TIP | Deze kaasbar in Gent is het walhalla voor cheese lovers overal ter lande

Kaas is altijd een goed idee. ’s Ochtends op een toastje, ’s middags of ’s avonds in combinatie met enkele stukjes fruit en tussendoor als een lekkere traktatie om te sneukelen. Dat ik belange niet de enige ben die he-le-maal holderdebolder is van het gele goud, ontdekte ik onlangs tijdens mijn wekelijkse scroll through the worldwide web. Ik kwam er immers achter dat er in mijn eigenste hometown Gent zowaar een echte ‘kaasbar’ (jep, da’s blijkbaar echt een ding!) bestaat. Hoe kon ik hier nog nooit iets over vernomen hebben? Schande! Dringend tijd om op onderzoek te gaan en jullie alvast wat meer te vertellen over ‘Edgar Kaasbar’.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B2QxQ2HocoX/ hidecaption=true]   

Edgar Kaasbar opende de deuren reeds in 2017 en bevindt zich op het Steendam, vlakbij Sint Jacobs. Opgericht door Eline, een zogeheten ‘kaasmeester’, kan je hier smullen van kazen allerhande. Van raclette en fondue tot origineel samengestelde plankjes met verwennerijtjes allerlei. Wat mij het meeste aanspreekt wanneer ik de menukaart bekijk, is de kaas ‘uit de oven’. Wat denk je van een ‘Crémeux de Jura’ met frisse appeltjes en peper of – beter nog – met framboos, walnoot en honing balsamico dressing? Jep, mij heb je overtuigd, Eline!

Ben je stiekem niet zo heel avontuurlijk aangelegd? Ook als ‘kaasdummie‘ kom je hier aan je trekken. Ga voor de ‘frissse schotel’, eentje die extra veel zachtere kazen omvat. Extra handig: bij iedere schotel of maaltijd, wordt een bepaald drankje gesuggereerd. Op die manier kan je optimaal genietenen en sluit alles prima bij elkaar aan. Edgar Kaasbar biedt ook take-away aan. Perfect voor een avondje bankhangen, lijkt me.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/B3l78dShzkg/ hidecaption=true]   

Steendam 62, 9000 Gent / Open van di-za van 18-23h

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *