CORONAPROOF VIEREN! | Schenk jouw BFF een gepersonaliseerde brunch- of apérobox

Verjaardagsfeestjes of andere festiviteiten tijdens de huidige coronacrisis: niet evident. Een reden om te vieren zomaar aan me voorbij laten gaan? Niks voor mij! Ik bedacht een leuk, coronaproof (ugh, ik haat dit woord inmiddels zo hard!) concept om zo toch jouw mama, beste vriendin, collega of wie dan ook alsnog lekker in de bloemetjes te zetten. Wat dacht je immers van een eigen gepersonaliseerde brunch- of apérobox? Zo eentje die je helemaal zelf samenstelt en de favoriete gerechtjes van de ontvanger bevat? Klinkt zalig als je’t mij vraagt! In dit artikel leg ik je maar al te graag uit hoe je dit eenvoudig kan aanpakken. Ik hoop dat je klaar bent om er een memorabel feestje van te maken.

Voor zij die me al een poosje volgen, is het inmiddels geen geheim meer: ik ben helemaal verzot op brunchen. Het Engelse spreekwoord ‘Birds of the same feather flock together’ klopt volledig: ook mijn omgeving zal een lekkere brunch niet snel overslaan, zeker mijn beste vriendin Louise niet.

Verjaardagen zijn de momenten bij uitstek waarop we gezellig samen gaan brunchen. Dit jaar is dit jammer maar helaas niet aan de orde. Niks houdt ons echter tegen om alsnog een lekker ontbijt in elkaar te knutselen en – zoals de huidige maatregelen ons opleggen – dit op een veilige manier te laten verlopen. Voor Louise’s 28e verjaardag op 2 december mag het er wat speciaal en origineel aan toegaan. Ik besloot dan ook de handen in elkaar te slaan met Smartphoto en mijn eigenste brunchkaart te ontwerpen zodat Louise ook dit jaar van een leuke verjaardag kan genieten.

Het concept is eenvoudig: ik stuur deze menukaart via de post op naar mijn beste vriendin. Zij kiest de gerechtjes die zij het lekkerst vindt en vult deze in op de kaart. Louise doet de ingevulde menukaart op de post zodat ik weet welke boodschappen ik dien te doen én wat zij graag in haar box zou terugvinden. Op haar  verjaardag staat er een lekkere brunchbox voor haar deur waar zij lekker van kan genieten in haar eigen stekje. 

Klinkt het bovenstaande best ingewikkeld? Laat me je een geheimpje verklappen: het is belachelijk simpel en tegelijkertijd super origineel. 

ZELF EEN MENUKAART ONTWERPEN, HOE PAK JE DAT AAN?
  1. Je kiest een ontwerp via Canva of – wanneer je erg creatief bent! – je maakt er zelf eentje. Ik ging aan de slag met deze template en bewerkte naar hartelust. Mega eenvoudig en toch professioneel ogend. 
  2. Je past de tekst aan naar jouw wensen en mogelijkheden. Ben jij niet zo te vinden voor brunch maar eerder een borreltype? Maak er dan een lekkere apérokaart van! Bedenk eventjes welke gerechtjes, hapjes, snacks jij en je vriendin/mama/buurvrouw/collega het lekkerst vinden en voeg deze in op de menukaart. Zorg er natuurlijk wel voor dat jij deze gerechtjes meester kan (of dat je weet waar je deze kan vinden).
  3. Je surft naar Smartphoto en selecteert een kaart. Ikzelf ging voor de standaard variant. Hierna kan je opteren voor een gevouwen of dubbel gevouwen kaart. Zoals je ziet op de foto’s selecteerde ik een dubbel gevouwen. Hierna kan je eenvoudig de ontwerpen die je via Canva maakte invoegen. Ook kan je prima tekst toevoegen aan de kaart. Voeg jouw gerechtjes en hapjes in op de gewenste zijde.
  4. Doe de menukaart op de post met duidelijke instructies. Laat de ontvanger zijn/haar favo gerechten noteren en de menukaart hierna opnieuw op de post doen. Deze keer richting jou!
  5. Haal de spulletjes in huis die je nodig hebt om de gekozen creaties te maken. 
  6. Plaats op de bewuste dag de box met lekkere inhoud voor de deur van jouw vriendin/buurvrouw/mama/collega.

Dit concept kan je uiteraard helemaal naar je eigen hand zetten. Transformeer hem in een kerstbox, lunchbox of zelfs borrelbox. Net wat het beste aansluit bij de ontvanger én natuurlijk de gelegenheid. In deze donkere dagen kunnen we allemaal een beetje extra waardering en aandacht gebruiken. Een zelfgemaakte menukaart én bijhorende box zijn ideale manieren om dit te bewerkstelligen!


Een gedachte over “CORONAPROOF VIEREN! | Schenk jouw BFF een gepersonaliseerde brunch- of apérobox

  1. LOLA♥CHAMPAGNE Beantwoorden

    Wat een ontzettend leuk idee!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *