¡Ay, caramba! Dit zijn de lekkerste Mexicaanse eettentjes!

Mexicaans eten is tegenwoordig letterlijk en figuurlijk hot te noemen. Eettentjes waar taco’s en enchilladas op de menukaart te vinden zijn, schieten als paddestoelen uit de grond. Ik ben al jàren dol op Mexicaanse lekkernijen (telt tequilla ook mee?) en toon je maar al te graag de lekkerste plekjes in Vlaanderen. Zet die sombrero alvast op je hoofd en rep je naar één van deze vijf stekjes!

 • Dia de los Tacos

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bkj-xYdgmEM hidecaption=true]

Nog maar pas open en al uitgegroeid tot mijn favoriete stekje uit dit smakelijke lijstje. De naam van dit eettentje is een vette knipoog naar ‘dia de los muertas’. Voor wie nooit ‘Coco’ heeft gezien (shame on you!): dit is een belangrijke Mexicaanse herdenkingsdag van de doden. Bij Dia de los Tacos staat de originele taco centraal. De oprichters vinden het immers jammer dat er in de westerse wereld vaak enkel plaats is voor de zogeheten ‘Amerikaanse’ taco. Zin gekregen om je tanden te zetten in een Taco al Pastor (met gemarineerde varkenslapjes) of al Carbon (met gegrild rundsvlees)? Hier ben je aan het juiste adres!

Leopold De Waelstraat 7, 2000 Antwerpen

 • Holy Guacamoly

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BjXD6OlgwQi hidecaption=true]

Snel een hapje naar binnen werken hoeft volgens de mensen achter Holy Guacamoly niet steeds gelijk te staan aan fast food. Door bewust te opteren voor verse ingrediënten, probeert dit stekje bij te dragen aan een gezonde (maar toch lekkere!) levenswijze. Hier vind je vooral de klassiekers uit de Mexicaanse keuken: denk aan burrito’s en taco’s met de gebruikelijke toppings als kip, rijst, zure room en veel kaas. Bonus: je burrito wordt hier stap voor stap bereid en je kan zelf steeds kiezen tussen verschillende opties!

Koningin Elisabethlaan 4, 9000 Gent

 • La Esquina Mexicana

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BUR6HfbA0uF hidecaption=true]

Authentiek Mexicaans eten aangevuld met huisgemaakte cocktails, sounds like a winning combo! Als je op zoek bent naar de beste taco’s van Brussel dan ben je hier op de juiste plek. La Esquina Mexicana serveert een mix van authentieke Mexicaanse smaken gecombineerd met lokale ingrediënten.

Hoedenmakerstraat 11, 1000 Brussel

 • La Mestiza

[instagram url=https://www.instagram.com/p/6cKMgwDlnM hidecaption=true]

Voor een prachtig interieur moet je hier niet zijn, akkoord. Het Spaans/Mexicaanse eten is bij La Mestiza echter wel een echte aanrader. Dit zaakje heeft z’n naam niet gestolen: La Mestiza betekent immers zoveel als ‘een product van twee verschillende culturen’. Met uitbaters uit zowel Mexico als Madrid, kan en mag je verwachten dat het eten is zoals het hoort. Bonus: bij mooi weer kan je heerlijk genieten op het buitenterras.

Hoogstraat 88, 9000 Gent

 • Café Latino

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BbJnQzEAy8Q hidecaption=true]

Dankzij de vrolijke kleurtjes waan je je hier instant in Mexico. Met lekkere tapas, een hele resem aan cocktails en Mexicaanse klassiekers zoals fajitas en burritos kan je hier je buikje rond eten. Keuzestress? Geef de sweet and spicy chicken wings zeker eens een kans!

Zuivelmarkt 12, 3500 Hasselt


11 gedachten over “¡Ay, caramba! Dit zijn de lekkerste Mexicaanse eettentjes!

 1. Dhini Beantwoorden

  OMG! Alle food zien er heerlijk uit. Ik krijg meteen honger

 2. Liset - Beautydagboek Beantwoorden

  Ik ben zelf niet zo’n fan van Mexicaans eten, maar de foto’s zien er prachtig uit.

 3. Rachel Beantwoorden

  oh het ziet er allemaal echt heerlijk uit!

 4. Linda Beantwoorden

  Zo leuk dat je ze op een rijtje hebt gezet. Ik hou ook van lekkere maaltijden en daar valt de Hollandse pot vaak niet onder haha! Zeker als ik uit eten ga wil ik iets bijzonders eten. En ik kan ook enorm genieten van mooi opgemaakte borden. Daarom spreekt Dia de los Tacos mij het meest aan!

 5. alexa Beantwoorden

  ah yes love mexicaans. Ik woon niet in België, maar in Nederland heb je ook zeker een aantal goede.

 6. Silkeblogs Beantwoorden

  Amai dat ziet er allemaal zo lekker uit! Die de los tacos is dicht bij mij, dus daar wil ik graag eens langs =D

 7. Marleen Hartog - Boekverloskundige Beantwoorden

  Oh, ik heb net mijn eten op, maar hier krijg ik trek van. 🙂 Heerlijk, Mexicaans eten.

 8. Lodi Beantwoorden

  Ik ben dol op Mexicaans eten en vroeger ging ik vaak in Amsterdam naar een Mexicaan, maar ook in Arnhem is een goede. Leuke tips.

 9. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Dat ziet er allemaal lekker en bovendien vrolijk uit! Hier in Doetinchem hebben we Gringo’s dat erg populair is. En lekker.

 10. Inez Beantwoorden

  Dia de los Tacos staat ook nog op mijn lijstje maar mijn favoriete mexicaan (tot hiertoe) is zonder twijfel La Cucaracha in Leuven! Al is het maar alleen voor de frozen margaritas 😀 Als je daar nog niet geweest bent, kan ik het je zeker aanraden! Je moet wel even door het kitscherige interieur kijken maar de burrito tinga is echt zo. lekker.

 11. Louise Beantwoorden

  Mmmm, ik ben dol op Mexicaans eten! Ik heb denk ik de helft van deze plekjes nog nooit bezocht, tijd om een paar tripjes in te plannen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *