MUST READ | Deze boeken verdienen een plek op jouw koffietafeltje

Goed weer staat voor mij gelijk aan lekker luieren op mijn zonnige terras en gulzig boeken verslinden. Vroeger was ik verslingerd aan auteurs als Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl; de avonturen van Pluk en de Petteflet, Minoes of Mathilda ken ik dan ook tot in de kleinste details. Tegenwoordig beperkt het oeuvre dat me aanspreekt zich gelukkig niet tot fantasierijke kinderverhalen. Ook lifestyle boeken lees ik met plezier tot er hier en daar enkele ezelsoren verschijnen. Book lovers united, vandaag deel ik met jullie 4 boeken die ik worth the read vind!

STAYCATION GUIDE - ANNE DE BUCK

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BmNgjanlrqj/ hidecaption=true] 

Een perfecte literaire snack voor zij die hun zuurverdiende centjes deze zomer noodgedwongen op de bank moeten laten staan. Een toffe vakantie hoeft niet per se naar een tropisch paradijs te zijn en bijgevolg belachelijk veel geld te kosten. Anne De Buck is het duidelijk volledig met me eens en doorkruiste België en Nederland in haar Peugeot 208. Het resultaat is een boek boordevol inspiratie. Wie gaat met me mee op staycation deze zomer?

CULINAIRE COSMETICA - SUSETTE BRABANDER

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bo4JPz0i_6a/ hidecaption=true]  

Oké, een echte keukenprinses zal ik jammer genoeg nooit worden. Dit houdt me echter niet tegen om af en toe eens te experimenteren en nieuwe recepten uit te proberen. Vorige week vrijdag maakte ik havermoutpannenkoekjes, gisteren was ik druk in de weer met het maken van een dagcrème. WHAT, een dagcrème?! Ja hoor, ook dit kan je makkelijk zelf maken. Susette Brabander besteedde een heel boek gewijd aan verzorgingsproducten die je in een wip op de toilettafel kan toveren. Van makkelijk en snel te maken maskertjes tot recepten die iets meer tijd kosten, zoals een shampoo of bodylotion. Ik ben fan! 

ZONDAG - MIREILLE & ARNO VAN ELST

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BussiNdF4nV/ hidecaption=true]  

Brunch is – zonder enige twijfel – mijn favoriete maaltijd. Alhoewel ik het liefst van al iedere dag van de week een heerlijke brunch zou organiseren, probeer ik me (meestal) te beperken tot zondag. De laatste dag van de week staat bij velen synoniem voor tijd maken voor elkaar en de gehele dag doorbrengen in een comfortabele pyjama (or is that just me?) terwijl de oven overuren draait. Mireille en Arno Van Elst (je kent ze misschien van The Holy Kauw Company) delen in ‘Zondag’ hun állerbeste recepten voor een perfecte weekeinde. Van kaneelrolletjes met blauwe bessen tot een vruchtencrumble met walnoten. Zondag smaakt nooit meer hetzelfde.

MIJN HUID - CAROLINE THILEMANS

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Buo1_beHnRf/ hidecaption=true]  

Ik hoef je hoogstwaarschijnlijk niet te vertellen hoe belangrijk huidverzorging is. Hoewel ik me er de laatste jaren wat meer in verdiept heb, blijf ik toch met tal van vragen en onduidelijkheden rondlopen. Enter ‘Mijn Huid’ van schoonheidsspecialiste slash diëtiste Caroline Thilemans. Caroline geeft in dit boek tal van tips en deelt heel wat kennis die ze, onder andere, door middel van haar opleiding vergaarde. Je krijgt inzicht in de verschillende huidtypes, welke verzorging een dagelijkse must is en van welke verzorging je beter een wekelijks ritueel maakt. Leuke bonus: in dit boek staan ook enkele toffe receptjes die je huid van binnen uit doen stralen. Must read!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *