YES! | Gent heeft eigen dumpling bar en ik wil er nú heen

Wanneer ik op vrijdagavond geen zin heb om achter de kookpotten te staan, durf ik al eens naar de Chinees of Japanner te gaan. Naast heerlijke noodles of een paar schoteltjes sushi, bestel ik steevast dumplings als voorgerechtje. Nog nooit gehoord van deze Aziatische lekkernij? Je hebt geen idee wat je mist! Benieuwd geworden? Gent heeft er sinds kort een adresje bij waar je kan genieten van overheerlijke dumplings.

WAT?

Dumplings zijn deegpakketjes gevuld met een vulling van vlees, vis en/of groenten. De meest beroemde dumpling heeft een vulling van varkensgehakt en kool. Mijn favoriete variant is echter eentje met zoetwatergarnaal en laat deze nu net op de kaart staan bij de fonkelnieuwe dumpling bar in Gent.

WAAR?

Sinds afgelopen week kan je bij Steamy Windows in de Gentse Hoogpoort je oosters hartje helemaal ophalen. Op de kaart staan dumplings allerhande: van eentje gevuld met Chinese bieslook en tofu tot een dumpling volgepropt met zeewier en tonijn bouillon. Voor de durfals staat er ook een specialleke op het menu: wat denk je van een deegpakketje met gezouten custardpudding? Ideaal als dessetje na enkele traditionele schoteltjes als je’t mij vraagt.

Meer info vind je hier.

Adres: Hoogpoort 9 / 9000 Gent – Open van di-za van 11:30-20h.

Opgelet: Steamy Windows neemt geen reservaties. Al wachtend aanschuiven voor een tafeltje kan dus zeker voorkomen.


17 gedachten over “YES! | Gent heeft eigen dumpling bar en ik wil er nú heen

 1. Balou Beantwoorden

  Dit is nieuw voor mij, ik zou er zeker is een keertje eentje willen proberen!ik zou dan voor een zoete variant gaan

 2. Debby Beantwoorden

  Heerlijk! Ik ben ook gek op dumplings en dit klinkt als een aanrader.

 3. Mieke | Miek's Mind Beantwoorden

  Oeh die ggyoza ziet er lekker uit! Gent is voor mij alleen een stukje te ver om zo maar eens heen te gaan. Leuke toevoeging aan de stad dit!

 4. Blog & Beauty Beantwoorden

  Oh dat klinkt heerlijk zeg, daar wil ik ook wel heen. Maar het is totaal niet bij mij in de buurt. Wie weet ooit.

 5. Nadia Beantwoorden

  Dunplings… ik had er echt nog nooit van gehoord! Maar het klinkt echt overheerlijk… Als ik het eens ergens zie ga ik het zeker proberen!

 6. esther Beantwoorden

  Klinkt goed, leuke ontdekking! Zal het onthouden als we weer eens naar Gent gaan, leuke stad!

 7. Rory Beantwoorden

  Ik ben – als Indische – dol op Aziatisch eten. We genieten zo’n eens per twee jaar van een uitgebreide date night in het Okura hotel in Amsterdam. Compleet met gastronomisch 5-gangen diner met allerlei bijzondere gerechten. Dus ja, ik ben wel wat gewend. Ook tijdens onze vakanties in Indonesië hebben wij regelmatig ‘van de straat’ zoals ik het noem gegeten. En ik kan mij nog herinneren dat we in Hong Kong – met onze vrienden die daar wonen – zwarte pasta met inktvis hebben gegeten en gedroogde eendentongen (sorry, maar dat wist ik toen niet op het moment dat ik het at).
  Meer on topic ziet het er heerlijk uit wat je beschrijft en de foto’s zijn ook heel mooi. Ik vrees dat ik niet zo snel in Gent kom, maar dit is zeker een aanrader voor ‘als dan’.

 8. Lisanne Pörteners Beantwoorden

  Het ziet er echt heerlijk uit! Als ik in Gent kom ga ik hier zeker langs. Bedankt voor de tip 🙂

 9. Girls-Things Beantwoorden

  Ik ken het gerechte niet, maar lijkt mij best lekker!

 10. Frederique Beantwoorden

  Ik ben gek op dumlings! Vroeger was er een heerlijke dumplings bar in Amsterdam maar die ging dicht 🙁

 11. Manon Beantwoorden

  Ik ken ze als Gyoza’s. Ik ga altijd naar Vinkeveen voor heerlijke gyoza’s. Uur rijden, maar het is het waard.

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Is inderdaad ongeveer hetzelfde, dumplings zijn kantonees (Chinees), gyoza Japans 🙂

 12. Daphne - verdraaidmooi Beantwoorden

  Ik houd zeker van Chinees, maar toevallig is dit gerechtje helaas niet mijn favoriet. Misschien toch eens andere vullingen uitproberen!

 13. marjolein goedhardt Beantwoorden

  Cool, dat is echt top en ook nostalgie van mijn vele aziatische reizen. Helaas te ver, maar als ik in de buurt ben, zekerweten een mustgo!!

 14. Xarifa Beantwoorden

  Haha, wij noemen het in Nederland anders, begreep pas wat je bedoelde toen ik de foto zag. Weet alleen ff niet hoe wij het noemen

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Gyoza? Inderdaad ongeveer hetzelfde (andere herkomst) 🙂

 15. Linda Beantwoorden

  Hmmm lekker zeg! Daarnaast vind ik Gent ook onwijs leuk. Ben een vorig jaar voor het eerst geweest en kan niet wachten om weer te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *