WOWZAH! | Deze nieuwe parfums moet je geroken hebben

Over smaken, kleuren én geuren valt niet te twisten, luidt het alombekende spreekwoord. Wanneer het op parfum aankomt, ben ik alvast het prototype van un cas difficile. Het is voor mij een ware uitdaging om een parfum te vinden waar ik geen hoofdpijn van krijg. Luchtjes zijn al snel te zwaar, te zoet, te intens. Telkens als er een nieuw luchtje op de markt komt, ben ik dan ook razend benieuwd of het aan mijn torenhoge eisen en verwachtingen zal voldoen. De volgende geurtjes rolden recentelijk voor de eerste maal van de band in de parfumfabriek. Klaar om ze samen met mij van naderbij te bestuderen?

  • Honeysuckle & Davana – Jo Malone

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BnLsZ3aBEvI hidecaption=true]

Voor hun nieuwste geur wist Jo Malone de lucht van kamperfoelie (‘Honeysuckle’) te vangen tijdens een reis die hen al slingerend en kronkelend door het Engelse platteland leidde. Kamperfoelie is een typisch Engelse bloem maar wordt in de wondere wereld van de parfum weinig tot nooit gebruikt. Dringend tijd om hier verandering in te brengen, dacht Jo. Naast kamperfoelie bevat het geurtje ook noten van mos (geen idee hoe dit ruikt) en Davana (een kleine, groene plant uit India). Je betaalt €54 voor 30ml. De collectie (die ook een heerlijke geurkaars bevat), is nu reeds verkrijgbaar via de webshop.

Voornaamste noten: Kamperfoelie, Mos, Davana

 

  • Fleur d’Argent – Miu Miu 

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BnoaUZtFArD hidecaption=true]

De meeste geurtjes van Miu Miu ruiken niet enkel heerlijk, ze zijn ook een echte eyecatcher op jouw vanity table. Het oog wil immers ook wat, niet? Het nieuwste parfum wordt deze maand nog gelanceerd in België en zal €64 kosten voor 30ml.

Voornaamste noten: Tuberoos, Musk en Akigalahout

 

  • Joy – Dior

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bm78Y10nQx6 hidecaption=true]

Voor hun nieuwste parfum in 20 (!) jaar doet Dior een beroep op girl-next-door Jennifer Lawrence. ‘Joy’ vult je neus met citrusachtige aroma’s van bergamot, mandarijn, sandelhout, jasmijn en tonen van rose de grasse. “Het is een nieuwe liefdesverklaring aan het leven. Het is een nooit eerder verteld verhaal, een cadeau van Dior voor de vrouw. Het is alsof Christian Dior opnieuw voor ons stond en op een even vriendelijke alsook dwingende toon de volgende woorden tot ons sprak: “Creëer een parfum met de geur van vreugde!,” schrijft het modehuis in een persbericht. Om dagelijks naar vreugde te ruiken, betaal je €58,50 (voor 30ml). Schappelijk prijsje, niet?

Voornaamste noten: Bergamot en Mandarijn

 

  • Lost Cherry – Tom Ford

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BnXbnW_AAUn hidecaption=true]

Mister Ford houdt duidelijk van ietwat gewaagdere combinaties: dit parfum is een samenraapsel van zwarte kers en amandel en zou je neusvleugels (volgens het merk zelf althans) moeten doen dansen van plezier. Het Amerikaanse merk staat, jammer genoeg, nu niet meteen bekend om z’n budgetvriendelijke prijsjes. Voor een flesje van 50ml betaal je maar liefst om en bij de €272. Ik denk dat ik deze hoogstwaarschijnlijk oversla. Momenteel is dit luchtje enkel nog maar beschikbaar voor pre-order.

Voornaamste noten: Zure kers en bittere amandel

 

  • Beautiful Belle – Estee Lauder

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Bn_nuniDOnF hidecaption=true]

Into musky geuren? Dan is deze nieuwe van Estee Lauder misschien wel wat voor jou. Beautiful Belle combineert alle beste tonen van klassieke parfums (rozenblaadjes, gardenia, tuberoos, barnsteen) met enkele meer moderne en leuke toevoegingen (lychee, mimosa, marsepeinmuskus). Klinkt als een interessante combo! Voor 30ml betaal je om en bij de €60.

Voornaamste noten: Lychee, Roos en Mimosa

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *