Book Tip: Get Gorgeous

Een weekje vakantie staat voor mij gelijk aan lekker luieren op mijn zonnige terras en gulzig boeken verslinden. Vroeger was ik verslingerd aan auteurs als Annie M.G. Schmidt en Roald Dahl; de avonturen van Pluk en de Petteflet, Minoes of Mathilda ken ik dan ook tot in de kleinste details. Tegenwoordig beperkt het oeuvre dat me aanspreekt zich gelukkig niet tot fantasierijke kinderverhalen. Ook lifestyle boeken of goede Engelstalige romans lees ik met plezier tot er hier en daar enkele ezelsoren verschijnen. Vandaag in de aanbieding: Get Gorgeous!                

Wanneer een boek belooft me er in slechts 21 dagen oogverblindend uit te laten zien, gooi ik het gegarandeerd in mijn winkelmandje. Baat het niet dan schaadt het niet, denk ik zo. Het brein achter dit stappenplan naar de beste versie van jezelf? Een pittig duo van mode conoisseurs: Christel Vatasso en Pascal Loperna. Nooit van gehoord? No worries, ik stiekem ook nog niet. Vatasso gaf de afgelopen vijf jaar leiding aan twee prestigieuze modellenbureaus: Woman en Ford Models. Daarvoor werkte ze een poosje in de tijdschriftenbranche. Pascal Loperana was ooit art director bij Ford Models en werkt nu als agent voor beroemdheden en veelbelovende nieuwe modellen. Eén ding is zeker: beide auteurs zijn een kei in hun vakgebied en weten als geen ander wat werkt (en wat niet). Advies van dergelijke mensen neem ik steeds graag ter harte.

Tips staan er alvast genoeg in. Zo leer je, onder andere, ’s ochtends wat tijd te besparen in de badkamer. De twee auteurs zijn net als yours truly géén ochtendmens en drukken bij het ochtendgloren nu en dan ook eens graag op die felbegeerde snooze button. Je make-up klaren in tien minuten en je haar in een kwartiertje? No biggie! Iedere dag een nieuwe challenge, dat is de insteek van het boek. Maak je eigen moodboard dat kenmerkend wordt voor jouw stijl en ga hiermee in gedachten door je kledingkast om de juiste garderobes samen te stellen. Lees de vele tips over haarverzorging en kapsels, make-up en huidverzorging. Maak foto’s van jezelf en leer hoe je een goede selfie maakt. Zelfs de inrichting van je huis zal onderdeel zijn van je transformatie.

Mijn favoriete tips uit het boek zijn diegene rond basiskledij in een kledingkast. In plaats van een lijstje af te rammelen van staple items die ‘iedere vrouw’ zéker in haar kast moet hebben, zijn de auteurs er heilig van overtuigd dat dit verschilt van vrouw tot vrouw (preach!). Om je te helpen bij jouw persoonlijke zoektocht, voorzien ze een lijstje van een vijftal vragen gaande van ‘Wat koop je opnieuw en opnieuw?’ en ‘In welke outfit krijg je de meeste complimentjes?’. Bye, basic white shirt! Sommige meiden dragen als basisstuk beter een kanariegele sweater. Bovendien is het boek, met de prachtige illustraties en foto’s, ook een waar pareltje om op je nachtkastje te leggen. Double win!

Wat is jouw favoriete boek van het moment?

Love

Get Gorgeous: de 21 dagen style guide via Lannoo.be, €20

Deze blogpost bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Dit beïnvloedt mijn mening echter niet.


17 gedachten over “Book Tip: Get Gorgeous

 1. Martiena Beantwoorden

  Jaaaa, ik was ook helemaal fan van Annie MG Schmidt. Echt heel veel kinderboeken van haar gehad! Echt mooie kinderboeken!

 2. Maikel Beantwoorden

  Wat een leuk boek! Zo handig ook vooral

 3. Anne Beantwoorden

  Gaaf boek, ik ben fan van een heel ander soort boeken. Zou het liefst allemaal fijne kookboeken op bol.com bestellen maar het blijft geen feest natuurlijk. Herken de lichtelijke verslaving wel.. haha

 4. Marjolein - MRJLN Beantwoorden

  Normaal heb ik het niet zo voor dit soort boeken, maar je hebt me benieuwd gemaakt!

 5. Sarah Beantwoorden

  Mooie uitleg en foto’s ! Boeken lees ik zelden tegenwoordig alles via internet.

 6. Kirsty Beantwoorden

  Ziet er heel leuk uit en het onderwerp maakt mij ook wel heel nieuwsgierig! Zelf ben ik momenteel bezig in The Name of the Wind van Patrick Rothfuss en dat vind ik ook echt een leuk boek voor als je van fantasy houdt 🙂

 7. Joandi Loes Tholen Beantwoorden

  Hahaha wat moet ik hierom lachen! Het lijkt net alsof ik mijn eigen gedachten aan het lezen ben. Ik ben ook zo beïnvloedbaar door boeken. Slecht voor de portemonnee.

 8. jeapiebel Beantwoorden

  Prachtige illustraties en foto’s van een boek kan ik altijd waarderen. Dit boek lijkt mij echt leuk boek om te lezen. Interessant.

 9. Sabrina Beantwoorden

  ziet er erg inspirerend boek uit

 10. Chantal Beantwoorden

  Dit boek staat serieus op mijn wishlist! Hihi. Nu wil ik het nog meer hebben! Xxx

 11. hillybillybeauty Beantwoorden

  Ik ben gek op thrillers! Ook fantasy vind ik leuk om zo nu eens dan te lezen. Al moet ik bekennen dat door het bloggen ik minder lees dan voorheen 😉

 12. Joanne Beantwoorden

  Dat ziet er leuk uit!

 13. Nele | pizzapartyfridaynight Beantwoorden

  Vind ik precies wel een interessant boek! Ik heb nog een bon van de standaard boekhandel Ik ga eens kijken denk!

 14. Joyce rdt Beantwoorden

  Klinkt goed! Ik ben momenteel tijdschriften aan het verslinden, de &C en de Flow liggen nu op tafel. Liefs.x

 15. Mariska van Heel Beantwoorden

  Dit lijkt me een heel interessant boek, ga ‘m zeker op mijn wenslijstje zetten. Ik heb namelijk nog een hoop te leren 🙂

 16. Danielle Beantwoorden

  Klinkt als een leuk boek !

 17. Hannelore Beantwoorden

  Oh lijkt mij een heel leuk boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *