THE SIMPLE LIFE | Deze apps maakten mijn leven een heel stuk eenvoudiger

Tegenwoordig krijgen we bij zowat alles hulp van onze smartphone. Op zoek naar het leukste koffietentje in de stad? Haal je mobiel tevoorschijn en ga op ontdekkingstocht via Google Maps. Op weg naar die verre nonkel maar plots de weg kwijtgespeeld? Leg je reislot in handen van Waze. Coole stories creëeren voor jouw verhaal op Instagram? Ook hiervoor zijn ontelbaar veel apps op de markt! Geen idee welke apps jij nog mist op je telefoon? In dit artikel bundel ik de vier apps die mijn leven een stuk eenvoudiger maken. Geef toe: het leven is al lastig genoeg!

STOCARD

Het is vast bijzonder herkenbaar: wanneer je afrekent in een winkel en ze je vragen naar je klantenkaart vind je ze nooit terug. Stocard is een prima oplossing voor dit vervelende probleem. Deze app bundelt al jouw klantenkaarten en zorgt ervoor dat je ze nooit meer met je mee hoeft te sleuren. De Stocard-app leest snel en makkelijk de streepjescodes van je reeds bestaande klantenkaarten in. Het enige wat je nog moet doen, is je smartphone bovenhalen na een winkelbezoek en de juiste kaart selecteren. De kassier(ster) kan eenvoudig jouw smartphone scherm scannen en klaar is kees. Leuk extraatje: de app geeft ook de meest recente aanbiedingen weer per winkel. Katsjing!

PLANT NANNY

Plant Nanny heeft een hele grappige en originele insteek: de app probeert er spelenderwijs voor te zorgen dat je iedere dag voldoende water drinkt. Na het downloaden van de app, kies je een plantje en bijhorende bloempot uit. Telkens wanneer je een glas water op hebt, moet je dit ingeven in de app. Door jouw waterconsumptie zal het plantje langzaam maar zeker openbloeien. Indien je het plantje vergeet water te geven (en dus zelf vergeet voldoende water weg te klokken), zal het door jouw schuld sterven. Gezien de bijzonder schattige aard van de plantjes wil je dit écht niet op je geweten hebben. Prima app om ook jouw leven eenvoudiger te maken!

TOO GOOD TO GO

De makers van deze app dromen – terecht! – van een wereld zonder voedselverspilling. Met ’too good to go’ proberen ze hier een origineel antwoord op te bieden. De opzet is simpel: verschillende eetgelegenheden maar ook supermarkten kunnen via de app aangegeven dat ze op een bepaald moment voedsel zullen over hebben. Je kan als consument een zogeheten ‘verrassingspakket’ aanschaffen van een specifieke zaak en dit ter plekke gaan afhalen. Het eten dat je redt bij ‘Too Good To Go’ bestaat uit alle heerlijke en nog perfect eetbare producten die winkels en restaurants weggooien na sluitingstijd. Het beste van dit alles (naast, uiteraard, voedselverspilling tegengaan): de pakketten zijn altijd belachelijk betaalbaar! Op deze manier ontdek je niet alleen een nieuw gerecht of een nieuwe zaak, je kan ook budgetvriendelijk je maag vullen. Double win!

PICTURETHIS

Tijdens het wandelen in de natuur, kom ik vaak de prachtigste planten en bloemen tegen. Proberen op te zoeken wat de precieze naam van deze lieverdjes is, verloopt vaak bijzonder stroef. Gelukkig bestaat ook hiér een app voor! ‘Picture This’ beschikt over een databank van boven de 4000 planten  en bevat bovendien heel veel weetjes en tips and tricks per plant. Het gebruik is poepsimpel: maak een foto van de plant die je tegenkomt en verzend deze via de app. Na enkele seconden kan je allerhande interessants over de specifieke plant lezen op je schermpje. Die technologie toch!

De app die niet in dit artikel is opgenomen maar waarop ik ook verzot ben, is Instagram. Jij ook? Hier vind je de accounts waarvan ik denk dat jij ze moét volgen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *