TIPS FROM A LOCAL | De leukste (tweedehands) interieurshops in Gent

Ben jij ook zo iemand die urenlang kan scrollen op Pinterest, op jacht naar nieuwe spulletjes om je interieur op te leuken? Dan zouden we wat mij betreft goede vrienden kunnen zijn. Naast digitaal scrollen vind ik het ook leuk om talloze magazines uit te pluizen, hongerig naar inspiratie en een volgend ‘projectje’ om van mijn huis steeds meer míj́n thuis te maken. In de loop der jaren bezocht ik heel wat interieurwinkels, zowel in het binnen- als in het buitenland (altijd fijn om tijdens een reisje ook wat lokale shops aan te doen). In mijn thuisbasis Gent bezoek ik ze – logischerwijs – bijzonder vaak. Ik heb in de loop der jaren dan ook een mooi lijstje aan winkels opgebouwd die een bezoekje waard zijn. Sommige zijn tweedehands, anderen verkopen enkel nieuwe spulletjes. Whatever floats your boat. Ik hou zelf van een combinatie van oud en nieuw, duurder en budget. Momenteel je eigen stekje aan het inrichten of gewon goesting om wat inspiratie op te doen? Dan vind je in dit artikel gegarandeerd jouw gading.

WUNDERKAMMER

Voor curiosa allerhande moét je echt bij Wunderkammer zijn. Deze eclectische shop verkoopt naast vintage meubels ook allerlei speciale spulletjes (denk aan ingekaderde insecten, originele lampen of toffe tapijtjes) die jouw interieur in één slag en stuk unieker maken. De eigenaresse van Wunderkammer is erg actief op Instagram en deelt bijgevolg vaak de nieuwe vondsten. Volgen die handel én eens gaan snuisteren!

UMBER & SMOKE

Ik ontdekte dit adresje pas vrij recent maar was onmiddellijk gecharmeerd door het aanbod. Umber & Smoke verkoopt, zoals het een goede interieurwinkel betaamt, zowel meubels als accessoires. Met merken als &Klevering, HKLiving en Dutchbone kom ik hier zelden met lege handen buiten. Mijn laatste aankoop? Een bloemenvaas in de vorm van een poep. Tja… Ik had deze écht nodig!

 
LIVING DESIGN 

Ik passeerde vaak voorbij deze winkel zonder goed en wel te beseffen dat dit een interieurshop is. Het pand doet immers in eerste instantie eerder denken aan een hippe serre dan aan een winkel waar je interieurspulletjes kan aanschaffen. Living Design startte in 2014 initieel enkel als webshop maar besloot om in 2017 ook een fysieke conceptstore te openen. Je vindt er bekende Scandinavische merken als HAY, Fermliving en Normann maar ook kleppers van eigen bodem zoals Serax en Groovy Magnets.

DEPOT 09

Depot 09 is gevestigd in een voormalige vlasfabriek en kan eerder een ‘vintage designmarkt’ genoemd worden. Twintig gespecialiseerde handelaars uit binnen-en buitenland bieden hier hun vintage schatten permanent aan. Alles is dus one of a kind. Hier kan je terecht voor vintage van verschillende tijdperken, industrieel design en antiek tussen 1920 en 1980. Aangezien het aanbod vaak wordt aangevuld en vernieuwd, is dit een plekje waar ik geregeld binnenspring. Zeker een bezoekje waard, enkel en alleen al om het coole pand te bezichtigen.

DE KLOSSEPOORTDe Klossepoort is een antiquariaat dat verscheidene vintage spulletjes in de aanbieding heeft. Van meubels en boeken tot postkaarten, schilderijen en zelfs glazen lusters. Jouw vintage hartje zal hier méér dan één sprongetje maken.

 
MOCA

Ooit een interieurzaak, kapsalon én koffiebar bezocht in één en dezelfde winkel? Welkom bij Moca Gent waar je deze drie prima kan combineren (handig toch!). Het interieurgedeelte van Moca bevat enkel en alleen vintage. Ook hier kan je je tegoed doen aan curiosa allerhande, van opgezette eekhoorns tot beeldjes uit vervlogen tijden. Speciaal maar stiekem echt heel leuk!

Goesting gekregen om te gaan jagen op interieurspulletjes? Stuur me zeker een berichtje om jouw vondsten te delen, I’d love to know! Mocht je tijdens het shoppen door trouwens een serieus hongertje krijgen, vind je hier een handig lijstje met fijne eetplekjes in mijn Gent. Geniet ervan!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *