Throwback Thursday met Søstrene Grene (WIN!)

The most wonderful time (na Kerst althans) is almost upon us! Søstrene Grene lanceert immers haar jaarlijkse najaarscollectie. Het is inmiddels een gewoonte geworden: sinds 2014 laat Søstrene Grene maar liefst twee interieurcollecties op ons los: ééntje in het voorjaar en de andere in het najaar. Dé eyecatcher van de collectie is zonder enige twijfel een speciale stoel die bulkt van warme en fijne schoolherinneringen. Klaar om een tripje te maken down memory lane én zelf kans te maken op een prachtige designstoel?

Wat?

Voor één specifiek item in de najaarscollectie hebben de zusjes Grene gegraven in hun eigen verleden. Al snel kwamen ze uit bij een periode waaraan ze warme herinneringen koesteren: hun tijd achter de schoolbanken! De stoel voor de nieuwe interieurcollectie is geïnspireerd op de klassieke schoolstoelen waar de meeste klaslokalen in Denemarken vol mee stonden. Met een licht en open frame, matmetalen poten en gemodelleerd fineerhout is de stoel een item dat in eender welk interieur tot z’n recht zal komen. Het ontwerp een tikkeltje te minimalistisch naar jouw smaak? Een leuk kussentje of likje verf zorgt ervoor dat ook jouw designerhart een sprongetje zal maken.

Challenge!

De zusjes Grene daagden me uit om de stoel te integreren in mijn eigen interieur en om tegelijkertijd  een fijne schoolherinnering met jullie te delen. Challenge accepted! 

Voor mij was mijn schooltijd, net als die van Anna en Clara, een bijzonder aangename periode. Ik wist op jonge leeftijd reeds dat ik ooit niet achter maar vóór de schoolbanken zou staan. Op mijn vijfentwintigste kan ik dan ook (met een tikkeltje trots) vertellen dat ik in mijn opzet geslaagd ben. Momenteel geef ik immers Engelse les in een school bij me in de buurt. Een superleuke opdracht die bewijst dat ik destijds het juiste pad gekozen heb.

Wat me fascineerde in de tijd waarin ik me nog achter de lessenaar bevond, waren de prachtige landkaarten in het aardrijkskundelokaal. In die periode was internet nog helemaal niet zo groot als nu en werden computers slechts heel schaars gebruikt. De lerares aardrijkskunde moest noodgedwongen dan ook haar toevlucht zoeken tot andere methodes om ons een illustratief beeld van de lesinhoud te geven. Telkens wanneer ik een dergelijke kaart in een winkeltje (of klaslokaal) zie hangen, smaak ik een vleugje nostalgie. Zo prachtig vond ik deze posters dat ik besloot er enkele aan de muur vlak voor mijn werktafel te hangen. Eentje bezaaid met kevertjes, een andere zoals vroeger in de lessen aardrijkskunde. Telkens wanneer ik druk aan het tikken ben op mijn MacBook en eventjes naar de kaarten staar, denk ik aan die onbevangen tijd van weleer waarin heel veel mocht (en weinig moest).

Winnen!

Helemaal holderdebolder geworden op de stoel en zin om zelf ook eentje in huis te halen? Goed nieuws want ik geef er eentje weg! Het enige wat je hoeft te doen is een reactie plaatsen onder deze blogpost waarin jij een lieve, grappige of plezierige herinnering deelt over jouw schooljaren. Let wel: je dient de stoel zelf te gaan ophalen in de winkel in Antwerpen tussen donderdag 20 september en donderdag 4 oktober indien je uitgekozen wordt tot winnaar. De winactie loopt tot maandag 17/9. Succes!

De stoel is verkrijgbaar vanaf 20 september en kost €54,98. Wat kleurtjes van de poten betreft is er keuzen uit zwart, groen en blauw.