DIY Cactus Terrarium Western Style

DIY1

Het liefste had ik het hele jaar door een bloeiende ruiker pioenen op mijn nachtkastje staan. Het feit dat pioenen slechts enkele weken bloeien én bovendien handenvol geld kosten, strooien echter roet in het eten. Mijn oplossing is allang geen geheim meer; iedereen die mij een beetje kent of mijn blog al een poosje volgt wéét dat ik een lichte obsessie heb voor vetplantjes en cactussen. Mijn kamer wordt inmiddels bewoond door een 15-tal prikkelbare mannetjes en de wijze waarop ze geëtaleerd stonden, begon me iet of wat tegen te steken (pun intended). Onlangs vond ik dé ideale manier om mijn cactussen en plantjes er leuker te laten uitzien; vandaag deel ik deze poepsimpele én hele goedkope manier met jullie. Fasten your seatbelts!

13227191_10209611709152395_6232172071029735559_nBenodigdheden:

 • terracotta kom met eventueel een schaaltje eronder (Intratuin, Aveve)
 • enkele cactussen en/of vetplantjes
 • Western speelfiguurtjes (ik vond er via bol.com maar neem zeker eens een kijkje in je oude speelgoedkoffer of op rommelmarkten)
 • steentjes (Intratuin, Aveve)
 • potgrond (Intratuin, Aveve)

Zoals reeds aangehaald; deze DIY kan zelfs door de grootste kluns tot een goede einde gebracht worden.

Stappenplan:

 1. Vul je schaal met potgrond tot je de gewenste hoogte bereikt hebt, maak hierna kuiltjes om de cactussen en/of vetplantjes in te planten. Steek je vetplantje/cactus telkens in het kuiltje en strijk hierna de aarde mooi glad zodat alles smooth is.
 2. Bedek het oppervlak van de schaal met steentjes, zorg ervoor dat dit er zo natuurlijk mogelijk uitziet.
 3. Neem je speelgoedfiguurtjes en plaats deze op de gewenste plek in de schaal, let erop dat ze een tikkeltje onder de steentjes zitten, zo ziet het er zo realistisch mogelijk uit.
 4. Tadam; project DIY Cactus Terrarium Western Style accomplished!

DIY 2

13239901_10209611687791861_4254431614939907425_n

13230296_10209611687831862_2160485451966511166_n

Durf jij deze DIY aan?

Neem zeker een foto en deel deze via Instagram (@sofiekatelijne :-))

Love

Naamloos-1


14 gedachten over “DIY Cactus Terrarium Western Style

 1. Marsha Beantwoorden

  Super leuk gedaan hihi! Ik hou wel van dit soort DIY.

 2. Evelijn Beantwoorden

  Echt onwijs leuk gedaan! Ik krijg door de indianen er een beetje een ‘Night at the museum’-gevoel bij, haha.

 3. Eline Van Dingenen Beantwoorden

  Dit is echt zo super tof! Ben er helemaal fan van 🙂

  X, Eline

 4. Saskia Beantwoorden

  Haha ik vind dit wel erg leuk! Tof gedaan.

 5. Kirsty Beantwoorden

  Wat creatief bedacht! Het ziet er wel erg leuk uit zo!

 6. Bianca Beantwoorden

  Ohhh, wat leuk zeg! Ik vind zelf levende stenen (lithops?) erg leuk. Maar ze gaan altijd dood

 7. Kiss & Make-up Beantwoorden

  Haha, wat leuk, heel origineel.

 8. Monique | WritingMonique Beantwoorden

  AAH! Dit is zo mijn ding: ik ben dol op het Wilde Westen! Zo’n cool idee!

 9. Dascha Beantwoorden

  Oh, wat super leuk 😀

  xoxo
  http://www.its-dash.com

 10. Louise Beantwoorden

  Supertof idee! Een heel originele manier om je plantjes tentoon te stellen 🙂

 11. Hannelore Beantwoorden

  Ziet er super leuk uit! Zal ik zeker eens maken

 12. Mariska Beantwoorden

  Haha, wat is dit leuk geworden! Super gaaf 😀

 13. jeapiebel Beantwoorden

  Is dit je nieuwe hobby? Wat leuk dat je al 15 vetplantjes en cactussen in je kamer hebt. Het is ook leuk gedaan met indianentent en mannetjes. De enige met rode bloem aan de bovenkant vind ik erg leuk. 🙂

 14. Joyce rdt Beantwoorden

  Ah wat geweldig leuk dit! Ziet er echt te tof uit! Liefs.x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *