YES! | Gent heeft eigen dumpling bar en ik wil er nú heen

Wanneer ik op vrijdagavond geen zin heb om achter de kookpotten te staan, durf ik al eens naar de Chinees of Japanner te gaan. Naast heerlijke noodles of een paar schoteltjes sushi, bestel ik steevast dumplings als voorgerechtje. Nog nooit gehoord van deze Aziatische lekkernij? Je hebt geen idee wat je mist! Benieuwd geworden? Gent heeft er sinds kort een adresje bij waar je kan genieten van overheerlijke dumplings.

WAT?

Dumplings zijn deegpakketjes gevuld met een vulling van vlees, vis en/of groenten. De meest beroemde dumpling heeft een vulling van varkensgehakt en kool. Mijn favoriete variant is echter eentje met zoetwatergarnaal en laat deze nu net op de kaart staan bij de fonkelnieuwe dumpling bar in Gent.

WAAR?

Sinds afgelopen week kan je bij Steamy Windows in de Gentse Hoogpoort je oosters hartje helemaal ophalen. Op de kaart staan dumplings allerhande: van eentje gevuld met Chinese bieslook en tofu tot een dumpling volgepropt met zeewier en tonijn bouillon. Voor de durfals staat er ook een specialleke op het menu: wat denk je van een deegpakketje met gezouten custardpudding? Ideaal als dessetje na enkele traditionele schoteltjes als je’t mij vraagt.

Meer info vind je hier.

Adres: Hoogpoort 9 / 9000 Gent – Open van di-za van 11:30-20h.

Opgelet: Steamy Windows neemt geen reservaties. Al wachtend aanschuiven voor een tafeltje kan dus zeker voorkomen.


17 thoughts on “YES! | Gent heeft eigen dumpling bar en ik wil er nú heen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *