TIPS FROM A LOCAL | Deze eetplekjes in Gent kende je gegarandeerd nog niet

De krokusvakantie staat bij mij synoniem voor avontuurlijke dagtripjes. Niks wat ik liever doe dan op jacht te gaan naar nieuwe eettentjes en de allerfijnste plekjes om koffie te slurpen. In mijn eigenste Gent heb ik in de loop der jaren al heel wat echte pareltjes ontdekt. Soms per ongeluk wanneer ik op weg ben naar een afspraak met een vriendin, soms door tips via via. Graag deel ik deze heerlijke doch rustige adresjes met jullie zodat jullie tocht door Gent gegarandeerd geslaagd is! Bonus: toeristen zal je hier weinig tot niet tegen het lijf lopen. Altijd mooi meegenomen als je’t mij vraagt. Happy trippin’!

GOLDEN GAI

[instagram url=https://www.instagram.com/p/ByvJ4m1AKZT/ hidecaption=true]

Fan van de Oosterse keuken? Dan zit je bij Golden Gai sowieso op je plek. Deze ramenbar combineert het allerbeste van Japan met lekker groen van eigen bodem. Ook heeft dit stekje verscheidene overheerlijke cocktails op de menukaart staan. Ideaal adresje voor een avondje culinair vertier! Leuk om weten is dat hier ook vegan/veggie opties voorhanden zijn. 

Dampoortstraat 11

BAKKER KLAAS

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B8yH9l0ggak/ hidecaption=true]

Tot voor kort kon je in de Gentse binnenstad weinig warme bakkers terugvinden. Gelukkig brengt, onder andere, Bakker Klaas hier verandering in. Gesitueerd vlakbij de Vrijdagsmarkt kan je hier smullen van desembrood allerhande. Leuk extraatje: de bakkerij is ook gewoon een koffiebar waar je vier dagen per week terecht kan voor een bakje troost vergezeld van een zoete chocoladebol of een andere lekkernij vers uit de bakkersoven.

Baudelostraat 3

WOEST

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B7iWj4IgleF/ hidecaption=true]

Bij WOEST kan je terecht voor ontbijt, brunch, lunch alsook tapas. Het pand is gezellig ingericht met een hele resem aan hoekjes en planten. De menukaart is hier heel wisselend, afhankelijk van seizoen alsook aanbod. Voor de lunch, bijvoorbeeld, kan je je verwachten aan klassiekers zoals toast, pizza en salades. Allemaal vers, netjes afgewerkt en fair geprijsd. Extra leuk: op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond serveren ze een tapasbuffet à volonté. Voor €25 kan je genieten van een mooi assortiment aan kleine lekkernijen allerhande.

Drongensesteenweg 41

COCOTINE

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B7q5UIvBE_h/ hidecaption=true]

Na mijn eerste bezoekje aan Cocotine was ik instant verkocht. Met, onder andere, verscheidene, kleurrijke fruit bowls en pannenkoekjes op basis van soja heeft dit plekje een uitgebreid menu om vingers en tenen bij af te likken. Ook voor de niet-zoetebekjes is er echter goed nieuws: er zijn ook originele boterhammen en quiches te verkrijgen. Dol op de vibes die je waarneemt tijdens het verorberen van je sojapannekoekjes? Geen probleem, je kan een stukje Cocotine mee naar huis nemen in de vorm van toffe home accessories. Cocotine is naast koffiehuis en brunchbar immers ook een kleinschalig interieurwinkeltje. Aangezien deze hotspot ietwat uit het centrum (aan de Muide) ligt, is ie bovendien het perfect toevluchtsoord om het drukke stadsleven eventjes te ontvluchten.

Leithstraat 51

EDGAR KAASBAR

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B8gDyrnBixU/ hidecaption=true]

Edgar Kaasbar opende de deuren reeds in 2017 en bevindt zich op het Steendam, vlakbij Sint Jacobs. Opgericht door Eline, een zogeheten ‘kaasmeester’, kan je hier smullen van kazen allerhande. Van raclette en fondue tot origineel samengestelde plankjes met verwennerijtjes allerlei. Wat mij het meeste aanspreekt wanneer ik de menukaart bekijk, is de kaas ‘uit de oven’. Wat denk je van een ‘Crémeux de Jura’ met frisse appeltjes en peper of – beter nog – met framboos, walnoot en honing balsamico dressing? Jep, mij heb je overtuigd, Eline! Ben je stiekem niet zo heel avontuurlijk aangelegd? Ook als ‘kaasdummie‘ kom je hier aan je trekken. Ga voor de ‘frissse schotel’, eentje die extra veel zachtere kazen omvat. Extra handig: bij iedere schotel of maaltijd, wordt een bepaald drankje gesuggereerd. Op die manier kan je optimaal genieten en sluit alles prima bij elkaar aan. Edgar Kaasbar biedt ook take-away aan. Perfect voor een avondje bankhangen, lijkt me.

Steendam 62

PYCKE ZOT

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B2hOM4QA5mK/ hidecaption=true]

Bij Pycke Zot kan je terecht voor een heerlijk diner of gewoon een lekker drankje. De menukaart is behoorlijk eenvoudig doch lekker. Je kan steeds kiezen tussen twee veggie-, twee vlees- en één visgerecht. Indien gewenst vergezeld door knapperige kroketjes. Een no nonsense resto dat gewoon lekker eten serveert. Eenvoud siert én is lekker in dit geval. Handig om weten: voor de lunch kan je terecht bij Amour, een tweede restaurant naar de hand van de tweelingzusjes aan de overkant van de straat.

Sint-Salvatorstraat 129


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *