Best Budget Beauty

Voor een prachtige lipstick of een prima gepigmenteerd oogschaduw palette moet je tegenwoordig niet per se aankloppen bij merken als Chanel of Dior. Een hoger prijskaartje staat immers niet altijd synoniem voor goede kwaliteit. Budgetmerken als Catrice, Essence en Sleek slagen er prima in om kwaliteitsvolle producten te produceren en dit voor een lage prijs. Vandaag stel ik je voor aan de beste budget buys van de afgelopen tijd! Fasten your seatbelts en maak je alvast klaar om naar Kruidvat te hollen.

Catrice The Nude Blossom Eyeshadow Palette (€4.99) Een mondje vol dit oogschaduwpalette maar tegelijkertijd een waar pareltje. Ik was eerst vooral fan van de koperkleurige variant van dit palette: ik heb dan ook bij quasi alle oogschaduws pan geraakt. Dringend tijd voor iets anders dacht ik zo. Met negen verschillende kleurtjes heb je werkelijk alles wat je mogelijks nodig zou kunnen hebben voor een doordeweekse look. Ook voor ’s avonds is dit palette echter prima: voeg gewoon wat donkerdere kleurtjes toe et voilà! All set to go.

Essence matt matt matt lipsticks (€2.39) Een dik jaar terug kwam budgetmerk Essence met een gehele nieuwe collectie matte kleurtjes op de proppen. Hoewel ik vroeger eerlijkheidshalve niet ogenblikkelijk warm liep voor de lipproducten van Essence, is er sinds de komst van deze lijn schijnbaar heel wat veranderd. Niet alleen oogt matte lipstick sowieso bijzonder chique en tijdloos, deze kleurtjes brengen werkelijk aan als boter. Op de foto zie je twee tinten: 02 Perfect Match alsook 03 WOW Effect, beide echte my lips but better kleurtjes die je lippen er onweerstaanbaar elegant doen uitzien. Geef deze collectie zeker eens een kans.

Maybelline Colour Tattoo in Eternal Gold (€6.49) Een item dat ook niet mag ontbreken in mijn make-uptasje is de Colour tattoo van Maybelline. Aangezien ik vrij vette oogleden heb, is oogschaduw nogal eenstruggle soms (blijft echt niet lang zitten bij mij). Dit product blijft echter heel de dag perfect op z’n plaats, love it! Een hele poos geleden viel ik als een blok voor de kleur On and On Bronze, de laatste tijd heeft ook deze gouden tint mijn hart veroverd.

Catrice HD Liquid Coverage Foundation (€6.99)Op aanraden van menig beautyliefhebber, schafte ik deze foundation aan. Hoewel ik heel erg tevreden was van mijn Rimmel Stay Matte variant, merk ik toch dat deze een tikkeltje te donker is tijdens de donkere wintermaanden. De lichtste kleur van de Catrice foundation is op dit moment dan ook een betere match voor mij. Een matte, natuurlijk en dekkend resultaat is wat je verkrijgt met dit product. Ik weet niet of ik nog zal teruggrijpen naar mijn teerbeminde Rimmel foundation was deze is toch een vijftal euro’s goedkoper. Katsjing!

Essence Lashes of the Day Super Volume Mascara (€2.59) Cosmeticamerken zijn een kei in hun mascara’s verscheidene excellente benamingen toe te eigenen: denk maar aan termen als ‘lengthening’, ‘super volume’, ‘sensational’, enzovoort. Essence is hier duidelijk ook schuldig aan mààr dit merk heeft wat deze mascara betreft recht van spreken: mijn wimpers zijn in enkele seconden een stuk langer alsook volumineuzer. Voor de bijzonder lage prijs is dit product werkelijk een knaller van formaat.

Wat zijn jouw favoriete budget producten?  


29 gedachten over “Best Budget Beauty

 1. Liset Beantwoorden

  Fijne favorieten! De Essence lipsticks zijn inderdaad fijn en lekker budget!

 2. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Handig overzichtje zo met budgetproducten op make-up gebied. Zo is het handig boodschappen doen : )

 3. Nele | pizzapartyfridaynight Beantwoorden

  Zalig, ik vind het bangelijk dat jij ook regelmatig de goedkopere producten bespreekt, want die zijn voor mij ook het interessantst 🙂 Ik geef niet graag veel geld uit aan make-up 😉 Ik heb ze opgeslagen en ik ga ermee naar’t Kruidvat 😉 doei (ah nee, is niet open op zondag! haha 😀 morgen dan!)

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Veel shoppingpret gewenst! 😀

 4. Layla Beantwoorden

  Wat een mooie producten. Vooral de lipsticks hebben mooie pigmentaties

 5. Jschreuder The lemon kitchen Beantwoorden

  Hema! Daar haal ik mijn beste mascara, wit makende nagellak en blush vandaan!

 6. Debbythechocoholic Beantwoorden

  Ik heb hetzelfde palette van Catrice en ben er zo tevreden van! Echt onmisbaar in de make-up bag.

 7. Tamara Beantwoorden

  Catrice heb echt hele mooie palettes heb ook een nieuwe gekocht. Mooie fotos heb je gemaakt

 8. Natalie Beantwoorden

  De Essence matt matt matt lipsticks zijn hier ook grote favoriet! Ik heb er eentje die ik echt elke dag opdoe voor naar het werk, ook zo’n my lips but better kleur! De HD foundation vond ook erg fijn! Mijn lievelings budget producten zijn de Extra fine liner van Essence en zo’n ballerina mascara van Essence! Die koop ik altijd samen!

 9. Melissa Beantwoorden

  Ik heb graag een mix tussen budget en iets duurder. Zo kan je makkelijk testen of bepaalde kleuren bij je passen alvorens te investeren in een duurdere variant 😉

 10. Sandy - Passion 2 Create Beantwoorden

  Leuk artikel! Ik heb altijd budget en ben best wel fan van Catrice en Essence =D

 11. Eva Beantwoorden

  Mijn favo low budget make up is toch echt de mascara van essence. Love it!

 12. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Ik gebruik nooit make-up dus ik heb hier geen ervaring mee. Maar fijn dat er budgetvriendelijke spullen van zijn!

 13. Mariëlle | Me-licious Beantwoorden

  ik heb bijna alle producten op mijn lijstje except de catrice foundation. Ik hou het toch lekker bij MAC hoor 🙂 Mooie lijst en fijn dat je deze budget toppers met ons wou delen.

 14. Dhini Beantwoorden

  Benieuwd naar de producten. Gelukkig is de Kruidvat dichtbij bij ons in de buurt 😉

 15. Laura | I scream beauty Beantwoorden

  De All about matt fixing poeder van Essence is bij mij al jaren favoriet!

 16. Tessa Beantwoorden

  Fijn om te weten, dit past wat beter in mijn budget 😀

 17. Helena Beantwoorden

  Essence voor naggelak en de rest Hema

 18. Sanne Beantwoorden

  Ik was al verkocht toen ik essence er tussen zag. echt mijn favoriete budget merk. Die kleur lijkt mij ook geweldig.

 19. Jessica Beantwoorden

  Ik vind essence heel goed maar Hema heeft ook hele goede spullen voor weinig.

 20. Mieke | mieksmind Beantwoorden

  die foundation heb ik liggen voor als mijn huidige op is, heb hem vaker voorbij zien komen, schijnt een topper te zijn

 21. Manon Beantwoorden

  De foundation van Catrice vind ik echt heel erg fijn! Ik heb die al een aantal keren gekocht. Leuke producten ook verder!

 22. Blog & Beauty Beantwoorden

  Wat een leuk lijstje, ik gebruik toch ook wel vaak de wat betaalbaardere merken en niet alleen die met een mooie naam. Een afwisseling van beide is ook erg leuk hoor.

 23. Silkeblogs Beantwoorden

  Superleuk artikel! Mijn wishlist is alvast een stukje langer geworden!

 24. Judith Beantwoorden

  Oh wat fijn, net alle oude make up weggegooid dus kan weer lekker shoppen

 25. Esra Beantwoorden

  Laatst heb ik bij Etos oogschaduw gekocht. Ik stond helemaal versteld van de kwaliteit. Normaliter gebruik ik Urban, maar Etos heeft ook zeker goede make-up! Zoals je al aangeeft het hoeft zeker niet duur te zijn!

 26. Sterkemama Beantwoorden

  Die lipstick ziet er heel mooi uit! Ik ben zelf niet zo van de make up maar zal er eigenlijk wel een keer tijd voor moeten maken!
  Leuke blog!

 27. Lodi Beantwoorden

  Ik kom eigenlijk altijd bij het Kruidvat en koop hier vooral mijn nagellak. Super veel keus en leuke kleuren. Je kan voor de budget, maar ook duurdere merken zijn aanwezig.

 28. Robin Beantwoorden

  Super leuk artikel! Ben het met je eens, je hoeft niet altijd de dure merken. Wat goedkoper werkt ook. Echter draag ik bijna nooit oogschaduw, alleen als ik iets speciaals hebt. Blijft niet dat ik een hele verzameling heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *