American Pancakes met een Twist

Je hoeft het woord ‘brunch’ maar uit te spreken en I’m all ears of ik ben al op weg naar jou of één van de vele brunchplekjes. Breaking news: voor dit gerecht hoef je niet per se een tafeltje te reserveren. Lees snel verder en tover een simpel gerechtje in een handomdraai om tot een meesterwerk!

Naast een heerlijk zoute brunchwafel en een kleurrijke acai bowl staan american pancakes hoog in mijn lijstje van favo brunchgerechten. Als je denkt dat deze feestmaaltijd moeilijk te bereiden is, heb je het mis. Ik geraakte geïnspireerd door het basisrecept voor American Pancakes van Hello Fresh en gaf er een eigen twist aan. Door middel van extra ingrediënten en verschillende toppings maak je van de simpele fluffy pancake een gerechtje met persoonlijke touch. Ik pakte het groots aan en ging voor zowel rozijnen- als appel pannenkoekjes.

INGREDIËNTEN (twee personen)

 • 200 gram American Pancake Mix (verkrijgbaar in de meeste supermarkten, zoals Albert Heijn)
 • 1 ei
 • 200 ml halfvolle melk

OF (indien je het doet zonder American Pancake Mix)

 • 200 gram bloem
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel vanillepoeder
 • 1 ei
 • 300 ml halfvolle melk
 • (eventueel een scheutje kaneel voor in het beslag)

Extra ingrediënten:

 • Een handje vol rozijnen
 • 1 appel

HOE?

 1. Doe de American Pancake Mix in een grote kom en voeg de halfvolle melk en het ei toe. Meng deze tot een glad beslag.
 2. Snij een appel in kleine vierkante stukjes.
 3. Verwarm de pan en doe er eventueel een scheutje olijfolie in.
 4. Giet met een pollepel het beslag voor één pannenkoek in de pan.
 5. Verspreid stukjes appel of rozijnen in het beslag in de pan.
 6. Bak en draai de pannenkoek et voila!

TIP: Maak het geheel nog een stuk lekkerder door verscheidene, kleurrijke toppings. Wat denk je van wat gedroogde mango en kokosschilfers? Ook kan je uiteraard gaan voor klassieke toppings als frambozen en aardbeien. Het geheel een tikkeltje te droog voor iou? Zoet de pancakes extra door er maple syrup op te gieten of een mix van kersenjam en zure room.

Eet smakelijk!


9 gedachten over “American Pancakes met een Twist

 1. Fleur Beantwoorden

  Lekker recept! Morgen is het zondag en de laatste dag van de vakantie. Volgens mij heb ik ook alles in huis om het te maken. Bedankt voor de tip

 2. mieke | mieksmind Beantwoorden

  Ik ben echt dol op de american pancakes! ik ga morgen een weekendje naar Groningen en ik had al een tentje gespot met lekkere pancakes dus daar ga ik zeker heen.

 3. Macblogster Beantwoorden

  Ik maak mijn pannenkoeken met soja of kokosmelk. Ook erg lekker.

 4. Laura Beantwoorden

  Wat een leuke twist aan deze pancakes! Ziet er heerlijk uit!

 5. Bianca Beantwoorden

  Dit ziet er heel erg lekker uit! Misschien dat ik dit aankomende week samen met mijn dochter eens ga maken x

 6. Elisabeth Beantwoorden

  Heerlijk pancakes! Ik hou er van om ze met vruchtjes te eten!

 7. Ester Beantwoorden

  Mmmm, hier heb ik zin in!
  Ik wist niet dat zo’n american pancake mix bestond, maar deze ga ik gauw in huis halen.
  Super snel en gemakkelijk lekkere pannenkoekjes op tafel!

 8. Claudia Struijck Beantwoorden

  Wij hebben vorige week nog pannenkoeken gegeten en mijn man maakt ze dan want die kan dat zo ontzettend goed. Vooral dat krokante laagje langs de rand hahaha. Bedankt voor het recept!

 9. Mira Beantwoorden

  Oh heerlijk, ik ben dol op pancakes! Krijg hier honger van hihi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *