis is pistache maar eerlijk waar: alle smaakjes zijn om tenen en vingers bij af te likken.

Calle de Atocha 42

 • Mad Waffle

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bk3K5xdHeR4 hidecaption=true]

Bubble Waffles zijn de laatste jaren enorm aan populariteit aan het winnen in Europa. In Hong Kong is het al een hele poos een doodnormaal dessertje. Met ronkende namen als ‘unicornio’ en ‘cookie monster’, is deze plek ideaal voor wie graag een instagrammable shot neemt van z’n vieruurtje.

Calle de Tetuán 22

 • Taberna La Carmencita

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BlGLTgUAJu9 hidecaption=true]

Taberna La Carmencita is de tweede oudste taverne in Madrid. Hun missie? Lekkernijen uit het Madrileense erfgoed eens extra in de bloemetjes zetten (denk, bijvoorbeeld, aan gevulde en gefrituurde mosselen, yumm!). Voor een hoofdgerecht betaal je tussen de €20 en €30, niet spotgoedkoop maar je hebt wel eens typisch Madrileens gegeten. Zeker z’n prijs waard!

Calle Libertad 16

Ben jij reeds in de Spaanse hoofdstad geweest? Indien ja: wat zijn volgens jou de lekkerste adresjes in Madrid? Pssst! Er staan ook artikels binnen hetzelfde rubriek online over Gent en Kopenhagen.


9 gedachten over “DIT ZIJN ZE | De lekkerste adresjes in Madrid om vingers en tenen bij af te likken

 1. Amanda Beantwoorden

  Je bent me er ééntje hoor! Al die overheerlijke foodfoto’s, hoe kan ik dat nou weerstaan? Onmogelijk! 😉

 2. Juliette Beantwoorden

  Yummy! Wat ziet dat er heerlijk uit. De bubble waffles zijn lekker hè? Ik haal ze hier in Rotterdam ook weleens.

 3. Mieke | mieksmind Beantwoorden

  Ik houd van eten haha! Ik ken deze nog allemaal niet, ik ben in 2017 in Madrid geweest.

 4. Jouvence.nl Beantwoorden

  Ziet er allemaal erg lekker uit! Vooral de cereal hunters café spreekt me aan.

 5. Dhini Beantwoorden

  I love lekkere food. Ik zou graag reizen en alle lekkere food eten. Ze zien er verrukkelijk uit

 6. Jessica - Foodie Feest Beantwoorden

  Dat ziet er echt heeeerlijk uit allemaal! 😀 Vooral dat ijsje 🙂

 7. Lodi Beantwoorden

  Dat ziet er allemaal gied uit zeg! Die ontbijtgranen Yummie. Ik ben ooit in Madrid geweest maar was toen niet zo gericht op eten. Ik zou het nu wel weten.

 8. Maddy Beantwoorden

  Dat ziet er allemaal goed uit zeg! Gelukkig heb ik het niet allemaal in huis. Ik zou niet meer stoppen haha

 9. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Hmmm, wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg. Ik krijg er helemaal trek van hier vanachter de computer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *