YIHA! | Petit Beurre doet het met Ruby Chocolade

Geen betere manier om de internationale dag van het roze (ja hoor, bestaat echt!) te vieren als met een overdosis aan roze, ruby chocolade. Toch? Koekjesfabrikant Bahlsen is het alvast roerend eens met mij en brengt de klassieke petit beurre koekjes uit met een heerlijk ruby omhulsel. What’s not to like?

Ikzelf heb levende herinneringen aan petit beurrekes. Wanneer we op zondag langsgingen bij oma, stond er steevast een grote doos klaar. Inhoud: een rijke mélange aan knapperige koekjes. Ik greep meestal naar de petit beurrekes en peuzelde – zoals het hoort – eerst het chocolade omhulsel op om vervolgens mijn tanden te zetten in het eigenlijke koekje. Keer op keer feest.

Met de intrede van een nieuwe chocolade variant – ruby – dachten de zoetebekjes bij Bahlsen dat het zo langzamerhand tijd werd om het klassieke koekje wat te pimpen. Het Duitse merk sloeg de handen in elkaar met – hoe kan het ook anders – het Belgische Callebaut en gaf het koekje a serious touch of pink.

De roze petit beurrekes zijn vervaardigd uit de natuurlijke Ruby cacaoboon en bevatten geen toegevoegde kleurstoffen én geen bewaarmiddelen of smaakstoffen. Bovendien zien de koekjes er volledig uit zoals we gewend zijn van bij oma: meer chocolade dan koekje en met de typische ‘postzegelvorm’. Ook eens proeven? Rep je naar je dichtstbijzijnde supermarkt: gezien het om een limited edition gaat, liggen de koekjes slechts tot en met juni in de winkelrekken. Een pakje met roze, zoete koekjes is trouwens ook een prima moederdagsgeschenkje. Puntjes pakken bij je mama verzekerd!

https://www.instagram.com/p/Bv7IoZ5lG4v/

Een pakje Ruby Petite Beurre koekjes (125gr) koop je voor om en bij de €3 bij de meeste supermarkten (Colruyt, Delhaize,..). Bon appétit!