Summer Sparkles: Natural Make-Up Look

11798164_10207416829841784_1749843251_n

                                                                                                                                                                                                                                                                                                    De vogeltjes fluiten, een zomerbriesje doet de bladeren een tikkeltje beven en de gladiolen staan op het punt open te springen. Nope. Dit is wat er zou moeten gebeuren at this very moment maar zoals jullie ook wel gemerkt hebben de voorbije dagen: de zomer in België is allesbehalve voorspelbaar en vaak gewoonweg regenachtig. Ik blijf in ieder geval niet bij de pakken zitten en pretendeer dat het dertig graden is. Het lekkere zomerweer komt sowieso terug over een poosje.  Gebruik deze post dan ook om alvast te beginnen met dromen over better days! Bij prachtig zomerweer hou ik er niet van om mijn gezicht te plamuren met make-up en ben ik meer te vinden voor zachte, natuurlijk ogende cosmetica. Alhoewel ik in de kille wintermaanden al eens voor een smokey eye durf te gaan, gebeurt dit in juli en augustus zelden. Natural make-up for the winning!

In de zomer ga ik steeds voor een primer: een make-up basis die ervoor zorgt dat je make-up langer blijft zitten en niet al te veel verschuift. Ideaal bij het plakweer van de voorbije periode. Momenteel gebruik ik My Base van Essence. Spotgoedkoop en werkt prima! Deze base heeft een illuminerende dekking, wat betekent dat je huid een mooie glans krijgt.

Mijn go-to foundation, winter of zomer, is de Stay Matte Foundation van Rimmel. Te koop bij elke drogisterij en een grote aanrader – zeker voor mensen met een ietwat vette huid is deze foundation 100% geschikt!

Afpoederen doe ik met MeMeMe’s Flaweless Face Powder. Dit product is kleurloos en dus ideaal heel het jaar door, je gezicht ziet er niet poederig uit (wat vaak het geval is) en je bent niet plots een tint donkerder dan je foundation.

Tijd voor blush, bronzer en highlighter! Mijn allernieuwste aanwinst is de Sweethearts Blush van Too Faced in Something About Berry. Deze blush ziet er werkelijk uit om op te eten. Verpakt in een hartvormig doosje en in feite een trio: je kiest één van de drie tinten of je mixt ze, your call! De bronzer die ik vandaag gebruik, komt uit de #secretparty collectie van Essence. Het printje (strandslipper) maakt deze bronzer bijna té mooi om te gebruiken maar achja, we gaan voor een sunkissed look en bronzer mag hiervoor zeker niet ontbreken! Qua highlighter blijf ik de laatste tijd trouw aan mijn Mary-Lou Manizer van The Balm. Geen enkele highlighter is zo mooi als deze dus why switch? Deze geeft mijn gezicht een prachtige glans die ook op foto zichtbaar is, it must be good!

Moving on to eyes! Voor ogen geldt hetzelfde als voor het gezicht, een goede basis is een must. De oogschaduwbasis vandaag gebruikt (en stiekem eigenlijk bijna elke dag), is de Maybelline Color Tattoo in On and on Bronze. Er is werkelijk geen enkel product waar ik zó enthousiast over ben als deze, I swear! Wanneer je dit product bij het ochtendgloren aan brengt, kan je ervan op aan dat deze ’s avonds nog perfect op zijn plaats zit. De oogschaduwbasis is bronskleurig – zoals de naam verklapt – en perfect voor het creëren van een natuurlijke, shiny ooglook. De oogschaduw die bovenop deze basis gaat, komt uit het Chocolate Bar Palette van Too Faced. Dit palette ziet eruit als een chocoladereep en ruikt effectief naar chocolade, need I say more? De Mascara die steevast in mijn make-up tasje zit de laatste tijd, is de Lash Sensational Mascara van Maybelline, topproduct!

Mijn lippen heb ik bewust subtiel gehouden. Op deze foto’s  heb ik  enkel een gloss op; de Lip Maximizer van Dior. Deze doet je lippen een tikkeltje opzwellen (sounds creepy maar no worries, kan geen enkel kwaad) en geeft ze een kissable finish.

ddd

Verandert jullie make-up mee met de seizoenen of blijven jullie heel het jaar door trouw aan je favoriete producten?

 

Love,

 

Sofie Katelijne


12 gedachten over “Summer Sparkles: Natural Make-Up Look

 1. lana Beantwoorden

  mooie look die bloemkrans maakt het echt af :p

 2. Lisa Heleen Beantwoorden

  Leuk uitgelegd zo in een verhaaltje! Gaaf ook die bloemetjes erbij, maakt het helemaal af 🙂

 3. Kiss & Make-up Beantwoorden

  Een echte flowergirl, heel leuk gedaan 🙂

 4. Monique | WritingMonique Beantwoorden

  Prachtige look! Je ziet er prachtig uit en ik vind je bloemenkroon ook erg mooi!

 5. Jenzll Beantwoorden

  Ik vind het heel knap hoe mensen zichzelf zo mooi kunnen opmaken haha. Zelf ben ik niet zo van de make-up , af en toe een mascara met concealer maar meer ook niet.

 6. Jana Beantwoorden

  Ik vind je ooglook erg leuk 🙂 Ik gebruik in de zomer liever een bb cream ipv een foundation en meestal gebruik ik gewoon een leuke lipkleur en wat naturelle oogschaduw 🙂

  1. Sofie Katelijne Beantwoorden

   Heb momenteel ietsje meer dekking nodig op mijn gezicht maar anders is BB-cream inderdaad ook een goede zomerse optie! 🙂

 7. Stephanie Beantwoorden

  Mooie look! Over het algemeen draag ik in de zomer juist minder make-up omdat het dan vaker warm is. Natuurlijk heb je in Nederland ook (genoeg) slechte zomerdagen en dan vind ik het ook altijd wel heel leuk om dingen uit te proberen maar leuke kleurtjes enzo! 🙂

 8. Valerie | More Than Squats Beantwoorden

  Mooi gedaan, staat je goed!

 9. Kirsty Beantwoorden

  Mooie look! Ik vind een wat natuurlijkere look ook wel mooi in de zomer 🙂

 10. Louise Beantwoorden

  Ik ben nooit heel erg met make-up bezig maar in de zomer krijg ik wel vaker zin om eens een leuke look te proberen! Op die momenten ben ik dan vooral bezig met mijn ogen; een winged lijntje boven mijn oog (dat ik dan hard probeer niet te doen mislukken), een leuk kleurtje oogschaduw en wat mascara.

 11. Hannelore Beantwoorden

  Leuk artikel! Ik vind het Chocolate Bar Palette super mooi maar ik wist niet dat het ook naar chocolade ruikt! Ik blijf meestal bij mijn favoriete producten maar in de zomer doe ik gewoon minder make up op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *