Ben jij een echte makeup noob? Deze 4 producten kan zelfs jij de baas!

Sta jij altijd met open mond te kijken wanneer je vriendinnen zich opmaken en tientallen potjes en tubes uit hun make-uptasje tevoorschijn toveren? Ook al ben je vast niet bereid om iedere ochtend een halfuur vroeger op te staan om je make-up aan te brengen, toch kriebelt het af en toe vast wel eens om je eerste stapjes te zetten in de wondere wereld van de cosmetica. Met de volgende vier producten kom je gegarandeerd al een heel eind!

 • Neutrale lipstick

https://www.instagram.com/p/BPA4A26B0vU/?taken-by=sofiekatelijne

Ook wel een my lips but better lipstick genoemd. Deze tinten sluiten nauw aan bij je eigen huidskleur en zijn daarom eerder subtiel. Perfect voor zij die het niet gewend zijn lipstick op te hebben maar het stiekem toch een keertje willen proberen. Mijn aanraders? Kijk zeker eens naar de Matt Matt Matt lipsticks van Essence (en preciezer de kleurtjes 01, 02 en 03), lekker gesofisticeerd en ook nog eens vriendelijk voor je portemonnee.

 • Getinte dagcrème

Geen fan van het vaak onnatuurlijke effect van bijzonder dekkende foundations? Getinte dagcrème is jouw nieuwe beste maatje. Niet alleen wordt je huid heerlijk gevoed, je ziet er ook ogenblikkelijk een heel stuk frisser en gezonder uit. Tip: Ga voor eentje met een SPF-facor, op die manier sla je niet twee maar drie vliegen in één klap.

 • Bruin oogpotlood 

Vele meiden gebruiken zwarte eyeliner om hun blik ietwat intenser te maken. Mag het voor jou gerust wat minder? Kies in plaats van voor een zwart eens voor een bruin oogpotloodje. Hierdoor bekom je een natuurlijker effect en een zachtere blik.

 • Gekleurde Oogschaduwbasis

https://www.instagram.com/p/BKEETpOALu-/?tagged=onandonbronze

Nog nooit van een ‘arcadeboog’ of ‘blenden’ gehoord? Het vergt best wel wat werk om een mooie ooglook in elkaar te knutselen: je hebt al snel minimaal drie verscheidene kleurtjes nodig die mooi op elkaar afgestemd zijn. Maak het jezelf een stuk gemakkelijker en gebruik een simpele gekleurde oogschaduwbasis voor je ogen. Mijn all time favoriet is On and On Bronze van Maybelline: zoals de naam reeds verraadt, is het een bronskleurig tintje die je er in een oogopslag en stuk frisser en verzorgder zal doen uitzien.


9 gedachten over “Ben jij een echte makeup noob? Deze 4 producten kan zelfs jij de baas!

 1. Marie-Lise (Reislustig.be) Beantwoorden

  Handige post. Ik gebruik te weinig make-up, en heb ook altijd het gevoel dat ik het niet goed doe 🙁

 2. Kiki Beantwoorden

  leuk om te lezen en goede tips. Ik kan mezelf soms vergapen aan die filmpjes van mensen die zich opmaken en het er dan fantastisch uitziet. Maar hoe lang ben je dan wel niet bezig? Ik heb maar 10 minuten om er een beetje appetijtelijk uit te zien

 3. priscilla Beantwoorden

  Leuk artikel. Al zou ik zelf een mascara ook als een basic product zien. Ik denk dat hier weinig fout mee kan gaan 🙂

 4. Mieke | mieksmind Beantwoorden

  Leuk om te lezen. Ik mis alleen een basic mascara, dat maakt qua ooglook al een heel verschil.

 5. Marjolein Beantwoorden

  Ik ben en blijf een no.no op make/up gebied. Ik doe mijn best en neem er de tijd voor Toch houd ik me aan hetzelfde stramien 😀

 6. Dhini Beantwoorden

  Handig artikel. Mooie beauty producten ook en fijne tips allemaal

 7. Linda Beantwoorden

  Zeker handig voor wie meer met make-Up wilt gaan doen, het kan in het begin allemaal best overweldigend zijn!

 8. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Dit is een handige post voor mij, want ik gebruik echt nooit makeup en weet niet waar ik zou moeten beginnen.

 9. sofie Beantwoorden

  Leuk om te lezen, zeker voor een nul als mezelf op vlak van make up. ik gebruik altijd een bbcream, omdat ik niets van make up ken en toch mijn graag gezicht wat “effener” heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *