DIT ZIJN ZE | De lekkerste adresjes in Kopenhagen om vingers en tenen bij af te likken

Kopenhagen stond sinds jaar en dag pal bovenaan mijn travel wishlist. Afgelopen zomer trok ik er eindelijk op uit richting het zogeheten hipster paradise, helemaal klaar om mijn liefde voor Scandinavië nieuw leven in te blazen. Eén bijzonder geslaagd facet van mijn trip, was het eten. Geen citytrip zonder een goedgevuld buikje, toch? Kijk mee en ontdek de lekkerste adresjes die Kopenhagen in de aanbieding heeft!

Mad & Kaffe

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BnlFjnigHOf hidecaption=true]

Altijd keuzestress wanneer je een uitgebreid brunchmenu in je handen krijgt gestopt? Geen probleem bij dit stekje: hier kan je immers opteren voor een heerlijk menu met verscheidene kleine gerechtjes zodat je jouw tanden kan zetten in een op maat gemaakt ontbijtbordje. Van avocado gevuld met hummus en amandeltjes tot een typisch Deens gebakje. Brunch was nog nooit zo’n groot feest. Tip: de iced latte is hier verrukkelijk! Ook voor lunch en een avondmaal kan je hier terecht.

Sønder Blvd. 68, 1720 København

Far's Dreng

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BgkwyhCnDK7 hidecaption=true]

Nog een brunchplekje waarvoor je bij het binnengaan best eventjes de knop van je broek losmaakt. Far’s Dreng won vrij recent na opening reeds een prestigieuze prijs. Ik snap heel goed waarom. Het interieur is er eentje om je ogen uit te kijken (denk: schapenhuid en vele lampjes), het eten is hemels door de seizoensgeboden en hoogwaardige ingrediënten. Fijn stekje om eventjes op adem te komen na een bezoekje aan het nabijgelegen Rosenborgkasteel. Enige minpuntje: je moet vrij lang wachten op je bestelling. Raar maar waar: dit geldt voor heel Kopenhagen. De Denen zijn duidelijk behoorlijk stressvrij en laten zich niet snel opjagen. De ironie wil dat ik vrij zenuwachtig word van al dat wachten.

Rosengården 12, 1174 København

Munchies

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bn3SdcZH3Ks hidecaption=true]

Na een uitgebreide brunch, begin je rond een uur of 3 vast een hongertje te krijgen. Enter de heerlijke bubble wafels van Munchies. Je kan kiezen uit verschillende soorten ijsbolletjes, toppings en sausjes om zo jouw custom made wafel te verkrijgen. Een must visit!

Torvegade 55, 1400 København

Bar Burrito

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bn3JTZUALu_ hidecaption=true]

Ja hoor, ook op het Scandinavische vasteland heb ik af en toe nood aan een Mexican meal. Ook hier kan je indien gewenst opteren voor een sharing menu: de kleine ronde taco’s met verscheidene soorten vlees (of groenten) lenen hier zich uitstekend toe. Tip: de gefrituurde bananenchips met guacamoledip zijn een echte must eat!

Skindergade 36, 1159 København

Café Alma

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BnEYGTvAD7I hidecaption=true]

Bij Café Alma kan je terecht voor om het even welke maaltijd. De sfeer is er geweldig, het eten des te meer. De meesten opteren hier voor Deense tapas (ja, da’s blijkbaar een ding!) of een klassieke hamburger. Als echte waaghals, zou ik je de kleine Deense gerechtjes aanraden (denk aan bresaola met ingelegde rabarber en kervel, gerookte makreel met radijs en gepikkelde kalfstong met asperges). When in Denmark, eat like the Danish!

Isafjordsgade 7, 2300 København

Ben jij reeds in de Deense hoofdstad geweest? Indien ja: wat zijn volgens jou de lekkerste adresjes in Kopenhagen? Pssst! Er staan ook artikels binnen hetzelfde rubriek online over Gent en Madrid.


9 gedachten over “DIT ZIJN ZE | De lekkerste adresjes in Kopenhagen om vingers en tenen bij af te likken

 1. Angela Beantwoorden

  Ik ben wel in Kopenhagen geweest, maar niet op food hunt. Leuke tips zijn dit. Ik ga nog wel een keer terug dus dan ga ik zeker langs bij een paar adressen langs.

 2. Lindsey Beljaars Beantwoorden

  OMG, dit ziet er echt allemaal fantastisch uit zeg. Ik ben nog nooit in Kopenhagen geweest maar de stad staat zeker op mijn Travel List!

 3. Liset - Beautydagboek Beantwoorden

  Ik ben nog nooit in Kopenhagen geweest, maar het lijkt me erg leuk! Heerlijke foto’s heb je uitgezocht.

 4. Monica Beantwoorden

  Alle ziet er ook zo lekker uit op die foto’s. Wil zelf ook graag een keer naar Kopenhagen.

 5. Amy Beantwoorden

  Deze adresjes ga ik zeker noteren voor de volgende keer! Ik ga meestal een keer of twee per jaar naar daar dus fijn om weer wat nieuwe go to’s te ontdekken.

 6. Tania Beantwoorden

  Oh Munchies, dat ziet er superlekker uit. Wil zeker nog eens terug naar Kopenhagen

 7. Fleur Beantwoorden

  Dit had ik eerder moeten weten. Wij zijn er ook vorige zomer geweest. Maar we gaan zeker nog eens terug

 8. Claudia Struijck Beantwoorden

  Ik ben 1x in Kopenhagen geweest en ik vond het een geweldige hippe stad! Wat zien die gerechten er allemaal lekker uit zeg. In welk land ik ook kom, ik doe daar altijd een kookcursus.

 9. Julie Beantwoorden

  Je vergeet al de overheerlijke foodtruck markets!! Het zijn er zeker al drie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *