Interior Inspiration #3: DIY Marquee Letter Lights

DSC01355

Marquee letters met lichtjes zijn naast razend populair jammer genoeg ook peperduur. Voor één verlichte letter betaal je al gauw rond de 40 euro. Bovendien zijn ze vaak te groot om als leuke decoratie op een kastje te zetten. Het leek me leuk om zelf twee marquee letters met lichtjes te maken voor een veel lagere prijs (slechts 8 euro voor 2 letters) én in een handig formaat. Hieronder leg ik in 4 korte stappen uit hoe je deze letters met lichtjes op een simpele en goedkope manier kan maken!

Benodigdheden

 • Houten letters
 • Led-lichtsnoer
 • Potlood
 • (Kolom)boor
 • Plakband
 • (Witte) duct tape
 • Sterke lijm
 • Schaar

Stap 1: letters kopen/maken

DIY-filmpjes op Youtube zijn mijn inspiratiebron geweest. Je kan de letters uit karton of hout maken. Ik kies voor hout omdat het wat steviger en degelijker is. Mijn eerste plan was om een houten plank in een doe-het-zelfzaak te kopen en daaruit de letters met een decoupeerzaag te zagen. Ik was misschien een beetje ambitieus want zo’n werk is echt next level. Ik veranderde al snel van gedacht toen ik houten letters bij Blokker zag hangen. Deze witte letters zijn 17 cm hoog en dienen al als decoratieletter, perfect dus. Houten of kartonnen letters kan je ook bij Xenos kopen.

letters

Blokker: 2,50 euro per houten letter

Xenos: 2,50 euro per houten letter

Xenos: 2 euro per kartonnen letter

Stap 2: lichtjes kopen en positioneren op de letter

Eenmaal je de houten letters hebt, moet je enkel nog de lichtjes kopen en ze erin bevestigen; dit is ook het meest intensieve werk. In Ikea heb ik een led-lichtsnoer met 12 ledlampjes dat werkt op 2 AA-batterijen gekocht. Deze 12 ledlampjes heb ik verdeeld over de twee letters. De twee letters worden met elkaar verbonden en elke letter krijgt 6 lichtjes. Met een geel potlood (andere kleurtjes zijn natuurlijk ook goed) heb ik 6 puntjes op de achterkant van elke letter gezet. Maak dat deze 12 bolletjes mooi verdeeld zijn over de twee letters want op deze plaatsen komen de lichtjes.

potlood

Stap 3: gaatjes boren

Als de bolletjes zijn getekend op de plaats waar je de lampjes wilt bevestigen, kunnen we eindelijk boren! Meet de diameter van de lampjes voordat je gaat boren zodat de lampjes juist in de gaatjes passen.

voorkantgaatjes

De ledlichtjes van Ikea hebben een verdikking aan de kant van de snoer. Ik heb dus twee diameters gemeten: een dikkere en dunnere kant van het ledlampje. Met een kolomboormachine, een boormachine waarbij de boor vaststaat en waarbij je zelf de diepte van het gaatje kan bepalen, heb ik eerst de dunnere gaatjes geboord en daarna de dikkere gaatjes geboord. Op de foto hieronder kan je zien hoe het gaatje in de houten letter twee verschillende diameters heeft.

led lightsgaatjes

Ikea: 2,99 euro/led-lichtsnoer met 12 lampjes

Stap 4: Lichtjes aan de letters bevestigen

plakband

Doe eventueel een klein beetje sterke lijm op de zijkant van de lichtjes, plaats daarna de lichtjes in de gaatjes en plak de kabel vast aan de achterkant van de houten letters met stevige plakband. Als je plakband te slordig vindt dan kan je ook nieten of cable clips (waarmee je normaal gezien kabels aan de muur bevestigt) gebruiken. Plakband volstaat soms niet, daarom heb ik ook witte duct tape gekocht om de snoer extra vast te maken. Dit oogt ook veel properder. Plaats de batterijen in het doosje van je lichtjes en klaar!

duct tape

DSC01353

Laat me bij de comments weten wat jullie van de letters met lichtjes vinden en of jullie ze ook zullen maken! Vragen of tips zijn ook altijd welkom!

Good luck,

Hannelore

Geschreven en gemaakt door Hannelore Schauvliege


16 gedachten over “Interior Inspiration #3: DIY Marquee Letter Lights

 1. Sas Beantwoorden

  Wat leuk gedaan. Ziet er erg tof uit 🙂

 2. Charlotte Beantwoorden

  Hartstikke leuk!

 3. Naomi in Wonderland Beantwoorden

  Dit is ZO, ZOOOO leuk (ja, die overdreven hoofdletters waren echt noodzakelijk). Het lijkt me ook nog niet zo verschrikkelijk moeilijk.

 4. Monique | WritingMonique Beantwoorden

  Dit vind ik echt ontzettend leuk! Zo tof!

 5. Florentine Beantwoorden

  Wauw, wat onwijs gaaf! Leuk dat je hier een artikel over hebt gemaakt!

 6. saskia Beantwoorden

  Wat een onwijs gaaf idee om zelf te maken zeg, Heel mooi! Lijkt me erg leuk als decoratie op een babykamer!

 7. Kirsty Beantwoorden

  Wat tof gedaan zeg! Ik vind het er heel mooi uitzien 🙂

 8. Vlijtig Liesje Beantwoorden

  Wat een geweldig en goedkoop alternatief! En goed uitgelegd ook. Ik vind je tuinkabouter ook superleuk trouwens.

 9. jeapiebel Beantwoorden

  Wat ben je creatief zeg. Het is echt leuk geworden. Zoiets kan je ook heel mooi persoonlijk cadeau aan iemand geven.

 10. Kiss & Make-up Beantwoorden

  Ah zo mooi zeg! Ziet er ’s avonds vast supergezellig uit.

 11. debby Beantwoorden

  Ohhhh wat een ontzettend leuk idee zeg! Dit wil ik maken

 12. Jana Beantwoorden

  Ik zag deze foto deze morgen al op instagram en wauw zo cool! Ik had niet gedacht dat het zo makkelijk zelf te maken zou zijn 🙂 x

 13. Floor Beantwoorden

  Wat leuk, ga ik zeker proberen<3

 14. Nilou Beantwoorden

  OMG wat goed van je zeg! Echt heel mooi je kunt dit ook goed inzetten voor leuke get to togethers met vriendinnen ofzo, met een andere tekst ofzo.

 15. Marianne Beantwoorden

  Knap gedaan!

 16. Louise Beantwoorden

  Echt zoooooo cool hè! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *