Alles wat je moet weten over ‘Vero’!

Eindeloos scrollen doorheen je Instagramfeed, tips sprokkelen via Twitter of tientallen selfies versturen via Snapchat. Volgens de makers van de allernieuwste sociale media applicatie ‘Vero’ wordt het voorgoed verleden tijd. Je hebt ‘Vero’ allicht enkele keren zien voorbij komen de laatste dagen. Wat is het nu precies en hoe kan het jouw sociale media ervaring optimaliseren? Ik zet het graag eventjes voor jou op een rijtje.

Wat?

Simpel gezegd: Vero is een nieuw social media platform dat vastberaden is om een plekje op te nemen in jouw leven. ‘Vero’ is Italiaans voor ‘waar’ en dit woord vat ook meteen de kerngedachte die achter de app zit. Door nooit advertenties te zullen weergeven en zich ook niet te laten leiden door een algoritme, wil Vero een platform bieden dat zo echt mogelijk is. Hoe kan de app zichzelf dan eigenlijk winstgevend maken? In de toekomst zal Vero worden betaald door een abonnement, met een jaarlijkse prijs die gelijk zal staan aan een paar kopjes koffie. De eerste miljoen gebruikers op het platform kunnen Vero echter gratis gebruiken en dit voor de rest van hun leven. Snel zijn is dus de boodschap! Bovendien verdient Vero ook door click-through links van bepaalde producten. Wanneer een klik op een dergelijk product effectief resulteert in een aankoop, krijgt Vero een bepaald percentage van het uiteindelijke bedrag.

Hoe gebruik je het?

Wanneer je op Vero post, heb je de keuze om films, tv, muziek, boeken, plaatsen, foto’s en zelfs links toe te voegen. Op Vero werk je dan ook niet per se een status bij (zoals op Facebook bijvoorbeeld), je voegt er altijd een stukje inhoud aan toe. Bij iedere post heb je de keuze met wie je ze nu precies wil delen. Er zijn vier aparte categorieën voorhanden: goede vrienden, vrienden, kennissen en volgers. Wanneer je met een bepaald iemand wil verbinden op de app, kan je steeds aanduiden onder welke categorie deze persoon valt. Belangrijk om te vermelden: de persoon in kwestie heeft geen weet van jouw beslissing.

Waarom zou je het gebruiken?

Het steeds veranderende algoritme van Instagram zorgt ervoor dat steeds meer grote namen dit platform links laten liggen. Ben je het beu dat je chronologische feed weg is en dat steeds minder mensen jouw posts zien? Dan is Vero misschien wel wat voor jou. Ook het feit dat er via de app geen reclame wordt gemaakt, is uiteraard een bijzonder groot voordeel.

Nieuwsgierig geworden en ben je ook toe aan wat nieuws? Dan raad ik je aan om Vero te downloaden. De social app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Door de overweldigende populariteit van de laatste dagen is de app wel bijzonder traag. Geduld is een mooie deugd, ook in dit geval. Mij vind je onder mijn gebruikelijke naam: sofiekatelijne.

 


8 gedachten over “Alles wat je moet weten over ‘Vero’!

 1. Dhini Beantwoorden

  Ik las op FB en ik heb gelijk de app gedownload maar nog niet een account aangemaakt. Ik ben benieuwd

 2. Kimsblogs Beantwoorden

  Ik had een account. Het laden duurt bij mij uren, soms zelfs het opstarten van de app. Posten is ook bijna onmogelijk. En dan nog de berichten die ik lees over voorwaarden, omgaan met de medewerkers heeft mij doen besluiten mijn account te deleten en het te verwijderen.

 3. Inge Beantwoorden

  Ik heb de app gedownload en een account aangemaakt, maar tot nu toe reageert de app zo traag dat ik er nog niet veel mee heb gedaan.

 4. Jessica J. Beantwoorden

  Ik heb afgelopen weekend een account aangemaakt om de simpele reden dat ik in geen geval wil betalen voor een sociaal medium. 😛 Op het eerste gezicht ziet het er fijn uit, voor zoverre ik dat natuurlijk kan beoordelen van een app die ontzettend vaak down is. Ik ben benieuwd of het ook echt iets wordt, want het lijkt veelbelovend.

 5. Engelina Beantwoorden

  Hoi is dit niet ook mede te gebruiken op je laptop ? Dat is toch veel handiger lijkt mij…

 6. Aneta Beantwoorden

  Dank voor je uitleg. Ik heb de app gedownload maar het werkt momenteel nog voor geen meter. Ook ik ben heel benieuwd wat deze app voor me in petto zal hebben. We gaan het zien!

 7. Annesplek Beantwoorden

  Ik heb het ook gedownload, echter kan ik de app op het moment niet openen… Ik ben benieuwd hoe het gaat bevallen!

 8. sofie Beantwoorden

  Alleen al het feit dat enkel de eerste zoveel het gratis mogen gebruiken, is voor mij een factor om er toch niet in te geloven. En de vero app nog even te laten voor wat het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *