2016 Beauty Discoveries

Het afgelopen jaar was niet alleen op persoonlijk vlak fenomenaal te noemen, ook op beautygebied wist 2016 me absoluut te bekoren. De afgelopen twaalf maanden ontdekte ik onder andere het magische gamma van Iheartmakeup, raakte ik verslingerd aan een naar pindakaas ruikend oogschaduwpalette en deed ik me gulzig tegoed aan al het lekkers dat de NYX-winkel in Gent in petto heeft! Lees mee en ontdek aan welke items ik trouw zwoer!

Too Faced Peanut Butter & Jelly Eyeshadow Palette – Heerlijke etenswaren en makeup, het is en blijft een winning combination. Na enkele chocolate inspired palettes, was het in 2016 de beurt aan een gouden oude: pindakaas! Dit palette herbergt neutrale gouden en  bruine kleurtjes en is perfect om een neutrale ooglook tevoorschijn te toveren.

Catrice Blush Artist Shading Palette in CorALL I NEED Van (blush ;-)) trio’s word ik steevast dolgelukkig. Hoewel het aanvankelijk vooral iets was waarmee duurdere merken aan de slag gingen, kon een budgettopper als Catrice niet achterblijven. Resultaat? Een lijn van drie palettes met telkens drie blushtinten. Mijn voorkeur ging uit naar CorALL I NEED, een palette dat – zoals de naam reeds verraadt – koraalkleurtjes herbergt. Fans van een ietwat subtielere blush zullen zeker wild worden van dit product; niet extreem goed gepigmenteerd maar wel perfect op te bouwen.

Iheartmakeup Unicorn Blush & Golden Bar Eyeshadow Palette – 2016, het jaar waarin ik het fenomenale assortiment van dit Britse beautymerk leerde kennen. Niet alleen zijn de prijzen bijzonder budgetvriendelijk, de pigmentatie van zowel de blush als van het oogschaduwpalette zijn een ware dream come true. Verliefd!

Charlotte Tilbury Legendary Muse Palette Quasi alles wat deze Britse redhead aanraakt verandert in goud. Hoewel ik aardig teleurgesteld was in de Legendary Lashes Mascara, raakte ik instant excited wanneer ik gehoor kreeg van alweer een nieuwe release van het merk. Het Legendary Muse Palette vormt onderdeel van The Dreamy Look, een gehele makeupcollectie geinspireerd op de aardse en sprankelende natuurlijke schoonheid van supermodellen als Gigi Hadid en Gisele Bündchen. Zoals traditie bij de quads van Miss Tilbury bevat ook dit palette een prime, enhance, smoke én pop shade (cosmetica heeft duidelijk effectief een eigen lingo opgebouwd in de loop der jaren!). Met behulp van de vier perfect op elkaar afgestemde kleurtjes kun je een prachtige look creëren die er natuurlijk maar best ook een tikkeltje feestelijk uitziet.

NYX Warm Neutrals Eyeshadow Palette – Sinds de eerste NYX-boetiek zijn deuren opende in mijn hometown, ben ik vaste klant. Verscheidene producten eigenden zich inmiddels een vast stekje toe op mijn vanity table. Het warm neutrals palette willigt de stoutste dromen van ieder beauty meisje met een voorliefde voor herfstige kleurtjes in. Helemaal mijn ding. Ook nog verkrijgbaar in andere uitvoeringen: eerder een voorliefde voor smokey eyes of voor koele tonen? Geen probleem: probeer het Cool Neutrals of Smokey Eyeshadow Palette.

NYX Ombre Blush in Mauve Me – Ook deze blush vind je in een hele resem andere kleurtjes. Mijn keuze viel uiteindelijk op Mauve me, een subtiel – de naam verraadt het uiteraard al – mauve kleurtje. Kleine gouden glittertjes zorgen voor een prachtige glans en laten je stralen als nooit tevoren.

NYX Butter Lipstick in Snap Shack – Half lipbalsem, half lipstick en bijgevolg uitermate hydraterend voor de lippen. Voor mij hoeft het niet steeds matte te zijn; een mooie glanzende lipstick weet ik op tijd en stond ook zeker te appreciëren. Ik hoorde al zoveel goeds over de butter lipsticks en schafte uiteindelijk ook eentje aan. Deze was de uitvorkerene: een pinky mauve.

KIKO Water Eyeshadow in Grapefruit Pink – Vorig jaar was ik lyrisch over de mono oogschaduw van H&M, nu steek ik een lofzang af over de water eyeshadows van het Italiaanse KIKO. Alle kleurtjes zijn hooggepigmenteerd en kunnen zowel nat als droog aangebracht worden (breng nat aan voor een nog intenser resultaat). Grapefruit Pink is een helder, peachy roze kleurtje met prachtige gouden glitters. I want more!

Wat zijn jouw ontdekkingen van de afgelopen 12 maanden?

Love

 


12 gedachten over “2016 Beauty Discoveries

 1. DisneyChicks Beantwoorden

  Wat een mooie producten allemaal! Die NYX butter lipstick wil ik zo graag ook eens proberen!

 2. Sheila Beantwoorden

  Hahaha pindakaas. Ik vind die geur dan weer niets, maar het doosje ziet er wel erg leuk uit zo.

  Mijn ontdekkingen van de afgelopen 12 maanden heeft niets met make-up te maken. Alhoewel ik het wel gebruik, heb ik weinig met make-up producten.

 3. Louise Beantwoorden

  Leuke post 😉 ♥

 4. jeapiebel Beantwoorden

  Too Faced Peanut Butter & Jelly Eyeshadow Palette wat een schattige palette met schattige naam. Ik hoor al meer goede dingen over dit palette. Prachtige stuk laat je hier zien. De beste wensen nog!

 5. Florentine Beantwoorden

  Wat een geweldige producten! Gelukkig nieuwjaar Katelijne 🙂

 6. Marlies Beantwoorden

  Leuke ontdekkingen! Ik heb eigenlijk helemaal geen nieuwe make up gekocht vorig jaar. oeps!
  Ik heb wel een Mac blush geleend van een vriendin en ik vond deze wel zeer fijn!

 7. Naomi Beantwoorden

  Wat een leuke producten ! Ik ben helemaal fan van ABH, Urban Decay & Tarte. Dus de producten die ik vind die merken heb gekocht, zoals een oogschaduw palette van Tarte enzo, zijn zeker mijn ‘ontdekkingen’. Jammer dat je die merken niet overal hier kan vinden maar soit :’)

 8. Joyce rdt Beantwoorden

  Mooi lijstje!
  Pff.. mijn ontdekking, even denken.. Dan kies ik voor een eyeliner die ik op een beurs heb gekocht (waarvan ik de naam niet eens meer weet haha), lekker duidelijk verhaal ook :p. Liefs.x

 9. Samantha Beantwoorden

  Leuk artikel, overzichtelijk ook! Mijn ontdekking van het jaar is toch wel de Sleek Solstice highlighters. Heb ze net een week maar I lovee it! 😉

 10. Evy Beantwoorden

  Poeh, ik heb echt zoveel ontdekt! Makeup Revolutiom highlighters, Jeffree Star lipsticks, Benefit wenkbrauwproducten… en ga zo maar door!

 11. Elisa Beantwoorden

  Ahh, die CT quad is zozozo mooi! Hoe leuk schrijf jij trouwens, valt me elke keer op! 🙂
  Mijn ontdekkingen van 2016 situeren zich vooral op skincare gebied, maar als ik dan toch voor make up moet gaan kies ik resoluut voor mijn Nars lip pencils en het Anastasia Modern Renaissance palette, wàt een pigment en boterzachte formule <3

 12. Louise Beantwoorden

  Ik hou echt van de KIKO eyeshadows! En die unicorn blush ziet er echt superleuk uit 😀 net zoals de rest van dit lijstje trouwens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *