Fluffy Banana Pancakes

3 (2)

BANANAAAAA! Niet enkel de Minions zijn er gek van, ook ik ben dol op deze gele vrucht! Niks leuker dan smeulend onder de zon te genieten van een lekker vieruurtje. Niks mis met traditionele pannenkoeken maar vandaag had ik zin in het een tikkeltje anders aan te pakken; ik stel jullie dan ook met veel plezier voor aan mijn favoriete lekkernij: banana pancakes! Ik ben allesbehalve een keukenprinses maar dit gerecht kan ik wél de baas. Als ik het kan, kunnen jullie het zeker dus haal alvast je keukenschort van de haak en pel die bananen!

Benodigdheden voor 10 pancakes:

 • 250 milliliter melk
 • 125 gram zelfrijzende bloem
 • 2 geplette bananen (liefst zo rijp mogelijk)
 • half zakje vanillesuiker
 • scheutje vloeibare boter
 • 1 ei

De bereiding van deze Banana Pancakes is echt eenvoudig. Breek eerst en vooral het ei in een kommetje en ga met een klopper erdoor. Neem de twee rijpe bananen erbij en prak deze, zorg dat er geen brokjes meer zijn. Gooi de bloem en de vanillesuiker in je kommetje en giet hier ook de melk en een scheutje vloeibare boter bij en voeg uiteindelijk ook de geprakte bananen toe. Goed mixen et voilà!

Esdoornsiroop is ideaal bij deze pannenkoekjes en bevat minder calorieën dan bloemsuiker of bruine suiker. Een andere serveertip die ik jullie zeker niet wil onthouden, is tonnen vers fruit! Zeker in de zomer, kan je heel makkelijk aan sappige frambozen of aardbeien geraken en deze passen heel goed bij dit recept!

1

4

Enjoy!

 

Sofie Katelijne


8 thoughts on “Fluffy Banana Pancakes

 1. Charlotte Beantwoorden

  Mmm, wat ziet dat er lekker uit! En wat heb ik nu ongelooflijk veel zin in pannenkoeken! Handige tip, dat van esdoornsiroop. Dat wil ik wel eens proeven. 🙂 Ik heb dit blogbericht alvast even opgeslagen, zodat ik dit later gemakkelijk kan terugvinden.

 2. Kirsty Beantwoorden

  Het ziet er erg lekker uit! Ik heb zelf ook wel eens banana pancakes gemaakt, maar ik vond het zelf niet zo lekker, maar ik denk dat dat vooral te maken heeft met het feit dat ik banaan niet zo heel lekker vind!

 3. Malies Beantwoorden

  Ik heb al zoveel gehoord over bananen pannenkoeken dat ik denk ik deze maar eens snel uit ga proberen!
  Bedankt voor het recept. Ziet er echt lekker uit!

  Marlies aka Magnificent Escape

 4. Hannelore Schauvliege Beantwoorden

  LOOKING GOOD! 😀

 5. Kelly Beantwoorden

  Hmm, ziet er heerlijk uit! & Wat heb je een leuke blog, ik ga je volgen. 🙂

 6. Stephanie Beantwoorden

  YUMMY! Looks delicious! En hele mooie foto’s heb je er ook bij gemaakt 🙂

 7. Jessica Goris Beantwoorden

  Wow, net geprobeerd! LEKKER!
  Heb er een beetje kaneel bijgedaan, smaakt héééérlijk!

 8. Louise Beantwoorden

  Omg, kwijl! Klinkt jammie, dit ga ik ASAP eens proberen 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *