(P)INSPIRATIE | Pastelkleurige wanddecoratie om je interieur te pimpen

Het afgelopen anderhalf jaar werd bijzonder duidelijk hoe belangrijk ons eigen huisje nu eigenlijk wel is. Verplicht telewerken vanuit jouw geïmproviseerde home office, het weekend inluiden door middel van échte home made cocktails om vervolgens de sterren van je eigen dak te dansen, letterlijk dan. Gek hoe je hele leven zich plots enkel en alleen afspeelt op een paar vierkante meter. Aangezien ik iemand ben die van afwisseling hou, had ik het na om en bij de vijftien minuten in lockdown al gehad met het grootste deel van mijn interieur. Gelukkig voor mij hoef je niet meteen een smak geld neer te tellen om je inrichting nieuw leven in te blazen. Zo doet het (anders) decoreren van je muren, bijvoorbeeld, al heel wat. Ik toon je graag hoe je je interieur een frisse touch kan geven met behulp van posterwebshop Desenio. Onderaan deze post deel ik ook een kortingscode zodat jullie zelf ook aan de slag kunnen om van jullie kamer of huis een echt pareltje te maken. Enjoy!  meer “(P)INSPIRATIE | Pastelkleurige wanddecoratie om je interieur te pimpen”

HIT OR MISS? | Ik leefde een maand lang op ‘Foodbag’ (én betaalde alles zelf)

Geef toe: erg verleidelijk was een bezoekje aan je plaatselijke supermarkt niet het afgelopen jaar. Jammer maar helaas, het angstzweet brak me enkel en alleen al uit door nog maar te denken aan een tripje naar mijn lokale Delhaize of Albert Heijn. Soit, ook tijdens een gezondheidscrisis moet er gegeten worden. En liefst nog lekker als dat kan. Gelukkig hoef je geen supermarkt meer te trotseren om degelijk eten op tafel te toveren. Zo zijn er ook zogeheten ‘foodboxen’ die op een zelfgekozen tijdstip letterlijk tot op je dorpel worden gebracht. Handig als je’t mij vraagt! Ik ben sinds een dik jaar klant bij Hello Fresh. Jep, die Nederlandse foodboxleverancier die tot vervelens toe wordt gepromoot. Verandering van foodbox doet eten, dacht ik zo. Na twaalf maanden was het dan ook weleens tijd om eens de concullega’s te checken en vergelijken met mijn eigen ervaringen. Zo gezegd, zo gedaan. Enter een doos van Foodbag aan mijn voordeur. Hoe ik Foodbag ervaarde, lees je hieronder. Niet gesponsord trouwens, gewoon een goudeerlijk en hopelijk nuttig relaas. Enjoy!

meer “HIT OR MISS? | Ik leefde een maand lang op ‘Foodbag’ (én betaalde alles zelf)”

Post-corona wanderlust: deze plekjes staan hoog op mijn travel wishlist

Let’s be honestMr. Corona heeft intussen al heel wat roet in het eten gestrooid. Beperkt sociaal contact, van 9 to 5 werken in je eigen woonkamer (al dan niet met een kind op je schoot) en geen zalige restaurantbezoekjes. ‘Elk nadeel heb se voordeel’ zou wijlen Johan Cruijff zeggen en gelijk heeft ie. Intussen ben ik uitgegroeid tot een ware wandelkoningin én ben ik op plaatsen geweest waar ik normaal gezien niet zo snel zou komen. Hoewel ons eigenste Belgenlandje heel wat te bieden heeft, wakkert mijn wanderlust stilletjesaan toch opnieuw op. Ik ben alvast druk aan het dromen van enkele post-coronareisjes en deel maar al te graag wat inspiratie met jullie. Zin om net als ik te roadtrippen aanstaande zomer? meer “Post-corona wanderlust: deze plekjes staan hoog op mijn travel wishlist”

RECEPT | Zo maak je in een handomdraai (hartige) ontbijtwafels

Door trendy steden kuieren en lekkere brunchadresjes ontdekken, de ‘it’s been 80 years’-Titanic meme lijkt hier compleet op z’n plaats. Corona heeft ons allen geraakt. Met een klein vuistje in mijn maag, als je het mij vraagt. Hoewel ik ervan hou om lokaal te kopen en wekelijks de lokale restaurants een hart onder de riem te steken, kriebelt het af en toe onder mijn koksmuts. Wegdromend van de in de water gevallen city- en roadtrips ging ik – lichtjes noodgedwongen – aan de slag in eigen keuken. Een van mijn favoriete brunchgerechtjes? Een ontbijtwafel waar hartig en zoet mekaar omhelzen. Maak je klaar voor the best of both worlds, want dit recept is een mix van de beste ontbijtwafels die ik in België, Spanje en Zweden heb gegeten. meer “RECEPT | Zo maak je in een handomdraai (hartige) ontbijtwafels”

CORONAPROOF VIEREN! | Schenk jouw BFF een gepersonaliseerde brunch- of apérobox

Verjaardagsfeestjes of andere festiviteiten tijdens de huidige coronacrisis: niet evident. Een reden om te vieren zomaar aan me voorbij laten gaan? Niks voor mij! Ik bedacht een leuk, coronaproof (ugh, ik haat dit woord inmiddels zo hard!) concept om zo toch jouw mama, beste vriendin, collega of wie dan ook alsnog lekker in de bloemetjes te zetten. Wat dacht je immers van een eigen gepersonaliseerde brunch- of apérobox? Zo eentje die je helemaal zelf samenstelt en de favoriete gerechtjes van de ontvanger bevat? Klinkt zalig als je’t mij vraagt! In dit artikel leg ik je maar al te graag uit hoe je dit eenvoudig kan aanpakken. Ik hoop dat je klaar bent om er een memorabel feestje van te maken.

(meer…)

NIGHTY NIGHT! | Met deze tips transformeer je jouw slaapkamer in een paradijsje

Ieder z’n bezigheidstherapie. Ik vind het bijzonder fijn om van lockdown 2.0 gebruik te maken om die ellenlange klusjeslijst wat in te korten. Eindelijk die kader eens ophangen of na maanden die IKEA-kast in elkaar vijzen. Heerlijk toch als je karweitjes kan schrappen en merkt dat jouw huisje meer en meer aanvoelt als jouw eigen plekje? Wanneer het op inrichten en interieur aankomt, hebben de meesten onder ons vaak veel aandacht voor de woonkamer en keuken. De slaapkamer bengelt jammer genoeg ergens onderaan het to-dolijstje. Best jammer! Deze ruimte is immers de plek bij uitstek waar je na een drukke werkdag tot rust komt maar fungeert stiekem vaak ook als schuilplaats wanneer jouw kinderen je gillend achterna lopen. Dringend tijd om ook deze kamer de toewijding te geven die ze verdient. Toch? Aan de hand van onderstaande kleine toevoegingen wordt jouw slaapkamer in no time een smaakvol paradijs. meer “NIGHTY NIGHT! | Met deze tips transformeer je jouw slaapkamer in een paradijsje”

SMULLEN MAAR! | Deze brunchplekjes doen je gegarandeerd watertanden

Boterzachte croissantjes, een lekker stomende cappuccino en heerlijk geurende bananenpannekoekjes. Brunchen is één groot feest voor de zintuigen. Hoewel brunches bij de meesten bekend staat als typische zondagsactiviteit, zal dit lijstje ervoor zorgen dat je iedere dag vroeg uit de veren wil om de stuk voor stuk zalige adresjes af te schuimen. Rol maar snel uit je bed, trek iets comfortabels aan en laat die knop van je broek maar openstaat. Bon appétit! meer “SMULLEN MAAR! | Deze brunchplekjes doen je gegarandeerd watertanden”

MUST VISIT | Gent heeft ein-de-lijk een apérobar (mét zicht op de Leie!)

Niks heerlijker dan na een lange werkweek alle zorgen achter jou te laten en stevig in de drank te vliegen… Grapje! Ik bedoel eerder: op een sprankelende, smakelijke manier het weekend in te duiken. Bij mij staat vrijdag steevast synoniem voor apéro time. Dat ik duidelijk niet de enige ben die wel te vinden is voor een aperitiefje, bewijzen de dames achter ‘Allumette’. Neen hoor, ik heb het niet over een aansteker, wel over een gloednieuwe apérobar in Gent. Een concept waar ik alvast dolenthousiast over ben én je graag wat meer over vertel. Is het intussen al vrijdag?

meer “MUST VISIT | Gent heeft ein-de-lijk een apérobar (mét zicht op de Leie!)”

HIT OR MISS? | Ik leefde een maand lang op Hello Fresh (en betaalde alles zelf)

Naar de supermarkt gaan is sinds de zogeheten lockdown een hele opgave geworden. Vaak eerst een poosje rijtje schuiven, eenmaal binnen met ontsmet winkelmandje en mondkapje in de aanslag zo snel mogelijk jouw boodschappen nemen en alweer huiswaarts keren. Soms behoorlijk stressvol, amai! De perfecte periode dacht ik zo om eindelijk eens een zogeheten maaltijdbox uit te proberen. Bye vervelende supermarktbezoekjes en keuzestress! Of is het toch niet enkel eenhoorns en maneschijn? Ik testte het speciaal voor jou uit. Hieronder vind je dan ook een uitgebreide review van Hello Fresh. Niet gesponsord, gewoon een goudeerlijk relaas. Enjoy! meer “HIT OR MISS? | Ik leefde een maand lang op Hello Fresh (en betaalde alles zelf)”

WOW! | Geef je interieur een make-over met de posters van Desenio

Ahhh, niks wat ik liever doe dan uren scrollen op Pinterest om zo originele en toffe ideetjes wat betreft decoratie op te doen. Ik vind het fascinerend hoe het veranderen van enkele – soms kleine – details je interieur een geheel andere uitstraling kan geven.  Naast me uitleven wat betreft kussenslopen, beeldjes en bloempotten kan je ook perfect een portie pit toevoegen aan een ruimte met behulp van een poster of kader. Hoe je dat precies doet? Wie me al een poosje volgt, weet dat ik graag tot actie overga en mijn nieuw opgedane ideeën al snel omzet in de praktijk. Ik toon het je graag met behulp van posterwebshop Desenio. Onderaan deze post deel ik ook een kortingscode zodat jullie zelf ook aan de slag kunnen om van jullie kamer of huis een echt pareltje te maken. Enjoy!  meer “WOW! | Geef je interieur een make-over met de posters van Desenio”