DIT ZIJN ZE | De lekkerste adresjes in het Meetjesland om vingers en tenen bij af te likken

Ahhh, de naam alleen al klinkt behoorlijk idyllisch. Waar de term ‘Meetjesland’ precies vandaan komt? Ik heb eerlijk gezegd geen flauw benul. Of er nou veel omaatjes wonen in de streek tussen Gent en Brugge of niet boeit eigenlijk ook niet zoveel. Veel belangrijker: deze regio is bijzonder aangenaam om in te vertoeven. Je vindt er een heleboel groene oases alsook adresjes die je smaakpapillen overuren laten draaien. Ik stel je maar al te graag voor aan de lekkerste plekjes in het Meetjesland!

BOON 

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BhElKa1l9Tu/ hidecaption=true] 

Katrijn stichtte dit superleuke stekje enkele jaren terug. Naast de deur vind je Leonidas met de mama van Katrijn achter de toonbank. Een kopje koffie bij Boon wordt dan ook steevast vergezeld van een overheerlijke Leonidaspraline. Score! Naast lekkere koffie en pralines, kan je je hier gulzig tegoed doen aan bagels, burgers en quiches. Allemaal huisbereid met verse groentjes en heerlijke dressings. 

Lindenlaan 40, 9940 Ertvelde

SALON SAUVAGE

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BVmr4KlF4tv/ hidecaption=true]  

Salon Sauvage is een eetcafeetje op de idyllische site van het kasteeldomein van Wippelgem. Je kan er komen genieten van gezonde én hartverwarmende drankjes, kleurrijke taartjes en gevarieerde gerechten. Een koffietje benuttigen bij Salon Sauvage voelt een klein beetje aan als een museumbezoek. De eigenaars zijn verwoede verzamelaars en stellen hun nieuwste aanwinsten maar al te graag ten toon. Het resultaat mag er zeker zijn. Dit adresje heeft een avontuurlijke kaart met een aantal Vlaamse klassiekers maar vooral heel wat gerechten met Mediterrane en Zuid-Amerikaanse invloeden. Eerder een klassieke smaak of toch liever wat specialer? Kijk je ogen uit en geniet. Haast en spoed is jammer genoeg wel goed: midden september sluit het Salon zijn deuren. Breng het zeker nog een bezoekje voordat het te laat is.

Kramershoek 6, 9940 Wippelgem

MAURICE

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BnbWcNknP2V/ hidecaption=true]   

Plotseling in Zelzate beland en een onweerstaanbaar goestingske gekregen in een zoetigheidje? Dan ben je bij ‘Maurice Koffie en Taart’ zeker aan het juiste adres. Dit adresje kon dan ook niet ontbreken in het lijstje van de lekkerste adresjes in het Meetjesland. Het interieur is gezellig ouderwets, de gebakjes overheerlijk huisgemaakt. Maurice doet zijn locatie in het Meetjesland alle eer aan: het voelt als een gemoedelijke zondag op de koffie bij oma en opa. Tip: de crumble en chocolademelk zijn hier om vingers en tenen bij af te likken. Dit adresje serveert trouwens ook lichte gerechtjes en verkwikkende limonades. ’t Moet niet allemaal zoet zijn, toch?

Grote Markt 43, 9060 Zelzate

DE ROSTE MUIS

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BZY56nQDsiI/ hidecaption=true] 

Over de herkomst van de naam van dit eetcafeetje treed ik liever niet teveel in detail. Al kan ik wél verklappen dat het heeft iets te maken heeft met een bepaald vrouwelijk geslachtsdeel dat in sommige gevallen al eens rost kan kleuren. De ligging van ‘de roste muis’ is fenomenaal: grenzend aan het krekengebied, kan je hier verpozen en eventjes de hectiek van alledag vergeten. Dit adresje staat voornamelijk bekend om palinggerechten. Je kan hier ook echter typische bistrogerechtjes krijgen zoals een spaghetti, vol-au-vent of kaaskroketjes. Een aanrader is de zogeheten ‘muizenpannenkoek’: eentje royaal belegd met warme appeltjes.

Drijdijk 2, 9988 Sint-Laureins

ZELDA & ZORRO

[instagram url=https://www.instagram.com/p/Btvj_GDBoGW/ hidecaption=true]   

Zelda & Zorro is niet zomaar een doordeweeks koffie-of eetplekje. De eigenaars noemen het zelf  ‘een pop-up onthaastingsconcept’. In het authentieke kader waar ‘Zelda en Zorro’ zich heeft gehuisvest, kan je inderdaad prima ‘onthaasten’.  De voormalige dekenij van Evergem houdt zowel kids als ouders zoet. Kinderen kunnen zich in de ruime speelkamer die is ingericht met speelgoed allerhande volledig uitleven. Ouders kunnen zich tezelfdertijd aanschuiven aan een table d’amis, tijd nemen om te lezen of bijpraten met vrienden en familie. Zelda en Zorro organiseert trouwens ook tal van workshops. Meer info vind je op hun website. Door zijn veelzijdige karakter is ook dit adresje een plekje in het lijstje van de lekkerste adresjes in het Meetjesland.

Eindeken 21, 9940 Evergem

Wat zijn volgens jou de lekkerste adresjes in het Meetjesland? Laat ze zeker achter in de comments of via een berichtje! Ook op zoek naar heerlijke plekjes in Gent? Die vind je hierzo


2 gedachten over “DIT ZIJN ZE | De lekkerste adresjes in het Meetjesland om vingers en tenen bij af te likken

  1. Pauline Beantwoorden

    Superleuk artikel! Ennn nog leuker om mijn foto te zien passeren, hihi. ☺️ Het Meetjesland is een streek vol verrassingen, zowél op eet-als op natuurgebied. Mijn favo streek!

    1. Sofie Katelijne Beantwoorden

      Ja absoluut! Voelt altijd aan als een beetje vakantie. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *