The Best Fragrances of All Time

Quasi iedere dag wordt er wel ergens ter wereld een nieuw luchtje gelanceerd. De meeste parfums sterven na verloop van tijd een stille dood. Slechts enkele doorstaan de tand des tijds wél en worden all time favourites. Op de vraag wat een parfum nu precies onsterfelijk maakt, kan ik persoonlijk kort maar krachtig antwoorden: subtiliteit. Een luchtje met schreeuwerige geurnoten komt er bij mij niet in. Ik ben dan ook eerder te vinden voor parfums die je langzaam maar zeker opvangt in het voorbijwandelen. Vandaag staan er opnieuw drie luchtjes klaar die maar al te graag strijden om het beste plekje op jouw dressoir of zelfs op jouw nachtkastje. Zie dit lijstje vooral als een aanzet om eens aan de desbetreffende flacons te ruiken bij je volgende bezoekje aan pakweg Inno of Ici Paris XL. Happy reading and sniffing!

Gucci Bloom Eau de Parfum Met geurnoten van natuurlijke tuberoos en jasmijnblad hult deze flacon iedereen die het wil in een heerlijk bloementapijt. Dit luchtje is perfect voor iedereen die houdt van een lichte en subtiele geur. Bonus: niet alleen ziet het flesje ziet er adembenemend mooi uit, de geur blijft ook een hele poos hangen. Het is dus niet nodig om iedere zoveel uur opnieuw te sprayen.

Chanel n°5 Eau de Parfum Een ware klassieker en het eerste parfum waar ik op jonge leeftijd mee in aanraking kwam. Dit geurtje doet me – zoals bij velen van jullie waarschijnlijk – instant aan mijn moeder denken. Op avonden waarop ze thuiskwam van de opera of van een theatervoorstelling en me een kus gaf voor het slapengaan. Een rijke, volwassen, houtachtige avondgeur die toch niet overdreven zwaar is: zo kan ik dit luchtje het beste omschrijven. De perfecte date om je te vergezellen naar een formeel feestje. De Eau de Parfum een tikkeltje te zwaar voor jou? Geef de Eau de Toilette eens een kans.

Narciso Rodriguez Eau de Parfum Poudrée Dit flesje is een rendez-vous tussen fluweelachtig jasmijn, sensuele houtsoorten en poederachtige muskus. De kenmerkende flacon is verfraaid met een unieke nuance van blushtinten, die doet denken aan de sensuele huid en de kracht van verleiding. Ik kreeg dit luchtje als verjaardagscadeautje en draag’m sindsdien quasi iedere dag. Net als de twee bovenstaande luchtjes, blijft ook deze een hele tijd hangen.

Wat is jouw favoriete luchtje?

 


20 gedachten over “The Best Fragrances of All Time

 1. Armande.net Beantwoorden

  Ik ben een fan van de meeste Estee Lauder geuren, ook over de jaren heen.

 2. Fleur Beantwoorden

  Mijn luchtje is Euphoria van Calvin Klein. Ik krijg daar altijd complimentjes over en ben blij dat de Kerstman mijn weer een grote fles heeft gegeven

 3. Ellen Beantwoorden

  Parfum is echt mijn favoriete cadeautje, chanel nr5 wil ik zeker eens krijgen hihi 🙂

 4. Debbythechocoholic Beantwoorden

  Die van Gucci lijkt me wel wat.
  Mijn favoriete parfum is Dior – Blooming Bouquet

 5. layla Beantwoorden

  alle drie lijken mij echt lekkere geuren… ik vind ze alleen altijd zo duur

 6. Melissa Beantwoorden

  Het Chanel n°5 Eau de Parfum wil ik heel graag eens proberen. Het lijkt me echt zo’n iconisch product. Zo eentje waarvan je de lege flacon nadien ook bijhoudt als interieur stuk.

 7. Marleen Beantwoorden

  Ik heb geen favoriete parfum; ik gebruik het zelden. Mooie foto trouwens!

 8. fromcouchgirltofitnessgirl Beantwoorden

  Ik vind DKNY wel een heerlijk luchtje altijd

 9. Jamey Beantwoorden

  Wat een mooie geuren. Mijn favonis en blijft toch echt SI!

 10. Mirjam Klever Beantwoorden

  De geur van mijn moeder was Láir du Temps van Nina Ricci. Die zou ik ook nu nog herkennen. Ik gebruik geen parfum, weet gewoon niet wat ik kiezen moet voor mezelf. Ik vind het al gauw te veel. Maar No5 wil ik ooit nog wel proberen !!

 11. Sanne Beantwoorden

  Mijn favoriete geurtje is noa of ralph lauren. Ik heb eigenlijk te veel favoriete geurtjes. 😉

 12. Tania Beantwoorden

  De Daisy geurtjes van Marc Jacobs zijn mijn favoriet. Zowel de gewone als de Eau So Fresh

 13. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Chanel no.5 is echt zo’n klassieker dat ik die graag eens zou proberen!

 14. Nicole Orriëns Beantwoorden

  Ik heb eigenlijk geen favoriete geur, en draag ook eigenlijk nooit parfum…

 15. Silkeblogs Beantwoorden

  N°5 is echt ontzettend fijn, love it! Ik ga de anderen ook eens ruiken in de winkel.

 16. Krystle Beantwoorden

  Ik draag al jaren de parfum Wish. Zo’n lekker geurtje en blijft heel lang hangen. Eind deze maand ben ik jarig en heb een geurtje gevraagd een andere dan Wish….

 17. priscilla Beantwoorden

  Ik ken alle 3 de geuren, maar heb ze zelf nooit gehad. Vooral de geur van Narciso Rodriguez spreekt mij erg aan.

 18. Mariëlle | Me-licious Beantwoorden

  Wat een heerlijke geuren stuk voor stuk. Vooral gucci ben ik erg gek op en ook chanel kan natuurlijk niet ontbreken in de geurencollectie.

 19. Lodi Beantwoorden

  Hier is het al jaren Allure van Chanel. Deze past bij me en ik probeer niet eens iets anders hihi

 20. Johanna Beantwoorden

  Chanel n) 5 doet me inderdaad aan mijn moeder en grootmoeder denken 🙂 Zelf ben ik al een paar jaar fan van de parfums van Hermes, ik heb al zowat alle Jardins gehad maar momenteel al aan mijn tweede flesje Le Jardin de monsieur Li bezig. zalig geurtje dat heel goed bij me past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *