4 x Luxury Buys not worth your Money

Investeren in een prachtig oogschaduwpalette of een tubetje mascara die je in één oogwenk volle wimpers geeft is totaal acceptabel; soms is dat éne dure product simpelweg effectief  een topper van formaat. High end cosmetica hoeft echter jammer genoeg niet noodzakelijk synoniem te staan voor prima kwaliteit. Meer dan eens werd ik verleid door de pracht en praal van niche merken én de klinkende namen die in het groot op de verpakkingen worden tentoon gespreid. Vandaag deel ik vier producten met jullie uit een hogere prijscategorie, producten die ik amper heb aangeraakt omdat ze voor mij persoonlijk doffe tegenvallers waren. We kunnen onze zuurverdiende centjes maar beter uitgeven aan producten die weldegelijk worth the money zijn, right?!

Bobbi Brown Rich Caramel Eye Palette Het zwarte compacte doosje herbergt vijf kleurtjes die in principe perfect geschikt zijn voor de bronze lovers zoals ik. Alle kleurtjes zijn énorm poederig en blenden is pretty much een onmogelijke opdracht; bijzonder jammer voor een product met zo’n gepeperd prijskaartje (€55). Toch graag eens iets uitproberen van Miss Brown? Ga dan voor één van de shimmer bricks; menig beautyblogger zweert erbij en dit niet geheel zonder reden.

Too Faced Love Eyeshadow Palette Hoe bezeten ik ook ben door het Amerikaanse merk en hoe graag ik liefde zou voelen voor dit esthetische pareltje; de pigmentatie viel enorm tegen. Veel kleur komt er niet vanaf én eenmaal aangebracht op de oogleden wordt alles nogal snel één hoopje onblendbare ellende. Gezien ik fantastische ervaringen heb met talloze andere producten van Too Faced (forever obsessed door het originele chocolate bar palette), vond ik het niet meteen noodzakelijk om reviews te gaan opzoeken vooraleer het palette aan te schaffen, lesson learned!

Charlotte Tilbury Legendary Lashes Mascara Na talloze lovende YouTube-reviews was ik vastbesloten deze mascara geweldig te vinden. Charlotte Tilbury heeft zich, naast Too Faced, een felbegeerd plaatsje bemachtigd bovenaan mijn lijstje van favoriete merken. Extra jammer én verrassend vond ik dus dat mijn ervaringen met deze mascara niet overeenstemmen met de enthousiaste beoordelingen online. Mijn wimpers volume geven doet deze mascara wél, het panda-effect op het einde van de dag is een heel pak minder positief. Ook klontert deze mascara als geen ander. Welke mascara ik wél aanraad? Ga langs bij Kruidvat en schaf Maybelline’s Lash Sensational variant aan, de helft zo goedkoop als deze en een pak beter.

Too Faced Shadow Insurance Eyeshadow Primer Geen idee of dit de bedoeling is bij deze primer maar in mijn tubetje zit een soort van waterachtige vloeistof die van zodra ik op de tube druk eruit begint te lopen. In mijn jaren als beauty obsédée heb ik al véél betere primers getest, momenteel ben ik druk bezig met de NYX Eyeshadow primer aan een onderzoek te onderwerpen en so far, loving it!

Welke high-end cosmeticaproducten zou jij ten stelligste afraden?

Love

Naamloos-1


24 gedachten over “4 x Luxury Buys not worth your Money

 1. Laura | I scream beauty Beantwoorden

  Handig artikel! Ik heb eigenlijk geen luxe miskopen !

 2. Julie Beantwoorden

  Ik lees hier eentje praten over de haute en naughty van MAC, vond ik ook serieus tegenvallen.
  Ik gebruik nu al even de eye opening mascara van Bobbi maar ben ook niet volledig overtuigd aangezien ik naar de middag toe toch wel wel panda ogen krijg vanonder, ookal doe ik nu zelfs mijn onderste wimpers niet meer. Misschien toch nog eens op zoek gaan naar een andere!
  Leuk dat je inderdaad ook eens zegt van er zoal niet goed is! Weet ik ook meteen wat niet te nemen. Zweer namelijk echt bij Bobbi. Koop dit dan ook in de luchthaven van Zaventem (daar is het zo cheap, echt!) Heb prijzen eens vergeleken met winkel hier/in Amerika/Zaventem en was echt eye opener!
  Heb je al eens de Oogschaduw Naked van UD gebruikt en enige gedachten over? Ben precies niet volledig overtuigd, of de eye shadow stick van Bobbi staat ook op m’n lijstje (jee ik kan zo blijven gaan…..)

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Ik vind de Naked palettes persoonlijk best overrated, voor die prijs kan je gegarandeerd mooiere items kopen die er dicht bij aanleunen! Ik had enkel Naked 3 maar heb het verkocht omdat ik het gewoon niet gebruikte 🙂

 3. Christine Beantwoorden

  Hmm dat waterachtige lijkt inderdaad niet de bedoeling, maar je verwacht natuurlijk aan zo’n prijs ook wel een zekere kwaliteitscontrole!

 4. Eva Beantwoorden

  Fijn dat er ook eens iemand is die eerlijk zegt dat niet alle dure producten je geld waard zijn! Maar aan de andere kant, wel jammer natuurlijk. Je zou inderdaad wel meer verwachten voor die prijzen!

 5. Sarah Beantwoorden

  Blij dit hier te lezen want ik wou die Legendary Lashes mascara zooo graag gan kopen (ook door die vele positieve reviews). Inderdaad beter eentje bij het Kruidvat gaan halen dan!

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Heb er ook veel goede dingen over gehoord, oa. door Serena van Beautylab. Toch niet altijd die positieve verhalen geloven! 🙂

 6. Teddy Beantwoorden

  Wat een fijn artikel! Ik heb eigenlijk nog geen luxeproduct gekocht wat daarna tegenviel. Ik check vaak veel reviews en swatches wanneer ik van plan ben een duurder item aan te schaffen.

 7. Esmay Beantwoorden

  Handig artikel! Toch koop ik dit soort producten nooit snel, omdat ik het vaak iets te prijzig vind en ik bang ben dat het tegenvalt.

 8. Angelique Beantwoorden

  Ik heb zelf geen high end producten, altijd bang dat het tegenvalt. Het gaat toch om grote bedragen!

 9. Sandra Beantwoorden

  Eigenlijk koop ik nooit high end producten omdat ik er van overtuigd ben dat dit niet per se beter hoeft te zijj dan goedkopere producten. Ook vind ik het zonde van m’n geld om zo veel geld uit te geven aan make-up, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk hihi.

 10. Joyce rdt Beantwoorden

  Oh wat balen zeg! Zelf heb ik eigenlijk weinig high end producten, dus ook eigenlijk geen tegenvaller haha. Liefs.x

 11. Bianca Beantwoorden

  Die dure oogschaduw primers vind ik eigenlijk altijd tegenvallen, die van UD ook. Mijn favoriet is van ELF en kost 1 euro 🙂

 12. Jana Beantwoorden

  Leuk om zo’n artikels te lezen, lekker eerlijk en zo weet ik waar ik mijn geld niet aan moet uitgeven 🙂

 13. Margo Beantwoorden

  Wat jammer, de producten zien er zo mooi uit!

 14. Julie Beantwoorden

  De Haute and naughty mascara van Mac was ik enorm teleurgesteld in, een grote korrel boel en deed niet wat het moest doen met mijn wimpers = omhoog en volume, nope.
  De Chanel primer mascara daarentegen vind ik super!
  De mascara van BE vind ik ook goed. Ben nu vanalle beauty producten van BE aan het uit proberen, ben eens benieuwd.

 15. Kirsty Beantwoorden

  Over de primer van Too Faced heb ik eigenlijk vooral goede dingen gehoord, zelf heb ik hem nog niet geprobeerd. Het blijft toch jammer als een duur product tegen blijkt te vallen.

 16. Mariska Beantwoorden

  Hier was ik heel benieuwd naar! Dat Too Faced palette dat je hier noemt is al eentje die ik niet super aantrekkelijk vond. Die shadow primer had ik juist veel betere dingen over gehoord … Goed dat je eerlijk bent. Van die mascara had ik verwacht dat die het veel beter zou doen! Ik heb zelf nooit echt een dikke tegenvaller gehad tot nu toe :O

 17. Els Beantwoorden

  Wat goed om te weten! Zitten echt bedragen bij wat enorm zonde is als het het niet waard is!

 18. Louise Beantwoorden

  Leuk dat je ook eens deze invalshoek bekijkt, good to know! Vooral van de Charlotte Tilbury mascara vind ik het spijtig, de verpakking ziet er zo mooi uit 🙁

 19. Marleen@Burgertrutjes Beantwoorden

  Ohhh! Dit is handig! Het enige ‘high end’ product wat ik echt in de kast MOET hebben is mijn Estee Lauder double wear foundation!

 20. Hannelore Beantwoorden

  Dit is echt goed om te weten!

 21. Monique | WritingMonique Beantwoorden

  Ik koop niet snel luxe producten (eigenlijk alleen parfums), maar dit is goed om te weten!

 22. Sherry Beantwoorden

  Een mooi lijstje. Naar die mascara ben ik erg benieuwd. Eigenlijk ook naar too faced. Ik gebruik zelf Chanel en Urban Decay.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *