GREEN VIBES | Zo voeg je in een handomdraai meer groen toe in je huis

Yes! We hebben er een heel poosje op moeten wachten maar de lente is ein-de-lijk in het land. Ik weet niet hoe het bij jou zit maar mijn handen beginnen ogenblikkelijk te jeuken wanneer de zon op mijn bolletje schijnt. Klaar om de handen uit de mouwen te steken in de tuin en er opnieuw een aangename urban jungle van te maken. Binnen maak ik het echter ook graag gezellig. Plantje hier, boeketje daar. Hoe meer groen in huis, hoe groter mijn lente (en geluks-)gevoel. Ook dol op groen in huis maar niet veel inspiratie? Ik help je op weg.

Koop potjes in alle groottes, kleuren en stijlen

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BtI-xuzBejK/ hidecaption=true]

Mijn interieur is behoorlijk eclectisch. Ik kan moeilijk één label plakken op mijn stijl en ben eerder te vinden voor een allegaartje aan spullen. Mijn plantenpotjes zijn bijgevolg ook een bonte verzameling. Van terracottapotjes uit Ikea tot het hoofd van een luipaard. Je kan het zo gek niet bedenken en ik heb het (waarschijnlijk) in mijn bezit. Mijn regel: keep it fun. Plant-en bloemenpotjes hoeven niet per se met elkaar te matchen. Hou het speels en zorg voor variatie.

Schaf enkele luchtplantjes aan

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BprtDQRgzxJ/ hidecaption=true]

Nog nooit van deze lieverdjes gehoord? Luchtplanten hebben – zoals de naam het reeds verraadt – geen grond nodig om te overleven. In de natuur groeien ze immers op takken en zelfs op rotsen. De meeste luchtplanten komen uit Midden- en Zuid-Amerika. Het grootste voordeel? Ze hebben bijzonder weinig verzorging nodig. Ideaal dus voor mensen zonder groene vingers.

Haal enkele kleinere vaasjes in huis

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BwbgdC_nr2v/ hidecaption=true]

Mij overkomt het meer dan me lief is: wanneer ik een boeket aanschaf, begint de meerderheid bloemen na een weekje te hangen en er vrij triest uit te zien. Niet alle bloemen zijn meestal verwelkt, sommigen zijn nog te mooi om zomaar weg te gooien. De oplossing is simpel. Haal enkele kleinere vaasjes in huis, steek de nog steeds frisse bloemetjes hierin en verspreid  deze doorheen je huis.

Zorg voor een indoor kruidentuin

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BiCjg12giyl/ hidecaption=true]

Een kruidentuintje binnenshuis heeft alleen maar voordelen als je’t mij vraagt. Niet alleen zorgen kruiden voor een groene toets in de keuken, je kan er ook lekker mee aan de slag gaan in allerlei gerechten. Bovendien stijgt het pinterstproof-gehalte van je keuken énorm, ook geen onbelangrijk argument.

Hang planten(prints) aan de muur

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BwelMSKgQ-T/ hidecaption=true]

Hebben de bovenstaande tips jou nog steeds niet over de streep getrokken om een fysieke plant (of bloem) in huis te halen? Koop gewoonweg een print van jouw favo plant en hang deze op een mooi plekje in je huis. Water geven niet aan te raden. Mag het een tikkeltje specialer? Maak een lekkere lentewandeling en zoek mooie blaadjes en bloemetjes. Steek ze enkele weken tussen een dik boek en plaats ze hierna in een mooie fotolijst et voilà!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *