SMULLEN MAAR! | Deze brunchplekjes doen je gegarandeerd watertanden

Boterzachte croissantjes, een lekker stomende cappuccino en heerlijk geurende bananenpannekoekjes. Brunchen is één groot feest voor de zintuigen. Hoewel brunches bij de meesten bekend staat als typische zondagsactiviteit, zal dit lijstje ervoor zorgen dat je iedere dag vroeg uit de veren wil om de stuk voor stuk zalige adresjes af te schuimen. Rol maar snel uit je bed, trek iets comfortabels aan en laat die knop van je broek maar openstaat. Bon appétit!

SOEP&ZOET

Langsgaan bij dit plekje is gegarandeerd een feestje. Niet alleen gaan de harten van interior lovers ogenblikkelijk sneller slaan bij het aanschouwen van zoveel moois, de foodies kunnen hier ook naar hartenlust genieten van de lekkerste én vooral origineelste brunchgerechtjes. Wat dacht je van een brunchwafel (avocado, gepocheerd eitje en spek incluis) of een sneetje heerlijk gegrild bananenbrood? Je buikje rond eten is geen enkel probleem hier.

Stationsstraat 16, 9100 Sint-Niklaas

MADAM BAKSTER

Ik leerde de immer sympatieke Laura Verhulst (aka Madam Bakster) kennen door mijn stage bij GUIDO Magazine. Voor het kookrubriek werd me gevraagd haar te interviewen. Van een verfrissende citroen-avocadotaart tot een ietwat pittige wortel-walnootcake: bakken herbergt geen enkel geheim meer voor Laura. Ook in het hosten van een gezellige brunch is ze een kei, zoveel bewijst de heerlijke brunchkaart. Elke week (van woensdag tot en met zondag) kan je gezellig je voetjes onder tafel schuiven en genieten van, onder andere, heerlijke speltpannenkoekjes en toast allerhande. De coronacrisis dwong dit koffiehuis creatief aan de slag te gaan waardoor er sinds recent ook een zogeheten ‘brunchbox’ voorraardig is. Bestellen kan eenvoudig via de website. Je pyjama niet te hoeven uitdoen en gezellig op de bank van je brunch genieten? Graag!

Brabantdam 142, 9000 Gent

POZ

Poz opende pas heel recent de deuren maar moet zeker niet onderdoen voor de andere zaakjes vermeld in deze blogpost. Ik ging er een weekje geleden heen met een grommende maag en heel veel goesting. Eindoordeel? Absolute aanrader! De bediening was vriendelijk, het interieur heel erg instaproof en – belangrijk – het eten was overheerlijk. Ik ging voor de pancakes met speculoos en ijs alsook voor de avocado toast. Mijn +1 genoot dan weer van zalige hartige pancakes met gerookte zalm. Dit laatste bleek echt een topcombinatie die ik binnenkort thuis eens probeer na te maken!

Defacqzstraat 92, 1060 Sint-Gillis

MAURICE BRUNCHBAR

Ooit al eens gebruncht in een kapel? Door een bezoekje te brengen aan Maurice Brunchbar kan je deze ervaring alvast van je bucketlist schrappen. Op zondag kan je hier terecht voor een grote, old-fashioned brunchbuffet. Nu net een tikkeltje anders georganiseerd door Corona. Tijdens de week kan je je brunchhartje ook volledig ophalen en dit met tal van klassiekers. Niks mis met een good old zachtgekookt eitje met soldaatjes of een knapperige croissant. Zeker niet wanneer deze geserveerd worden in het gezelschap van een perfect gebrande koffie. Spoiler: de koffie is hier echt top!

Korte Nieuwstraat 22, 2000 Antwerpen